Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα πρώτα στέκια που άνοιξαν και αυτά που έρχονται στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Κάτι καινούργιο έρχεται στην πόλη και μας ενθουσιάζει!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2016

Αν βρεθείς στη Λεμεσό θα καταλάβεις πως κάτι γίνεται στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού το οποίο φαίνεται να ξυπνά από τον λήθαργο μετά την ανάπλασή του που ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια.  

Το Check In Cyprus βρέθηκε εκεί Σάββατο μεσημέρι για μία μικρή βόλτα στον πανέμορφο χώρο του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού και σου μεταφέρει το κλίμα και όλα τα καλά νέα.

Τα μαγαζιά που άνοιξαν
Μπήκαμε από την πλευρά του δημοτικού χώρου στάθμευσης. Μερικοί βόλταραν στην προκυμαία του λιμανιού με το ποδήλατο άλλοι με τα πόδια ενώ κάποιοι περίμεναν για παγωτό στην καινούργια παγωταρία που άνοιξε σε ένα από τα 53 ολοκαίνουργια μαγαζιά που δημιουργήθηκαν εκεί.

Galactica Gelato by the sea
Η funky παγωταρία Galactica Gelato by the sea (25750666) είναι το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στο Παλιό Λιμάνι. Εκεί θα φας νόστιμο παγωτό, θα πιείς φρέσκους χυμού, καφέ,  smoothies, milkshake όλα σε take away.

Στου λιμανιού την άκρη
Στην απέναντι πλευρά του λιμανιού έκανε την εμφάνισή του πριν από μόλις δύο εβδομάδες ένα σύγχρονο καφενεδάκι-ουζερί με εξαιρετική εξυπηρέτηση, πολύ καλές τιμές και νόστιμα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο Ερμής με το όνομα Στου λιμανιού την άκρη (στην κυριολεξία). Ο Γιώργος, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, θα σε υποδεχτεί εκεί με χαμόγελο και θα σου σερβίρει πολύ καλό καφέ, διάφορα ροφήματα και ουζάκι.

Παράλληλα στον χώρο του ανανεωμένου Παλιού Λιμανιού λειτουργεί και το νέο κατάστημα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για τουριστικές πληροφορίες. 

Τα στέκια που έρχονται
Τα καταστήματα βρίσκονται περιμετρικά του λιμανιού ενώ τρία, μεγάλα υπερυψωμένα με θέα τη θάλασσα φτιαγμένα από μέταλλο και γυαλί ετοιμάζονται πυρετωδώς για να δεχθούν τους πρώτους πελάτες μέσα στην άνοιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το ένα από τα τρία μαγαζιά θα είναι cocktail restaurant όπως το Yacht Club της Μαρίνας ενώ το δεύτερο ανήκει στην αλυσίδα των Hobo.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της μαζικής εστίασης στην Κύπρο, η Franchised Restaurants Public Ltd (PHC) επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού με τρία νέα εστιατόρια τα οποία δεν έχουν ακόμη ονόματα.

Το πρώτο είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών με value for money προσέγγιση και mainstream κουζίνα. Το μενού θα σχεδιάσει ο πολύ γνωστός Έλληνας σεφ, εξιδεικευμένος στο ψάρι Λευτέρης Λαζάρου.

Το δεύτερο εστιατόριο θα είναι ένα all day café patisserie που θα σερβίρει πρωινά και απογευματινά σνακ, καφέ και άλλα ροφήματα. Εκεί, θα μπορείς να φας καλό φαγητό από ένα μενού που θα περιλαμβάνει σύγχρονα πιάτα με ζυμαρικά, μπέργκερ, σάλατες και κρεατικά.

Το τρίτο εστιατόριο της PHC θα είναι πολύ ιδιαίτερο και φινετσάτο. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο χώρο εστίασης με upskill cuisine, που θα σερβίρει σούσι και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με ελαφρώς μοριακό touch.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close