Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2016
Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα θα παρουσιάσει φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (15 - 21 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο), προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους εν πλώ. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο "Κατανοώντας την Πραγματικότητα" και περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους που έγιναν από έφηβους πρόσφυγες μέσα από ένα δημιουργικό πρόγραμμα κινηματογραφικής παραγωγής.

Η θάλασσα της Λεμεσού θα μετατραπεί για ένα βράδυ σε θάλασσα πολιτισμού, αφού μέσα στην "πλωτή" κινηματογραφική αίθουσα, οι θεατές του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους με ποικίλη θεματολογία, που γυρίστηκαν από έφηβους πρόσφυγες από την Συρία και Λιβανέζους έφηβους που προέρχονται από μειονεκτούσες κοινότητες.

Η διαδικασία σύλληψης και παραγωγής των συγκεκριμένων ταινιών είχε σκοπό να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά. Ολοκληρώθηκε μέσα από εργαστήρια που ενίσχυσαν τις δεξιότητες ατομικής έκφρασης και δημιουργικότητας των συμμετεχόντων οι οποίοι μέσα από την διαδικασία μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα την ιδιαίτερη πραγματικότητά τους. Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τo FIFOG (Festival International Du Film Oriental de Genève) και την Sabine Choucair από τον Λίβανο - κοινωνική λειτουργό και θεραπεύτρια - εκ των καθοδηγητών του εργαστηρίου, η οποία θα παραστεί στο Φεστιβάλ και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μαζί με τον Tahar Houchi, καλλιτεχνικό διευθυντή του FIFOG.

Κομβικό στοιχείο του νυχτερινού αυτού προγράμματος προβολών είναι βεβαίως, η θάλασσα, αυτός ο υγρός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών, που άλλοτε μετατρέπεται σε διέξοδο κινδύνου και άλλοτε σε θανάσιμη παγίδα.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20/10, ενώ το πλοιάριο θα αναχωρήσει στις 23.00 από το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.
Το Φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία στους θεατές που θα επιβιβαστούν σε αυτό.
Θα υπάρχουν λεωφορεία για μεταφορά των θεατών από το Θέατρο Ριάλτο στις 22.30. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 77777745 & 25343903. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο πλοίο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τις προβολές στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Διοργανωτές
Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Ανδρέα Χρίστου και στηρίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας τo περιοδικό TIME OUT και ο SUPER FM.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc16
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)
Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy
Σχετικά
Το Toy Story 5 «έσπασε» το φράγμα του 1 δισ. και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς
Το Toy Story 5 συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεπερνώντας το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα είναι ο νέος Ghost Rider της Marvel
Ο Γκόσλινγκ τόνισε ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα που «ήθελε να υποδυθεί εδώ και πολύ καιρό»
Το «Mamma Mia!» προβάλλεται κάτω από την πανσέληνο, δίπλα στη θάλασσα του Πρωταρά
Μια ξεχωριστή βραδιά θερινού κινηματογράφου με τις διαχρονικές επιτυχίες των ABBA, την Παρασκευή 28 Αυγούστου
Ο Σνούπ Ντογκ αποκτά το δικό του biopic το καλοκαίρι του 2027
Την ώρα που το Χόλιγουντ συνεχίζει να επενδύει στις μουσικές βιογραφίες, ένας ακόμη θρύλος της σύγχρονης μουσικής ετοιμάζεται να περάσει στη μεγάλη οθόνη.
Το «The Prestige» του Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει στις αίθουσες 20 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία
Στο ψυχολογικό δράμα πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ, Χιου Τζάκμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον και Μάικλ Κέιν
Plas Johnson: Πέθανε ο θρυλικός σαξοφωνίστας που ερμήνευσε το μουσικό θέμα του «Ροζ Πάνθηρα» (βίντεο)
Εκτός από τον αυτοσχεδιασμό του στο γνωστό soundtrack του Χένρι Μαντσίνι, έπαιξε επίσης με τον Φρανκ Σινάτρα, τον B.B King και τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.
Έρχεται νέα ταινία «Hostel» από τον Ιλάι Ροθ
Έρχεται νέα ταινία «Hostel» από τον Ιλάι Ροθ
Μια απολαυστική Τζέσικα Τσάστεϊν στο τρέιλερ του «Other Mommy»
Με την ιστορία να παίζει γύρω από το θέμα της μαμάς και της...«μαμάς», και την ηθοποιό να βγάζει ήδη από το τρέιλερ όλο το δυναμικό τρομάρας που κρύβει η φυσιογνωμία της, δεν αποκλείεται να είμαστε καλά και από αυτό το horror φέτος.
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.