Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μεσημεριανό Κυριακής στη Λευκωσία

Για κυριακάτικο lunch πέρα από τα συνηθισμένα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αν ψάχνεσαι και δεν ξέρεις που να πας κυριακάτικα για φαγητό σου έχω μία λίστα με δέκα διαφορετικά μαγαζιά πέραν των γνωστών εστιατορίων της πρωτεύουσας.

Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και προτίμησε κάτι πιο… εναλλακτικό για μεσημεριανό στη Λευκωσία.

 

Για καλό μεζέ
Για τους καλοφαγάδες υπάρχει η επιλογή στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Δομετίου. Εκεί, στην Κυριάκου Μάτση θα βρεις ένα πολύ αγαπητό μαγαζάκι, τον Ανεμόμυλο του κηπουρού (96500999) (πρώην Γαριδομανία) με ευχάριστη ατμόσφαιρα, εξυπηρέτηση και πολύ καλό φαγητό σε λογικές τιμές. Εδώ θα φας μεζέδες και μεζέδες με μαγειρευτά με 15 ευρώ το άτομο, πιατέλα με είδη σχάρας με 12 ευρώ το άτομο και διάφορα άλλα γευστικά πιάτα.

 

Αν θες ασιατική κουζίνα
Η old time classic επιλογή είναι μία στη Λευκωσία και όπως φαίνεται από τα δύο τελευταία Check In Eating Awards η αγαπημένη του κόσμου. Το Wagamama (22870140) στη Θεμιστοκλή Δέρβη είναι άλλη μία πολύ καλή επιλογή για την Κυριακή το μεσημέρι. Μην ξεχνάς πως τελευταία το Wagamama ανανεώθηκε και απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο χώρο στον πρώτο του όροφο το Shizuka με πιο εκλεπτυσμένη και όμορφη ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στην οικογένεια.

Αν πάλι θέλεις σούσι και τα… υπόλοιπα της γιαπωνέζικης κουζίνας μην ξεχνάς το Akakiko (77778022). Επίσης σου προσφέρει έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό ταϊλανδέζικης, κινέζικης και κορεάτικης κουζίνας στην Έγκωμη δίπλα από το Hilton Park.


Για γεύσεις με… άποψη
Θα σε στείλω σε ένα αγαπημένο δρόμο της πρωτεύουσας στην οδό Ερμού και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Balthazar (22300992) του υπέροχου Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας. Εδώ, θα φας πιο εκλεπτυσμένα πιάτα με γκουρμέ πινελιές από τη μεσογειακή κουζίνα.

Από την άλλη όμως υπάρχει και η επιλογή του Rustico Tastes & Tales (70000125) στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην Προδρόμου. Το πρώην Δια χειρός Ρουσουνίδη άλλαξε όνομα , προφίλ και διεύθυνση και σερβίρει εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

 

Αν θέλεις burgers, pizza & pasta
Ένας πολύ όμορφος χώρος που θα σου αρέσει άνοιξε πρόσφατα στη Λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία. Πρόκειται για το Cargo (99042999) το οποίο φτιάχνει υπέροχα, χορταστικά μπέργκερ, ναπολιτάνικη πίτσα στον δικό του φούρνο από Ιταλό σεφ, γευστικές μακαρονάδες και σαλάτες. Θα το αγαπήσουν και τα παιδιά.


Σου προτείνω όμως να επισκεφτείς και το ανανεωμένο και πλήρως ανακαινισμένο μαγαζί της Pizza Hut στον Στρόβολο για χορταστική πίτσα και πολύ νόστιμες σαλάτες από το salad bar. Ο καινούργιος της χώρος είναι πολύ όμορφος και θα αρέσει φυσικά και στα παιδιά.

 

Προτιμάς ψάρι;
Αν το μεσημεράκι Κυριακής θα είσαι Λευκωσία και θες πλούσια, χορταστικά πιάτα με ψαρικά, γαρίδες, καλαμάρια και άλλες θαλασσινές νοστιμιές η επιλογή είναι μία: Ocean Basket. Μπορείς να επιλέξεις το κλασικό μαγαζί της Θεμιστοκλή Δέρβη (22673777) ή να πας προς παλιά πόλη και να επισκεφτείς το ολοκαίνουργιο και πανέμορφο κατάστημα της αλυσίδας ψαρικών στην αρχή της Ονασαγόρου (22676070).

Θα ήθελες όμως μία άλλη ατμόσφαιρα για ψάρι με ανεβασμένο σέρβις σου προτείνω την Μαγιοπούλα (22665577, 99614314) στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Εδώ η τιμή ανεβαίνει και μπορείς να φας αστακό, φρέσκα μπαρμπούνια και μία σειρά από θαλασσινά και μαλάκια της επιλογής σου.

Για έθνικ κουζίνα
Μπορείς να βρεθείς στη Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία και να φας πολύ καλό φαγητό από το Fanous (22666663). Λιβανέζικο φαγητό στα καλύτερά του. Εκεί, θα δοκιμάσεις εξαιρετικό λιβανέζικο αρνίσιο σουβλάκι shish kebab αλλά και το μαριναρισμένο σε αρωματικά σουβλάκι κοτόπουλο, γνωστό ως shish taouk. Υπάρχει και η επιλογή των μεζέδων όπου θα δοκιμάσεις όλη την λαχταριστή κουζίνα της γειτονικής μας χώρας.

Για μοντέρνο μαγειρείο
Το εστιατόριο - μαγειρείο Γευσηκλέους 62 (22252323) βρίσκεται στην οδό Περικλέους 62 στον Στρόβολο, δρόμο από τον οποίο πήρε και το όνομά του... σχεδόν. Το όνομά του αποτελεί έναν συνδυασμό των λέξεων κλέος (δόξα) από την οδό Περικλέους, και γεύση που υπογράφει κάθε φαγητό του. Με γεύσεις από την μεσογειακή κουζίνα στη Γευσηκλέους 62 θα φας πιάτα που ψήνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, μαγειρευτά και είδη σχάρας.

 

 

Για street food 
Το Food Park City (22283320), ο απόλυτος παράδεισος του ποιοτικού street food. Ιδανικός χώρος για νόστιμο φαγητό, χαλαρά με τα παιδιά αφού το μαγαζί διαθέτει παιχνιδότοπο που θα λατρέψουν τα παιδιά. Δοκίμασε pullied pork-chicken burger, noodles ε πάπια και άλλα γευστικά πιάτα σε πολύ καλές τιμές. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close