Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016
Κατεβαίνοντας από τη λεωφόρο Σταυρού με κατεύθυνση τη λεωφόρο Στροβόλου θα δεις στα αριστερά σου ένα χαριτωμένο μαγαζάκι με ρετρό χαρακτήρα και όμορφη διακόσμηση. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έλειπε από τη Λευκωσία αφού συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο φτιάχνοντας σπιτικά σιροπιαστά γλυκά και πίτες.
Το Μελίρρυτον - Παραδοσιακό Γλυκοπωλείο έρχεται να φέρει στη λεωφόρο Σταυρού ένα γλυκό αέρα ανατολίτικων γλυκών και να μας θυμίσει χαριτωμένα μαγαζάκια που συναντούμε σε δρομάκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα φιλόξενο χώρος διαμορφωμένο με βάση μια παλιά, ξέγνοιαστη, ποιοτική εποχή. Εδώ μπορείς να απολαύσεις το γλυκό σου που είναι φτιαγμένο στο χέρι και πάντα με συνταγές που έχουν ως βάση ποιοτικά, αγνά υλικά.
Στο εργαστήριο αυτό η διαδικασία παραγωγής των σιροπιαστών γλυκών Ανατολής γίνεται με παραδοσιακό τρόπο με οδηγό τη γνώση συνταγών δοκιμασμένων στο πέρασμα των χρόνων, που ξυπνούν γλυκές μνήμες.
Στο κατάστημα αυτό μπορείς να απολαύσεις επίσης ζεστές πίτες όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα, μαζί με ένα ζεστό capuccino ή ένα φρέσκο χυμό, ή ακόμη καλύτερα ένα από τα τσάγια τους τα οποία φτιάχνονται με ντόπια αποξηραμένα υλικά.
Σχετικά

Decanter World Wine Awards 2025: Τα κυπριακά κρασιά που βρίσκονται στη "χρυσή" λίστα
Αυτά είναι τα κυπριακά κρασιά που ξεχώρισαν στο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Decanter World Wine Awards 2025

Ένας ινσταγκραμικός κήπος στο χωριό για brunch, καλό φαγητό και γλυκό
Μία μυστική αυλή για brunch, φαγητό και γλυκό

Ένα ειδικό μενού, κρασιά, κοκτέιλ και διάσημα ποτήρια σε ένα από τα πιο απίθανα event της πόλης
Τι θα μαγειρέψει ο σεφ για τη γιορτή;

10 ορεινές ταβέρνες της Κύπρου με μαγευτική θέα
Ανακαλύψτε αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, πνιγμένες στο πράσινο των βουνών και τη μαγεία της πανοραμικής θέας

Νόστιμα μεζεδάκια σε 7+1 πανέμορφες αυλές στη Λεμεσό
8 αυλές με καλό φαγητό που κάνουν την πόλη να μοιάζει με εξοχή

Μάθαμε πού και πότε ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο με τη viral λάβα φιστικιού
Το 1ο Gellissimo Biscoto φτάνει επιτέλους από τη Θεσσαλονίκη στη Λευκωσία και έχει ήδη προκαλέσει ντελίριο!

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό κλείνει μέχρι νεωτέρας
H ανακοίνωση της γνωστής ταβέρνας

Πέθανε η σεφ και τηλεοπτική σταρ Anne Burrell
Η Anne Burrell, η σεφ με το χαρακτηριστικό ξανθό χτένισμα και την εκρηκτική παρουσία στην κουζίνα πέθανε σε ηλικία 55 ετών

Παραδοσιακό οφτό κλέφτικο σε ένα εστιατόριο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα εκτός Λευκωσίας
Το οφτό είναι ψημένο αργά σε φούρνο με ξύλα, όπως παλιά, σερβίρεται ζουμερό και αρωματικό

Τα κρασιά του καλοκαιριού: 7 κυπριακές ετικέτες που ξεχωρίζουν
∆ροσερά λευκά και ροζέ ή ελαφρώς παγωμένα κόκκινα, αφρώδη και ήσυχα, τα πιο κάτω κρασιά έχουν άρωμα κυπριακό.

Chef Σταυρής Γεωργίου: Ένας καταξιωμένος, φιλόδοξος και εργατικός επαγγελματίας
Μπήκαμε στην κουζίνα του Chef Σταυρή και μάθαμε όλα τα μυστικά του!

Ένα μοναδικό στο είδος του food truck ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο και φτιάχνει εξαιρετική πίτσα
Μάθε τους επόμενους σταθμούς του