Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ο Κάτω Δρυς σε φιλοξενεί στα... "Παλατάκια"

Εναλλακτική διαμονή στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που, παρόλο που μόλις γύρισες από τις διακοπές, ενδείκνυται για διαμονή με αγροτουριστικό αέρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθείς τις μικρές πολυτέλειες της ζωής! Γι' αυτό ετοίμασε βαλίτσα και κλείσε στα Palatakia.

Η ιστορία του
Τα Παλατάκια προσφέρουν μια εναλλακτική πραγματικά διαμονή για εμάς που αγαπάμε τον αγροτουρισμό και θέλουμε να τον συνδυάσουμε με ωραίο κατάλυμα και μοναδική εξυπηρέτηση. Βρίσκονται στον Κάτω Δρυ, ένα χωριό μοναδικό, με υπέροχα δρομάκια, σπίτια αναπαλαιωμένα και πολύχρωμα παράθυρα. Τα Παλατάκια χτίστηκαν 300 χρόνια πριν, ενώ το 2005 οι ιδιοκτήτες Henri και Αλεξάνδρα τα ανακάλυψαν και τα επιδιόρθωσαν. Οι αρχιτέκτονες Κώστας Ιακώβου και Κατερίνα Σεργίου της εταιρείας Fluid Architecture, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Πίττας έκανα την αναπαλαίωση αλλά και την επέκταση των κτιρίων, διατηρώντας ακέραιο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Η διαμονή
Η αισθητική που αποπνέουν τα Palatakia Village Houses μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη, εκλεκτική. Είναι μια επιλογή που συνδυάζει μοναδικά το παραδοσιακό με το πολυτελές και τις μοντέρνες πινελιές. Παραδοσιακά έπιπλα-αντίκες δένουν υπέροχα με τα φωτιστικά Kartell και Laura Asley. Ενώ οι πίνακες Κυπρίων καλλιτεχνών αναδεικνύουν την ταυτότητα του καταλύματος. Στα 4 αναπαλαιωμένα σπίτια μπορείς να απολαύσεις χαλαρές και ήρεμες μίνι διακοπές και συνάμα να ανακαλύψεις τις ομορφιές που κρύβει ένα χωριουδάκι της Κύπρου.

Το χωριό
Ο Κάτω Δρυς είναι ιδανικός για ποδηλασία και περπάτημα. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λάρνακας, πολύ κοντά στα χωριά Λεύκαρα και Βάβλα. Έχει 150 κατοίκους ενώ η φύση που περιβάλλει το χωριό είναι υπέροχη, με κοιλάδες τις οποίες διαπερνά ο ποταμός Άγιος Μηνάς. Στο χωριό μπορείς να βρεις πολλές όμορφες εκκλησίες. Είναι γνωστό ότι στον Κάτω Δρυ γεννήθηκε ο Άγιος Νεόφυτος το 1134, ενώ το σπίτι όπου γεννήθηκε υπάρχει ακόμα καθώς και μια εκκλησία στο λόφο του χωριού με το όνομά του. Επίσης, στο χωριό θα βρεις και την παλιά εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγιά την Ελεούσα, ακόμα μία του Αγίου Χαραλάμπους, την εκκλησία του Αϊ-Γιώργη και την εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Μη χάσεις
Να επισκεφθείς το Κτήμα Χριστούδια (99034828), έξω από το χωριό στο δρόμο προς Άγιο Μηνά και να απολαύσεις Τυχικό και κόκκινο και ροζέ! Ο κύριος Χριστούδιας είναι φιλόξενος και θα σε ξεναγήσει στο οινοποιείο δείχνοντάς σου όχι μόνο πώς παρασκευάζεται το κρασί αλλά και την ιστορία του μικρού αυτού οινοποιείου. Ακόμα, για κυριακάτικο brunch πρέπει να πας στην Elli ( 96476265). Θα σου σερβίρει ολόφρεσκα ζεστά scones, ψωμάκια και τυρόπιτα, συνοδευμένα με μία από τις 25 διαφορετικές σπιτικές μαρμελάδες που φτιάχνει η ίδια. Φεύγοντας μπορείς να αγοράσεις την αγαπημένη σου μαρμελάδα.

Info: Palatakia Village Houses
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99676210 & 99934807
info@palatakia.com/ www.palatakia.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close