Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

L’ atelier: Ένα φινετσάτο εργαστήριο γεύσης

Η νέα άφιξη στη Λευκωσία μας αρέσει πολύ

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016

Ένα παλιό αρχοντικό του περασμένου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε ένα στενό δρομάκι της Παλιάς Λευκωσίας, μεταμορφώθηκε σε ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο με το γαλλικό όνομα Atelier. Όπως προδίδει, το όνομά του πρόκειται για ένα γαλλικής γαστρονομίας και φιλοσοφίας "εργαστήριο", με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα, που συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά των παριζιάνικων bistro και των μικρών ρεστοράν της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο εσωτερικός χώρος αποπνέει ζεστασιά ενώ ένα ντιζαϊνάτο ξύλινο μπαρ με ιδιαίτερό φωτισμό θα σου φτιάξει αγαπημένα ποτά. Οι πέτρινοι τοίχοι του, τα ξύλινα τραπεζάκια, οι ντιζαϊνάτες, μεταλλικές καρέκλες και η αύρα του χώρου μας χαλάρωσαν και μας επιβεβαίωσαν για την επιλογή μας. Αν ψάξεις για μενού εδώ δεν θα το βρεις αφού το Atelier είναι ένα εργαστήριο, χρήσης και παρασκευής αποκλειστικά φρέσκων προϊόντων για τις συνταγές τα οποία δεν θα μπουν ποτέ στην κατάψυξη αφού στην κουζίνα του δεν υπάρχει τέτοια. Ένας μαυροπίνακας κρεμασμένος στον πέτρινο τοίχο είχε γραμμένα με κιμωλία τα πιάτα της ημέρας. Το μενού αλλάζει διαρκώς και βασίζεται στα φρέσκα υλικά της ημέρα και τα κέφια του Γάλλου σεφ του.

Για αρχή επιλέξαμε σαλάτα με σπανάκι, ντοματίνια, με σωστά ψημένη πάπια και vinaigrette (€6) μαζί με ένα υπέροχο parmesan crème brule με λαχταριστή κρούστα, ντομάτα και βασιλικό (€6). Για ποτό δεν προτιμήσαμε ένα από τα γαλλικά κρασιά του αλλά επιλέξαμε κάποιο από τα signature cocktail του. Ξεχωρίσαμε το Gin Swizzle που περιέχει Bombay gin, fresh lime και homemade σιρόπι κανέλας. Τα κυρίως πιάτα ήταν αποκάλυψη. Φάγαμε ψητό λαβράκι με σος από βότανα, μοσχαράκι κοκκινιστό με καρότα και υπέροχο κοτόπουλο (€15) βουτηγμένο στη δική του λαχταριστή σάλτσα.

Το τέλος ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό με τρία επιδόρπια να κλείνουν την βραδιά μας. Δοκιμάσαμε ρυζόγαλο σερβιρισμένο με αλμυρή καραμέλα και κρέμα από τυρί μασκαρπόνε με καραμελωμένα χαλεπιανά. Εκείνο, όμως, που έκλεψε τις εντυπώσεις μας ήταν το παριζιάνικο γλυκό με το όνομα "The Paris brest" το οποίο αν και μοιάζει με εκλέρ είναι δέκα φορές καλύτερο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close