Μη χάσετε , Μουσική

Τα 27 live του Μάρτη, που δεν πρέπει να χάσεις

Τα πιο "δυνατά" live και οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις τον μήνα που έρχεται

Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο νέος μήνας μπαίνει δυναμικά όσον αφορά στα μουσικά δρώμενα, με συναυλίες και αγαπημένους καλλιτέχνες να ετοιμάζουν την κάθοδό τους στο νησί και όχι μόνο.

Από κλασική μουσική και την παρουσίαση του νέου δίσκου των Monsieur Doumani, μέχρι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά και Δημήτρη Ζερβουδάκη κ.ά. από όλα έχει το καλεντάρι του μήνα.

Έχουμε και λέμε:

 

Σούλη Ανατολή
Η Ρένα Μόρφη, τραγουδίστρια των Imam Baildi, μας παρουσιάζει την φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή στην Κύπρο. Η ζαργάνα του Παγασητικού έχοντας στις αποσκευές της τη μεγάλη της επιτυχία «Όταν σου χορεύω», που ξεπέρασε το 3.000.000 views και ψηφίστηκε video clip της χρονιάς από τους αναγνώστες της Athens Voice και ένα δίσκο γεμάτο επιτυχίες θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Vinylio wine etc για να μας ταξιδέψει μπρος και πίσω στον χρόνο και τον Ατλαντικό, ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα. Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον νέο της δίσκο, θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές που θα συζητηθούν.
Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτυπήσαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση.
Δύο κορυφαίοι περκασιονίστες, ο Αργεντινός Marcos Demian Gomez και ο Άγγελος Πολυχρόνου ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και Τσιφτετέλι, κάνοντας την Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος. Ενώ οι συνήθεις ύποπτοι με το αστείρευτο ταλέντο τους, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα και Αστέρης Παπασταματάκης στη φαρφίσα μπαίνουν στην χρονομηχανή και μας φέρνουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται. Επί σκηνής στην κλασική κιθάρα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης. Στον ήχο ο Αγαπητός Καταξάκης.
> Πέμπτη 1η & Παρασκευή 2 Μαρτίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300340.
> Σάββατο 3 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99059257 & 96245929.

 

Tριαντάφυλλος
Ο τραγουδιστής που αγαπά η νεολαία, ετοιμάζεται να ξεσηκώσει τη Λεμεσό με τις επιτυχίες του αλλά και τραγούδια που αγαπάμε.
> Παρασκευή 2 Μαρτίου, Οpa Opa Club, Λεμεσός, 23.00. Πληρ. 95560056.

 

Ανοιξιάτικη Συναυλία- Spring Concert
H δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου, που έφτιαξαν η Ε/κ Νάταλη Νεοφύτου, και ο Τ/κ Nihat Agdac, καλωσορίζει μουσικά την άνοιξη! Σ' αυτήν θα παρουσιαστούν κλασικά, διαχρονικά, αλλά και γεμάτα εκπλήξεις κομμάτια, όπως Concerto in C Major του Haydn με την ανερχόμενη σολίστ Margarita Balanas από την Λετονία και Sinfonia in C Major του Vivaldi'. Θα ακουστούν επίσης ήχοι πουλιών και παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του κομματιού Toy Symphony του Leopld Mozart.
> Παρασκευή 2 Μαρτίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. €10. Πληρ. 97804219 & 22410181.

 

Τρίο Λεβάντε
Οι 'Τρίο Λεβάντε' έχουν αξιοσημείωτη παρουσία στη μουσική σκηνή της Κύπρου, παρουσιάζοντας επιτυχημένα τα τρία τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα αφιερωμένο κυρίως σε τραγούδια συνθετών που ανήκουν στην «Σμυρναίικη» σχολή, εστιάζοντας έτσι στο προπολεμικό Ρεμπέτικο και την εποχή του Καφέ Αμάν. Το Ζαάταρ καλωσορίζει τους Πέτρο Κούλουμη (φωνή , λαγούτο), Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί, φωνή) & Παντελή Ιωνά (μπάντζο, κιθάρα, ούτι, φωνή), αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Άστικά Λαϊκά Τραγούδια'.
> Παρασκευή 2 Μαρτίου, Zaatar, Λευκωσία, 20.30. Αμοιβή μουσικών, €8 (ο πίσω χώρος, ο κήπος, στο Ζαάταρ λειτουργεί κανονικά, χωρίς επιπλέον χρέωση). Πληρ. 77776600 ή 22100785.

 

Playmen
Οι Playmen είναι δίδυμο μουσικών παραγωγώνDJ, το οποίο αποτελούν ο Παύλος Μανώλης και ο Λευτέρης Ξενάκης, ειδικεύονται στην ηλεκτρονική μουσική και συγκεκριμένα Pop Electro House. Από το 2015, τρίτο μέλος των Playmen αποτελεί ο Τίμος Χριστοδούλου που εκτελεί χρέη MC. Έγιναν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό το 2009 με το τραγούδι τους "Together Forever", το οποίο αργότερα επανακυκλοφόρησε με αφορμή τα Mad Video Music Awards 2010.
> Παρασκευή 2 Μαρτίου,Omnia Night Club, Λευκωσία, 23.30. Πληρ. 99111522.

 

Έλενα Χατζηαυξέντη
Η Έλενα Χατζηαυξέντη, μια ιδιαίτερη ερμηνεύτρια και ηθοποιός, έχοντας στο ενεργητικό της Solo Shows στο εξωτερικό, τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις μιούζικαλ και θεατρικές συναυλίες και σχεδόν πριν κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ «Shiraz» παρουσιάζει ένα εξωτικό, φλογερό ταξίδι σε μουσικές αλλοτινές. Συνεχίζοντας το The Vintage Project της από το Λονδίνο, το οποίο κάθε φορά είναι διαφορετικό και ειδικά για το Red έχει ετοιμάσει μια μαγική βραδιά που κάνει το κοινό να λικνιστεί σε ρυθμούς απολαυστικούς και να θυμηθεί όλες τις επιθυμίες του.
Από τα ερωτικά ταγκό της Αργεντινής, τα γαλλικά chansons της Piaf, τις ιταλικές άριες τα ανατολίτικα άσματα, τον Jazzy Χιώτη και τα Swing ρεμπέτικα του Σουγιούλ μέχρι μάμπο και ρούμπα βηματισμούς συντονίζοντας το βαλς και το μπολερό σε ρυθμούς της καρδιάς.
Ένα ωραίο πλούσιο μουσικό σχήμα τη συνοδεύει και κάνει το κοινό να μεθύσει.
> Παρασκευή 2 Μαρτίου, Μουσική σκηνή Red, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 96245929 & 99059257.

 

Μπλε unplugged
Η Τζώρτζια να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις γνωστές επιτυχίες των ΜΠΛΕ μαζί με τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα και τον Γιώργο Παπαποστόλου (συνθέτη του συγκροτήματος) στα πνευστά.
> Σάββατο 3 Μαρτίου, Κουρσάρος Rock Bar, Παραλίμνι, 22.00. Πληρ. 99852419.

 

Ένα πιάνο - 4 πιανίστες
Οι πιανίστριες Galina Dimova, Ivelina Ruseva, Nina Ioannidou, και Natalia Lezedova σας προσκαλούν σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στο πιάνο, την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, ώρα 6μμ, στο Τεχνόπολις 20, όπου θα παρουσιάσουν σόλο έργα και ντουέτα αλλά και έργα για έξι χέρια! Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει έργω των Mozart, Saint- Saëns, Liszt, Debussy, Chopin, Shostakovich, Babadjanyan και Piazzolla.
> Κυριακή, 4 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 18.00. Είσοδος: €12. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Γιώργος Χατζηνάσιος & Γιώργος Θεοφάνους
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου, ο ένας απέναντι από τον άλλο στο πιάνο, για ένα μουσικό ταξίδι, μια διαρκή μουσική συνομιλία. Στην παρέα τους ο Κώστας Μακεδόνας, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Γιώργος Σταματάρης, η Όλγα Βενετσιάνου και άλλοι ταλαντούχοι τραγουδιστές που θα ερμηνεύσουν τραγούδια-επιτυχίες των δύο συνθετών. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν σε όλες τις εγκύους και νεογνά σε παγκύπρια κλίμακα.
> Τετάρτη, 7 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.00. Εισιτήρια: €45 (ΣΕΙΡΕΣ Α,Β ΠΛΑΤΕΙΑ), €35 (ΣΕΙΡΕΣ C-R ΠΛΑΤΕΙΑ), €25 (ΕΞΩΣΤΗΣ). Προπώληση Εισιτηρίων: www.SoldoutTickets.com.cy & στο ταμείο του Θεάτρου.

 

Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μελίνα Κανά
Μαζί στη σκηνή, απλώνουν την πολύτιμη 'πραμάτεια' τους, τους στίχους και τις μουσικές και εναλλάσσουν τον ρεαλισμό με την φαντασία, την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση. Δύο καλλιτέχνες με συγγενικές μουσικές καταβολές και με το ίδιο πάθος για τη μουσική, ενώνονται φέτος σε έναν κοινό στόχο: τα τραγούδια να γίνουν σημείο συνάντησης τόσο για τους ίδιους όσο και για τον κόσμο, που ταξιδεύει με τον ίδιο τρόπο... αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία μέσα από τη μουσική.
> Πέμπτη 8 Μαρτίου, Downtown Live, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99810011.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 25373763.

 

Πέννυ Μπαλτατζή
Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι που μας έκανε να ερωτευθούμε ξανά από την αρχή το swing και την vintage αισθητική, επιστρέφει επί σκηνής! Πιο ώριμη μουσικά και δημιουργικά από ποτέ, η Πέννυ κάνει μια στροφή στον ήχο και την εικόνα της προς πιο σύγχρονα μονοπάτια, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου, τρίτου στη σειρά και 1ου προσωπικού της άλμπουμ, την άνοιξη του 2018.
Στην εκτός Αθηνών περιοδεία της που ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου, η Πέννυ Μπαλτατζή επιλέγει να μας ταξιδέψει στον ευφάνταστο κόσμο της, με μια συλλογή τραγουδιών που ξεκινά από τα παλαιότερα δικά της και πολύ αγαπημένα (Εξωτικό Χαρμάνι, Καλάθι, Δεκάρα, Γυφτάκι) και συμπληρώνεται με πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία (Dedication του Μ. Χατζιδάκι, Ξύπνα Αγάπη Μου του Μ. Πλέσσα, Let the Sunshine In κ.α.), ενώ το setlist θα περιλαμβάνει και μερικά τραγούδια από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ - όλα τα παραπάνω με τη συνοδεία επί σκηνής της νέας της μπάντας και σε ενορχηστρώσεις κεφάτες και «καθαρές».
Για όλους αυτούς τους λόγους, μας καλεί να την ακολουθήσουμε, από πόλη σε πόλη, βουτώντας στα απαλά χρώματα μιας όμορφης Κυριακής…
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης (κιθάρες, ενορχηστρώσεις, programming), Στέλιος Φραγκούς (πλήκτρα), Κωνσταντίνος Ζέρβας (τύμπανα), Ηλίας Καρκαβέλιας (μπάσο).
Επιμέλεια ήχου: Νίκος Κόλλιας
Φωτογραφία: Χρήστος Τζούτης
> Πέμπτη 8 Μαρτίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25373763.
> Παρασκευή 9 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Κρατήσεις: 96245929 και 99059257. Προπώληση: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS courier (77777040).

 

Μπάμπης Τσέρτος & Ειρήνη Τουμπάκη
Ο Μπάμπης Τσέρτος σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού τραγουδιού - σε ένα πρόγραμμα «Εφ΄όλης της ύλης». Με κορμό το Ρεμπέτικο, μας ταξιδεύει από την προϊστορία του μέχρι και την σημερινή εκδοχή του Λαϊκού Αστικού Τραγουδιού. Με Παραδοσιακά, Σμυρνέικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεώτερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο τραγούδια που αγαπήσαμε.
Συνοδοιπόρος στις Εφ' όλης της ύλης μουσικές βραδιές είναι η Ειρήνη Τουμπάκη με την υπέροχη φωνή της.
> Σάββατο 10 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία, 22.00. Προπώληση: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS courier (77777040).

 

Μουσική για Τρίο - βιολί, κλαρινέτο και πιάνο
Το δεύτερο κονσέρτο της σειράς συναυλιών 'George Georgiou and Friends concert series' στο Τεχνόπολις 20, θα λάβει χώρα την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 στις 6μμ. Το κονσέρτο με τίτλο "Music for Trio" θα παρουσιάσει έργα των Darius Milhaud, Aram Khatchaturian και Camille Saint - Saens, για βιολί (Lyusi Hovhannessian), κλαρινέτο (Γεώργιος Γεωργίου) και πιάνο (Guy Creen). Η σειρά συναυλιών με τίτλο 'George Georgiou & Friends concert series'έχει ως στόχο να παρουσιάσει υψηλού επιπέδου συναυλίες και masterclasses. Οι συναυλίες έχουν ως βάση τους το Τεχνόπολις 20 και θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2018.
Πρόγραμμα: Darius Milhaud | Suite for Trio, Aram Khachaturian | Trio for violin, clarinet and piano, Camille Saint - Saens | Clarinet Sonata.
> Κυριακή 11 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 18.00. Είσοδος: 10 ευρώ. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Jazzologia Cyprus Big Band
To Jazzologia Cyprus Big Band είναι μια δεκαεννιαμελής τζαζ ορχήστρα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον γνωστό σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. To ρεπερτόριο του Jazzologia Big Band αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και διασκευές από τους πρωτοπόρους της μουσικής Big Band, καθώς και σύγχρονα έργα.
Γιώργος Κρασίδης / τενόρο σαξόφωνο-διεύθυνση ορχήστρας, Μάριος Παπαρές / τενόρο σαξόφωνο, Σίμος Τζιακούρης / τενόρο σαξόφωνο, Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους / άλτο σαξόφωνο, Αχιλλέας Τομασίδης / άλτο σαξόφωνο, Νικόλας Γεωργίου / βαρύτονο σαξόφωνο, Άρης Κυριακίδης / βαρύτονο σαξόφωνο, Ηλίας Ιωάννου / τρομπέτα, Μιχάλης Μιχαήλ / τρομπέτα, Φαίδωνας Δημητρίου / τρομπέτα, Χρήστος Λοϊζίδης / τρομπέτα, Θέλιος Γεωργίου/τρομέτα, Νίκος Κουκουβίνος / τρομπόνι, Burkhard Fischer / τρομπόνι, Κλεάνθης Δημητρίου / τρομπόνι, George Issa / κιθάρα, Νικόλας Γενεθλίου / πιάνο, Βύρωνας Αθηνοδώρου / μπάσο, Αντρέας Κόμπος / τύμπανα.
> Κυριακή 11 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Προπώληση Εισιτηρίων: www.SoldoutTickets.com.cy & στο ταμείο του Θεάτρου.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για δύο μοναδικές εμφανίσεις στην μουσική σκηνή του DownTown Live. Στην Ελλάδα της κρίσης, των επανειλημμένων και ασταμάτητων μνημονίων, της κατάρρευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της μερικής και ανασφάλιστης απασχόλησης, των "υποκατώτατων" μισθών, των ανύπαρκτων συντάξεων, της προσφυγιάς εκείνων που φεύγουν για μια καλύτερη τύχη και εκείνων που έρχονται και εγκλωβίζονται, της πολιτικής απάτης, σ' αυτή την Ελλάδα που ο πολιτισμός ως ο μεγαλύτερος εχθρός τους χτυπιέται σκόπιμα και ανελέητα από τους βαρβάρους, παλεύει ακόμα να σταθεί στα πόδια του. Απέναντι στην αριθμοποίηση των Ελλήνων ο Βασίλης αντιπαραθέτει μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους ποιητές μας και στους συνθέτες μας, επιλέγοντας διαφορετικό ήχο από αυτών που τον έχουμε συνηθίσει, πλαισιώνεται από ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα μπάσο, έτσι ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ανενόχλητος τις «φωνές των ποιητών».
> Τρίτη 13 - Τετάρτη 14 Μαρτίου Downtown Live, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99810011.

 

Μίμης Πλέσσας, Klaudia Delmer
O Μίμης Πλέσσας με τη χαρισματική Klaudia Delmer αποδομεί τις καλύτερες στιγμές του και προτάσσει με ένα πιάνο την απλότητα της πρώτης του έμπνευσης, ξαναζωντανεύοντας λατρεμένα τραγούδια. Η παράσταση έχει τίτλο 'Μια Θάλασσα Τραγούδια'.
> Τετάρτη 14 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €15 & €10. Πληρ. 77777745.

 

Monsieur Doumani
Το κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani, μετά την παγκόσμια επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων του δίσκων, επιστρέφει τον Μάρτιο, αυτή τη φορά για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο 'Αγκάθθιν΄, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Ο δίσκος Αγκάθθιν αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πρωτότυπες συνθέσεις και ουσιαστικά κτίζει πάνω στις βάσεις που είχε θέσει ο προηγούμενος πολυ-βραβευμένος δίσκος του σχήματος, 'Sikoses' (2015). Ο δίσκος με το συμβολικό όνομα Αγκάθθιν, πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από περιβαλλοντικά εγκλήματα που προξενούνται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους. Μουσικά επιμηκύνεται η διάθεση για πειραματισμό τόσο συνθετικά και ενορχηστρωτικά όσο και ηχητικά, ανακαλύπτωντας καινούργιες σχέσεις και ισορροπίες σε μελωδία, ρυθμό, αρμονία και χροιά. Η μουσική γλώσσα στον δίσκο Αγκάθθιν κτίζεται πάνω στις συντεταγμένες της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής εμβολιασμένη όμως με στοιχεία από πολλά άλλα είδη όπως η ροκ, μπλουζ, χιπ-χοπ, ψυχεδέλεια, μπάλκαν κ.λπ.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Πέμπτη 15 Μαρτίου, Στο Δρόμο, Λεμεσός. Πληρ. 25357777.
> Παρασκευή 16 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος. Πληρ. 70002420.
> Σάββατο 17 Μαρ & Κυριακή 18 Μαρτίου, Κοσμικό Κέντρο 'Αντωνάκης', Λευκωσία. Πληρ. 22664697.

Όλες οι παραστάσεις έχουν είσοδο €10 με δωρεάν τον δίσκο 'Αγκάθθιν'.

 

Hats Off to Led Zeppelin
Το 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού συγκροτήματος των Led Zeppelin, και η tribute band "Hats Off to Led Zeppelin" επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο Savino Live. Μια ζωντανή ανθολογία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Led Zeppelin από την βραβευμένη παράσταση «Hats Off To Led Zeppelin» κατευθείαν από τη Μεγάλη Βρετανία.
Οι ''Hats Off to Led Zeppelin'' με εμφανίσεις γεμάτες δυναμισμό και ροκ ήχο θα μας απογειώσουν με επιτυχίες τους όπως το 'Stairway to Heaven', 'Whole Lotta Love' και 'Kashmir'.
> Παρασκευή 16 Μαρτίου, Savino Live, Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 24620861.


Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Παπαδόπουλος
Μια συναυλία με αμιγώς λαϊκό ρεπερτόριο, από δυο σημαντικούς εκπροσώπους τους είδους.
> Σάββατο 17 Μαρτίου, Colosseo, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

 

Νάντια Μπουλέ και Παναγιώτης Πετράκης
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών διοργανώνει την καθιερωμένη φιλανθρωπική του εκδήλωση στις 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 20.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη. Ο διάσημος τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης και η εξαίρετη τραγουδίστρια Νάντια Μπουλέ και η πενταμελής ορχήστρα από την Ελλάδα, θα μας χαρίσουν μια εξαίρετη μουσική βραδιά με τραγούδια Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και με γνωστές μελωδίες απο το διεθνές ρεπερτόριο.
> Τρίτη 20 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99482646 ή στο 99485050.

 

Μελωδίες Ζωής
Ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής και λυρικής όπερας, με τέσσερις διακεκριμένους Ρώσους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με έργα των Mozart, Bach, Vivaldi, Donizetti, Listz κ.ά. Στο πιάνο θα βρίσκεται η Tatiana Stupak, στο βιολί η Victoria Lanskaya, στο τσέλο ο Robert Grod, ενώ την τετράδα των καλλιτεχνών συμπληρώνει ο τενορός, Artem Volkov. Στηρίζουν το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Κτίριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας, Λευκωσία, 19.30, €20. Πληρ. 99122472.

 

Bach Birthday Festival: Young Bach
Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών Πάφου, το Paphos Music Lovers and το Children's Philharmonic Society of Paphos παρουσιάζουν το κονσέρτο μαθητών με τίτλο "Young Bach", στα πλαίσια του 'Bach Birthday Festival', στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, στις 3μμ, όπου όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του συνδέσμου νεφροπαθών Πάφου για τη δημιουργία νέου νεφρολογικού θαλάμου.
Ο Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1685, πριν από 333 χρόνια, στην πόλη της Eisenach στη Γερμανία. Γιορτάστε με τη μουσική του, την οποία θα παρουσιάσουν μερικά από τα καλύτερα νέα ταλέντα της Κύπρου.
> Τετάρτη 21 Μαρτίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 15.00. Είσοδος: €14 / €7 (μαθητές), συμπεριλαμβανομένου γλυκού και καφέ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Les Au Revoir
Les Au Revoir Live για πρώτη φορά στη Κύπρο! Οι Les Au Revoir είναι η τελευταία κλεφτή ματιά μετά από ένα αποχαιρετισμό και έρχονται να ντύσουν με μελωδίες όλα αυτά τα συναισθήματα, τις σκέψεις και καταστάσεις που πάντα θα στοιχειώνουν το μυαλό μας. Με ρετρό διάθεση και επιρροή από τους ρομαντικούς συνθέτες και τροβαδούρους όλων των εποχών, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη indietronica και lounge ακουστική που περικλείει ατμοσφαιρικούς bossa nova και Swing ρυθμούς που ανεπαίσθητα θα οδηγήσει τους ακροατές να λικνιστούν αιθέρια! Στις ζωντανές τους εμφανίσεις αυτό που θα αντικρίσει ο ακροατής είναι άρτιες ερμηνείες και προσεγμένη σκηνική παρουσία ενώ το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει αποκλειστικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών διασκευασμένα μέσα από το δικό τους προσωπικό πρίσμα που σαν στόχο έχει την ποιοτική διασκέδαση. Οι Les Au Revoir είναι: Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (Τραγούδι), Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα - programming), Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα).
> Παρασκευή 23 Μαρτίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός. Πληρ. 99300340.
> Σάββατο 24 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. Πληρ. 99059257 & 96245929.

 

Βασίλης Λέκκας
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς συνεχίζοντας τις επιτυχημένες συναυλίες με καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές υπό τον τίτλο «με ξύλινα και χάλκινα» παρουσιάζει το Βασίλη Λέκκα σε ένα ρεπερτόριο από τις δικές του επιτυχίες και μεγάλα τραγούδια των Ελλήνων Κλασσικών συνθετών. Συμμετέχει η Έλενα Γιαννακού.
Καλλιτεχνική διεύθυνση Βάσος Αργυρίδης.
> Τετάρτη 28 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Προπώληση Εισιτηρίων: www.SoldoutTickets.com.cy & στο ταμείο του Θεάτρου.

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Τριάντα και πλέον χρόνια γεμάτα τραγούδια, ταξίδια σε όλες τις γωνιές της χώρας μας, αλλά και στις πέντε ηπείρους -κυριολεκτικά- σε μουσικά φεστιβάλ και ιστορικούς χώρους της μουσικής, συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και
ποιητές, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, με εμβληματικές παραστάσεις, που γίνανε πολύτιμα live album, χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις και τελικά σπουδαία τραγούδια, τα οποία έχουν νικήσει τον χρόνο και έχουν συντροφεύσει τα γλέντια και τις λύπες μας.
> Πέμπτη 29 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €25 & €20. Πληρ. 77777745.
> Παρασκευή 30 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00, €25. Πληρ. 99059257, 96245929.

 

Γιώτα Νέγκα
Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η Γιώτα Νέγκα μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες, που χάραξαν μέσα
της δρόμους. Παίζει με το μεγάλο στοίχημα να τους 'δώσει' πίσω ως δώρο τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, μέσα από ένα σύγχρονο unplugged, λαϊκό ήχο, τριών μόλις οργάνων. Στη δύσκολη αναμέτρηση απαραίτητοι συμπαίκτες της είναι τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας.
> Παρασκευή 30 Μαρτίου, Downtown Live, Λευκωσία, 22.00, €18. Πληρ. 99810011.
> Σάββατο 31 Μαρτίου, Ravens, Λεμεσός, 22.00, €18. Πληρ. 99614100.

 

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C
Ο Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Πάνω από δυο χρόνια τώρα, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλά και «δυνατά» live σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και ο δίσκος «Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια». Με αυτόν στις αποσκευές τους θα ταξιδέψουν (και θα μας "ταξιδέψουν") τη φετινή Άνοιξη, σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος και για επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα.
Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.
> Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου, Savino Live, Λάρνακα, 22.00. Είσοδος: €17. Πληροφορίες 99 860 304 & 99 426011.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close