Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2018
Με μια αλλιώτικη unplugged συναυλία ξεκινούν το 2018 τα Public στη Λευκωσία!
Υποδέχονται τον τραγουδοποιό, ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου για την παρουσίαση, μαζί με την μουσικολόγο, ραδιοφωνική παραγωγό Μαριάννα Γαλίδη, της καινούριας του δουλειάς «Ο Αττίκ στο Παρίσι», το οποίο περιλαμβάνει τα χαμένα τραγούδια που έγραψε ο Αττίκ στο Παρίσι τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου πολέμου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Public Λευκωσίας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12:00 μμ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το βιβλίο-CD που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα γαλλικά, περιλαμβάνει ένα κείμενο του Γιώργη Χριστοδούλου "Το Παρίσι του Αττίκ" με πολλές άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για το έργο του συνθέτη και συνοδεύεται από σπάνιο αρχειακό υλικό με εξώφυλλα από παρτιτούρες, φωτογραφίες και χειρόγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του θα αναδείξει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων του Αττίκ, τραγουδώντας τα τραγούδια του.
Το βιβλίο
Για πρώτη φορά, ύστερα από 110 χρόνια, τα χαμένα τραγούδια του Αττίκ από την παρισινή του περίοδο σε ένα βιβλίο-cd. Το 1907, ο Αττίκ φτάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εγκαταλείπει, όμως, τις σπουδές του για να γραφτεί στο Κονσερβατόριο όπου γίνεται δεκτός από τον Gabriel Fauré. Σχεδόν αμέσως θα εργαστεί ως πιανίστας στα café-concert της πόλης, θα μελοποιήσει ποίηση και θα συνθέσει τραγούδια, μουσική δωματίου και lied. Θα παίξει στα πιο μεγάλα θέατρα του Παρισιού και θα μοιραστεί τη σκηνή με την Colette, τον Maurice Chevalier, θα δώσει τραγούδια στους δημοφιλέστερους γάλλους ερμηνευτές, ενώ θα υπογράψει πολύχρονο συμβόλαιο με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της εποχής. Είναι η τελευταία περίοδος της ξέγνοιαστης Belle Époque στο Παρίσι του Picasso, του Marcel Proust και του Jean Cocteau και για τον νεαρό Attic, η αρχή μιας μεγάλης καριέρας, με πολλές επιτυχίες και τριακόσια περίπου τραγούδια.
-
Public (Λευκωσία)
20 Ιανουαρίου 2018
Σχετικά
Ο Demos Beke live στο AMARA
Στο The Bar του AMARA, η μουσική γίνεται μέρος της εμπειρίας και τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν ακόμη ένα λόγο για να τα θυμόμαστε.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Το παλιό λαϊκό τραγούδι ζωντανεύει στην καρδιά της Πάφου
Μια δωρεάν μουσική βραδιά με αγαπημένες μελωδίες του ελληνικού πενταγράμμου στήνεται στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς
Τα μεγάλα live στα χωριά που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον 15αύγουστο
Αυτό που θα συμβεί φέτος στην ορεινή Κύπρο, ομολογουμένως δεν το περιμένει κανείς
Eurovision 2027: Ανακοινώθηκε η πόλη της Βουλγαρίας που φιλοξενήσει τη διοργάνωση
Η επιλογή πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τη BNT
Το Fengaros Festival ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες για το 2027
Το δημοφιλές φεστιβάλ ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό του
Η Πλατεία Ζουχουρί τον Σεπτέμβριο θα μετατραπεί σε μια μεγάλη υπαίθρια σκηνή jazz μουσικής
Το Larnaka Jazz Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά, με δωρεάν είσοδο και μπίρα στους επισκέπτες
«Πού ’ναι τα χρόνια»: Ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή
Η παράσταση με τους Δημήτρη Φανή και Μαρίνα Βερζανλή παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο σε Δύμες, Κοράκου και Κάτω Δρυ
Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά Καζαντζίδη και Μητροπάνο σε μια δωρεάν συναυλία
Η μουσική παράσταση «Τρεις Φωνές» έρχεται στον Άγιο Αθανάσιο, με τη συμμετοχή του Λευτέρη Πιτσιλλίδη και του οκταμελούς Μουσικού Σχήματος «Ορφέας»
Eurovision 2027: Η EBU αλλάζει τους κανονισμούς του Διαγωνισμού – Όλες οι νέες αλλαγές
Σύμφωνα με την EBU, οι αλλαγές έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλους όσοι συμμετέχουν στον Διαγωνισμό
Δωρεάν συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες!
6 μουσικά απογεύματα στη Λεμεσό
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού ξανά στο «Οκτάγωνο»!