Εκδρομές να πας , Guide

5+1 εκδρομές για το φθινόπωρο

Πανέμορφες εξορμήσεις απ' άκρη σ' άκρη της Κύπρου τους επόμενους μήνες

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Οκτώβριος πλησιάζει και η κυπριακή φύση αλλάζει! Το φθινοπωρινό τοπίο σε όλη την Κύπρο είναι μεν θλιμένο αλλά μαγευτικό απ' άκρη σ' άκρη της Κύπρου. Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και μία φθινοπωρινή εξόρμηση θα είναι το καλύτερο δωράκι για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Γι' αυτό αν δεν έχεις κανονίσει ταξιδάκι εκτός, επίλεξε μια από τις εκδρομές που προτείνουμε εντός, που είναι και κοντινές και οικονομικές!

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Καλοπαναγιώτης... έχει άλλη χάρη!
Γιατί να το επισκεφτείς Διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και καταπράσινες κοιλάδες. Οι κεραμιδένιες σκεπές, τα θαυμάσια μπαλκόνια, οι ήσυχες αυλές, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι παλιές εκκλησίες συμβάλλουν όλα στο όμορφο τοπίο. Ο ποταμός Σέτραχος, σε συνδυασμό με πολλούς νερόμυλους και φυσικές πηγές, προσφέρουν μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.
Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις Δοκίμασε σουτζούκο και επισκέψου τη φάρμα πέστροφας δίπλα στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη, όπου επιτρέπεται το ψάρεμα. Μην παραλείψεις ωστόσο να μπεις στα "Πραματούθκια" από όπου θα αγοράσεις όλα τα καλά του τόπου μας από ντόπιους παραγωγούς!
Πού να φας - πού να μείνεις Για μια αξέχαστη διαμονή, επίλεξε το "Casale Panayiotis" (22952444) και δοκίμασε τις γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Βυζαντινό", αλλά και το ολοκαίνουργιο Λουτράκι. Μια καλή πρόταση αγροτουρισμού είναι το "Σπίτι της Αναστούς" (99823009), ενώ θα φας καλά στο "Παλιό Σινεμά" (99130275), απολαμβάνοντας τους μεζέδες που φτιάχνει από ντόπια προϊόντα παραγωγής. Εναλλακτικά, κλείσε τη μεγάλη "τάβλα" στα Τσιμπιματούθκια και κάτσε με την παρέα για να απολαύσετε ποικίλα πιάτα που αναδύουν γεύσεις της Κύπρου.

 

ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Πλάτρες... το θέρετρο
Γιατί να το επισκεφτείς Πρέπει να ακούσεις τα αηδόνια στα οποία αναφέρεται ο Σεφέρης στην "Ελένη". Εκτός όμως από το φιλολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι Πλάτρες, μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο πράσινο και την πληθώρα δραστηριοτήτων στις οποίες μπορείς να επιδοθείς. Οι δύο καταρράκτες, Καληδονίων και Μιλλομέρη, αξίζουν μια επίσκεψη, όπως και η κρήνη της Ρωξάνας Κουδουνάρη. Τα τρία μονοπάτια της
φύσης, των Καληδονιών (2 χλμ.), το μονοπάτι του Πουζιάρη (3 χλμ.) και το μονοπάτι του Μιλλομέρη (1 χλμ.) σε καλούν να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.
Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις Αυτό που ξεχωρίζει και αξίζει πραγματικά να επισκεφτείς είναι το Chocolate Workshop. Από τα λίγα στο είδος του σοκολατοποιεία. Με τις εύγευστες, ξεχωριστές δημιουργίες του, είναι κάτι που αξίζει κανείς να ζήσει (99494335).
Πού να φας - πού να μείνεις Τα ξενοδοχεία στις Πλάτρες σού δίνουν επιλογή ανάμεσα σε παλαιά ρουστίκ και μοντέρνα τετράστερα. Το Forest Park (25421751), το Petit Palais (25421723), το New Helvetia (25421348), το Edelweiss (25421335), η Kalithea (25421746), το Spring (25421330) και το Semiramis (99663772) θα σε ικανοποιήσουν.

 

Πισσούρι... το εκλεπτυσμένο
Γιατί να το επισκεφτείς Βρίσκεται πολύ κοντά στη Λεμεσό και προσφέρει κυριολεκτικά όλες τις ανέσεις που κάποιος μπορεί να ζητήσει, απαιτήσει ή θελήσει κατά τη διάρκεια της διαμονής του.
Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις Μα, βεβαίως, το φημισμένο τους χαλούμι! Μπορείς να το... ξετρυπώσεις σε κάθε γωνιά του χωριού, ακόμα και στα καφενεδάκια του παλιού αυτοκινητόδρομου που περνά διαμέσου της κοινότητας. Επίσης, τα αμπελόφυλλα είναι τα καλύτερα που μπορείς να εξασφαλίσεις για τα κουπέπια σου. Τα αμπέλια είναι μπόλικα στην περιοχή και μέχρι να βγει το ζουμερό τους σταφύλι, μπορείς να εκμεταλλευτείς το φύλλωμά τους.
Πού να φας - πού να μείνεις Ας αρχίσουμε από τα δημοφιλή. Το Columbia Beach Hotel (25221201) και το Columbia Resort (25221201) είναι από τις καλύτερες επιλογές στην Κύπρο. Υπάρχουν όμως και πολλά διαμερίσματα αν επιθυμείς κάτι πιο απλό και οικονομικό. Η διατροφή σου, επίσης δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στο Πισσούρι. Από ψαροταβέρνες και πιτσαρίες μέχρι εστιατόρια και ταβέρνες, όλα θα τα βρεις. Κάνεις περίπατο, οσμίζεσαι, εμπνέεσαι και επιλέγεις.

ΕΠ. ΕΛ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

Σωτήρα... γεμάτη εκπλήξεις
Γιατί να το επισκεφτείς Η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, είναι κτίσμα του 16ου αιώνα και αποτελεί αξιόλογο Μεσαιωνικό μνημείο. Ο G. Jeffery (1918) σημειώνει και την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του χωριού, νότια, κοντά στην περιοχή που είναι σήμερα γνωστή ως "Τόρνος" και φέρει το όνομα της αρχαίας περιοχής "Θρόνοι". Από την άλλη, μάθε ότι ένα κομμάτι της λίμνης Παραλιμνίου -με τη μεγάλη χλωρίδα και πανίδα- ανήκει στην κοινότητα Σωτήρας και αν θες επισκέψου την για να δεις το προστατευόμενο νερόφιδο που υπάρχει στα νερά της!
Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις Είναι ο τόπος όπου θα απολαύσεις κολοκάσι σε όλες του τις εκδοχές! Όμως, στην περιοχή καλλιεργούνται, επίσης, πατάτες, καρπούζια, αγγουράκια, ντομάτες, πεπόνια, κολοκυθάκια, φασολάκια, κρεμμύδια, αγκινάρες και κραμπιά. Αγόρασε άφοβα απ' όλα και θα τα ευχαριστηθείς!
Πού να φας - πού να μείνεις Τα τελευταία χρόνια η Αγία Θέκλα είχε μια εξέλιξη στον οικοδομικό τομέα, σχετικά με συγκροτήματα και επαύλεις που αναπτύχθηκαν και κατέκτησε και μια γαλάζια σημαία για την παραλία της. Άρα, οι επιλογές διαμονής είναι πολλές. Όσο για ταβέρνες και καλό φαγητό, σίγουρα θα πας στον βραβευμένο με Check In Εating Award "Μουσικό" (23828833), και βεβαίως, στην ταβέρνα "Το Πανέρι" (23744814) με τους πλούσιους μεζέδες της και την ωραία ατμόσφαιρα και διασκέδαση που προσφέρει.

ΕΠ. ΠΑΦOΥ



Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς... τα έχει όλα!
Γιατί να το επισκεφτείς Θέλεις θάλασσα; Θα την έχεις! Θέλεις φράγμα; Και φράγμα θα έχεις. Θέλεις να θαυμάσεις αγρινό; Αν είσαι τυχερός και από αυτό θα έχεις. Μονοπάτια της φύσης; Εδώ θα απολαύσεις δύο εξαιρετικές διαδρομές. Η διαδρομή από την Πόλη της Χρυσοχούς, μέχρι και την Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και γραφικές διαδρομές της Κύπρου. Ο δρόμος είναι ευθύς και η θέα της καταγάλανης θάλασσας, στα αριστερά σου, όπως και το μοναδικό πράσινο χρώμα του δάσους, στα δεξιά σου, ένας μοναδικός συνδυασμός φυσικής αρμονίας.
Πού να φας - πού να μείνεις Αρκετά ξενοδοχεία υπάρχουν στην περιοχή. Τα Nature Beach Hotel and Villas, Demetriou Paradisos Hills και το Bay View Hotel Apartments είναι επιλογές που πρέπει να λάβεις υπόψη.

 

Κάθηκας... το πεντανόστιμο
Γιατί να το επισκεφτείς Ο Κάθηκας είναι ένα χωριό γεμάτο ζωή, ενέργεια και έναν παραδοσιακό χαρακτήρα που θα σε ενθουσιάσει.
Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Κάθηκα μην παραλείψεις να κάνεις τη στάση σου στο οινοποιείο Βασιλικόν (26633237). Υπέροχα και πολυβραβευμένα κρασιά από άριστης ποιότητας σταφύλια που καλλιεργούνται στον Κάθηκα και τις περιοχές του Ακάμα-Λάονα.
Πού να φας - πού να μείνεις Στον 'Αραούζο' κρύβεται μια χαριτωμένη ταβέρνα με πέτρινους τοίχους, παλιά αντικείμενα και αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις. Είτε αγαπάς τους κρεατομεζέδες είτε είσαι χορτοφάγος, στον Αραούζο θα απολαύσεις το γεύμα σου (26632076). Επίσης στον 'Γιάννη' θα απολαύσεις εποχιακά μαγειρευτά, καρβουνο-νοστιμιές, πλούσιες κυπριακές γεύσεις και χορταστικά πιάτα για χορτοφάγους αλλά και μερακλήδες του κρέατος (26633353). Στο 'Imogen's Inn' θα φθάσουν στο τραπέζι σου οι κυπριακές, ελληνικές και αιγυπτιακές νοστιμιές, τα εξαιρετικά μαγειρευτά και οι μοναδικές γεύσεις (26633269).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close