10-14 June 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Παράταση παραστάσεων από το θέατρο Ανεμώνα

Μία κωμωδία του Χρήστου Γρηγοριάδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2016

Το θέατρο Ανεμώνα παρατείνει τον κύκλο παραστάσεων του έργου ¨Άλλα λέει η θειά μου και άλλα ακούν τ' αυτιά μου!¨ λόγω απαίτησης του κοινού. Τρεις επιπλέον παραστάσεις θα δοθούν στην Λευκωσία (Παρασκευή 10 Ιουνίου, Σάββατο 11 Ιουνίου, Κυριακή 12 Ιουνίου) και 2 παραστάσεις στην Λεμεσό. Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο του Χρήστου Γρηγοριάδη, που έχει όμως στο ενεργητικό του τέσσερις επιτυχημένες διασκευές - ελεύθερες αποδόσεις - γνωστότατων έργων (δύο εκ των οποίων παρουσίασε το Ανεμώνα).

Την ξεκαρδιστική κωμωδία σκηνοθετεί ο Μαρίνος Ξενοφώντος, σκηνικά-κοστούμια κάνει η Σόσε Εσκιτζιάν και ο φωτιστικός σχεδιασμός είναι του Βασίλη Πετεινάρη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Ιωάννου, Δανάη Χρίστου, Ιάσωνας Λοιζίδης και Μαρίνος Ξενοφώντος.

Υπόθεση του έργου: Στην Κύπρο του σήμερα μπορεί η οικονομική στενότητα να έχει μειώσει σε κάποιο βαθμό τις ασύστολες εκδηλώσεις αρχοντοχωριατισμού, αλλά δεν έχει πατάξει τελείως το φαινόμενο αυτό - όπως και άλλα πολλά νέο κυπριώτικα κοινωνικά και μη φαινόμενα. Δύο αδελφές γύρω στα 35 οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές σε όλα: η μια, λαϊκιά γυναίκα παντρεμένη με ένα μαλθακό τυπάκο στον οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες την μητέρας της δεν επέτρεψε ποτέ να σηκώσει κεφάλι στην σχέση τους και η άλλη, έβαλε στόχο της ζωής της να μπει στους κύκλους της «υψηλής» κοινωνίας, διαζευγμένη και πανικόβλητη. Έχουν και οι 2 ανάγκη από λεφτά.

Το μόνο που τους μένει είναι ένα σπίτι στο χωριό τους κληρονομιά από την μητέρα τους που πέθανε, το οποίο έχουν από κοινού με την αδελφή της μητέρας τους, μια ιδιαίτερη κυρία του χωριού η οποία ζει εκεί. Οι 2 αδελφές με τον καταπιεσμένο σύζυγο της μιας πάνε στο χωριό για να προετοιμάσουν το έδαφος και… την θεία για να πωλήσουν το σπίτι στο οποίο ήδη μένει η θεία τους.

Ακολουθούν απίστευτες φάρσες κι ανατροπές, ευφάνταστες λύσεις και μια περίεργη τροπή της όλης κατάστασης που προκαλούν αβίαστα γέλια στους θεατές. Διαπλοκή συμφερόντων, παρεξηγήσεις και πλήρης παρακμή θεσμών και ήθους σε πρώτο πλάνο.

Έξτρα παράσταση: Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20.00, Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας.

Ώρα έναρξης: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close