Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2018
Με μια αλλιώτικη unplugged συναυλία ξεκινούν το 2018 τα Public στη Λευκωσία!
Υποδέχονται τον τραγουδοποιό, ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου για την παρουσίαση, μαζί με την μουσικολόγο, ραδιοφωνική παραγωγό Μαριάννα Γαλίδη, της καινούριας του δουλειάς «Ο Αττίκ στο Παρίσι», το οποίο περιλαμβάνει τα χαμένα τραγούδια που έγραψε ο Αττίκ στο Παρίσι τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου πολέμου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Public Λευκωσίας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12:00 μμ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το βιβλίο-CD που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα γαλλικά, περιλαμβάνει ένα κείμενο του Γιώργη Χριστοδούλου "Το Παρίσι του Αττίκ" με πολλές άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για το έργο του συνθέτη και συνοδεύεται από σπάνιο αρχειακό υλικό με εξώφυλλα από παρτιτούρες, φωτογραφίες και χειρόγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του θα αναδείξει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων του Αττίκ, τραγουδώντας τα τραγούδια του.
Το βιβλίο
Για πρώτη φορά, ύστερα από 110 χρόνια, τα χαμένα τραγούδια του Αττίκ από την παρισινή του περίοδο σε ένα βιβλίο-cd. Το 1907, ο Αττίκ φτάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εγκαταλείπει, όμως, τις σπουδές του για να γραφτεί στο Κονσερβατόριο όπου γίνεται δεκτός από τον Gabriel Fauré. Σχεδόν αμέσως θα εργαστεί ως πιανίστας στα café-concert της πόλης, θα μελοποιήσει ποίηση και θα συνθέσει τραγούδια, μουσική δωματίου και lied. Θα παίξει στα πιο μεγάλα θέατρα του Παρισιού και θα μοιραστεί τη σκηνή με την Colette, τον Maurice Chevalier, θα δώσει τραγούδια στους δημοφιλέστερους γάλλους ερμηνευτές, ενώ θα υπογράψει πολύχρονο συμβόλαιο με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της εποχής. Είναι η τελευταία περίοδος της ξέγνοιαστης Belle Époque στο Παρίσι του Picasso, του Marcel Proust και του Jean Cocteau και για τον νεαρό Attic, η αρχή μιας μεγάλης καριέρας, με πολλές επιτυχίες και τριακόσια περίπου τραγούδια.
-
Public (Λευκωσία)
20 Ιανουαρίου 2018
Σχετικά
Ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά για πρώτη φορά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Με τη Ζωή Ζενιώδη στο πόντιουμ, το πρόγραμμα συνδυάζει έργα των Νέστορ Ταίηλορ, Saint-Saëns και Bizet, από τον λυρισμό του πιάνου μέχρι το πάθος της «Carmen»
Πόσα τραγούδια έχει η Βίσση χωρίς τον Καρβέλα;
Πόσα τραγούδια μπορεί να ερμηνεύει η Άννα Βίσση, αν ο Νίκος Καρβέλας κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που της έχει κάνει
«Νωρίς την Κυριακή» στο Παλαιά Ελιά Live Stage: Μια πρεμιέρα που έκλεψε τις εντυπώσεις!
Eξαιρετικές ερμηνείες, χημεία επί σκηνής και ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα
Ο Νίκος Καρβέλας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, απαγορεύει στην Άννα Βίσση να λέει τα τραγούδια του
Ο Νίκος Καρβέλας έχει υπογράψει τη συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων επιτυχιών της Άννας Βίσση με περισσότερα από 400 τραγούδια, τα οποία αποτελούν βασικό μέρος του ρεπερτορίου της
O Χάρης Βαρθακούρης τραγουδά (δωρεάν) στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή συναυλία στην κεντρική πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού.
Ακυρώνονται οι εμφανίσεις της Άννας Βίσση στο Αθηνών Αρένα για τον φετινό χειμώνα
Η Άννα Βίσση ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την εξέλιξη που ανατρέπει όσα αναμένονταν το φετινό χειμώνα
Eurovision 2027: Η χώρα που αποσύρεται από τον διαγωνισμό
Η Τσεχική Τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: «Δεν θα δούμε την τσεχική σημαία στη σκηνή την επόμενη χρονιά»
«Το πιο λαμπρό αστέρι: 30 χρόνια χωρίς την Αλίκη»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση
Ένα ταξίδι στο φως, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε αναμμένο, μέσα από τα τραγούδια, τις λέξεις, τις εικόνες, το χαμόγελό της!
Τα 25 "δυνατά" μουσικά ραντεβού του Οκτώβρη
Ποιες είναι οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις
Andreas Krambias Quintet και Ιδαίον Project σε μια διπλή μουσική βραδιά στη Λευκωσία
Η παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου συναντά τον σύγχρονο ήχο και τον πειραματισμό στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen και τον Μάριο Τακούσιη, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του ουτιού συναντά το κοινό στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026.
Oι Fuse και η Φρειδερίκη Τομπάζου στο DownTown Live
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική μουσική βραδιά!