Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κατακλυσμός 2017: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις

Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2017

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού έχουν την τιμητική τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, γι' αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από αυναυλίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού πενταγράμμου, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, παραστάσεις και άλλα πολλά, προσκαλώντας μας να ζήσουμε ένα άκρως ανεβαστικό τριήμερο!

Και παρόλο που φροντίσαμε να σε ενημερώσουμε εγκαίρως, εντούτοις αποφασίσαμε να συγκεντρώοσυμε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στους 5 μεγάλους παραθαλάσσιους Δήμους του νησιού (Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Πάφος και Αγία Νάπα), οι οποίοι αναμφισβήτητα θα φιλοξενήσουν και τον περισσότερο κόσμο, και σου προτείνουμε όλα όσα θα σε ενδιαφέρουν.

Δες τα όλα μαζεμένα και αποφάσισε πού θα πας!

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες ετοιμάζει ο Δήμος της Αγίας Νάπας για τον κατακλυσμό, στο λιμανάκι.

Συγκεκριμένα στο ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μεγάλες συναυλίες των καταξιωμένων καλλιτεχνών Μπάμπη Στόκα (Σάββατο 3/6) και Αντύπα (Κυριακή 4/6), και του Μουσικού Σχήματος του Πολιτιστικού Ομίλου ''Κάβο Γκρέκο'' Αγίας Νάπας (Δευτέρα 5/6) χορούς από το Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας και τον Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Νομού Σερρών "Οι Ακρίτες" (Σάββατο 3/6) καθώς επίσης, τσιαττιστά και ερωτικά τραγούδια από τους Λαϊκούς μας ποιητές (Δευτέρα 05/06).
Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν Fly Board Show με τους Exclusive Cyprus Distributor, Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι και το Φεστιβάλ Νερού (Δευτέρα 5/6, 10.00). Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, (03-05/06) θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας. Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου ανοικτά του λιμανιού θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι την Κυριακή 4 Ιουνίου γύρω στις 8.30μ.μ θα γίνει η Β' και τελική φάση Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και του Δήμου Σερρών. Στην τελετή θα παραστεί επίσημη αποστολή του Δήμου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη, τον Αντιδήμαρχο, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Νομού Σερρών 'Οι Ακρίτες'.

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού 2017 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Εξέδρα του Παραλιακού Μετώπου των Φοινικούδων και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και συναυλίες με δημοφιλείς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες.

Στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 22.00 θα πραγμαοποιηθεί συναυλία με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και την ορχήστρα του, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 21.40 ο Κύπριος καλλιτέχνης ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΑΣ σε ένα μουσικό πρόγραμμα και στις 23.10 συναυλία με την ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ και την ορχήστρα της.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 23.00 θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ και στις 23.30 συναυλία με τους ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΛΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ και την ορχήστρα τους.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22.45 θα δοθεί συναυλία με τον ΣΤΕΛΙΟ ΡΟΚΚΟ και την ορχήστρα του και την Τρίτη 6 του μήνα στις 22.00 συναυλία με τον ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Τέλος, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 22.25 οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με την ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ και την ορχήστρα της.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Συναυλία με το δημοφική Κύπριο καλλιτέχνη Σταύρο Κωνσταντίνου και την 5μελή ορχήστρα του σε ένα αφιέρωμα στους Αντώνη Βαρδή, Μάριο Τόκα, Γιάννη Πάριο, Μάνο Λοΐζο, Γιώργο Θεοφάνους και άλλους καταξιωμένους συνθέτες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Κατακλυσμού (5 Ιουνίου, 20.30), στην Αποβάθρα - έναντι καφέ BLUE στη Λεμεσό.

Ακόμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση) θα στηθεί Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη.

Το δε σαββατοκύριακο 3 & 4 Ιουνίου προγραμματίζεται (15.00-17.00) επίδειξη πλεύσης από την Ιστιοπλοϊκή και Κωπηλατική Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μπροστά από τις αποβάθρες του Μόλου.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στην Αποβάθρα - έναντι καφέ BLUE στις 8:30μ.μ. ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών παρουσιάζει πρόγραμμα με χορούς από τη Μακεδονία, στις 9:00μ.μ. ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νέοι Ορίζοντες» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με Αιγιοπελαγίτικους χορούς και στις 9.30μ.μ. ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ζήδρος» Πολεμιδιών παρουσιάζει κυπριακούς χορούς και τσιαττιστά.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου το St. Raphael Yacht Club διοργανώνει αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης στις 3:00μ.μ. - 5.00μ.μ. από τη Μαρίνα του St Raphael, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι τη Μαρίνα Λεμεσού και πίσω στη Μαρίνα του St Raphael και στο Θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου στις 8.00μ.μ. θα παρακολουθήσεις Θέατρο σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στη Γιορτή του Κατακλυσμού» από τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.

Σημείωσε επίσης ότι στις Αποβάθρες του Παραθαλάσσιου Πάρκου αήμερα του Κατακλυσμού από τις 3.00μ.μ.-6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και εκμάθηση του αθλήματος Slacklining για όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα επιβλέπονται από έμπειρους αθλητές. Στις 8.00μ.μ.-11.00μ.μ. προγραμματίζεται αστροπαρατήρηση στον ουρανό της Λεμεσού - Αποβάθρα Παλιού Λιμανιού

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Κύπρου αλλά και τσιαττιστά.

 

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ο Δήμος Παραλιμνίου έχει ετοιμάσει για το τριήμερο του Κατακλυσμού ένα γεμάτο και πλούσιο πρόγραμμα, που θα χαρίσει σε όλους όσοι βρεθούν στην περιοχή ένα διασκεδαστικό και ξέγνοιαστο τριήμερο. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται παραδοσιακή βραδιά με τζιαττιστά με τον Μιχάλη χατζήμιχαήλ, συναυλίες με τον Κύπριο τραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνο αλλά και με τους Ελλαδίτες Χρίστο Χολίδη και Λένα Παπαδοπούλου, και άλλα πολλά!

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πλατεία Fig Tree Bay (Πλατεία Κατακλυσμού) στον Πρωταρά.

Παρασκευή 2/6/2017
20.00: «Σεργιάνι στην Παράδοση και ποιητικοί Διαγωνισμοί» με τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ. Διαγωνισμοί τσιαττιστών, χειροποίητου αυλού (πιθκαύλιν), ποίησης και χορευτικό πρόγραμμα με το Πολιτιστικό Εργαστήρι «ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ» του Δήμου Παραλιμνίου. Είσοδος δωρεάν

Σάββατο 3/6/2017
18.00-19.30: Φιλανθρωπική Εκδήλωση «ZUMBA» από το Τμήμα Νέων Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου. Κόστος συμμετοχής €5. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση άπορων οικογενειών.

21.00: Συναυλία με τον Σταύρο Κωνσταντίνου και το μουσικό σχήμα «ΕΞ ΑΚΟΗΣ». Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων. Είσοδος δωρεάν

Κυριακή 4/6/2017
21:30: Συναυλία με τον γνωστό Έλληνα τραγουδιστή ΧΡΙΣΤΟ ΧΟΛΙΔΗ και την ξεσηκωτική ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων. Είσοδος δωρεάν

Δευτέρα 5/6/2017
18.30-21.00: Όρθρος - Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας. Ακολουθεί Αγιασμός των υδάτων

20.30: Συναυλία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «DRUG-FREE-WORLD CYPRUS». Συμμετέχουν η διεθνώςς βραβευμένη ως καλύτερη Pop/R&B τραδουδίστρια Stella Esmeralda C. με βραβείο Akademia Music Awards, τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Αφροδίτη Κωνσταντίνου και την καλλιτεχνική επιμέλεια/ σκηνοθεσία είχε η ομάδα SEConprod. Tα κοστούμια σχεδίασε και δημιούργησε η Μαριάννα Ιωνά.

 

ΠΑΦΟΣ

Το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ξεχωρίζουν η συμμετοχή Χορευτικών Συγκροτημάτων των Ποντίων ομογενών και των Αρμενίων, το βράδυ του Σαββάτου, η μεγάλη συναυλία του Πάνου Καλίδη το βράδυ της Κυριακής και η συμμετοχή Κρητικού μουσικού σχήματος, το βράδυ της Δευτέρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Ιουνίου
8.00 μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου ''Ιεροί Κήποι'' Γεροσκήπου
• Αρμενικοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα "SIPAN" του Πανεθνικού Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κύπρου
• Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί και χοροί από τη Γεωργία, από το Ποντιακό Χορευτικό Συγκρότημα ''Ρωμιοσύνη''.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Ιουνίου
8.00μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο ''Το Κάστρο''
• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος
• Μεγάλη Συναυλία από τον Πάνο Καλίδη και την ορχήστρα του. Συμμετέχει η Μικαέλα Χατζηεφραίμ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Ιουνίου
4.00μ.μ. - Λιμανάκι, Κάτω Πάφος
Θαλάσσια Αγωνίσματα
Συνεργάζονται:
• Δήμος Πάφου
• Ναυτικός Όμιλος Πάφου
• Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κάτω Πάφου
• Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης.
Αθλοθέτης : ΚΕΟ
Χορηγός υπηρεσιών ασθενοφόρου: Evangelismos Phoenix.

8.00μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Λαϊκοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο ''Κτήμα''
• Ελληνικοί λαϊκοί χοροί από τη Σχολή ''Κύπρος - Μάσσαρι''
• Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου ''Αφροδίτη'' Γεροσκήπου
• Συναυλία από τους Μύρωνα Παπαδογιαννάκη και Γιώργη Ζαχαριουδάκη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close