Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014
Αν είσαι λάτρης της κυπριακής κουζίνας, τότε μία είναι η ταβέρνα που θα σου κάνει το τραπέζι! Μεζεδοπαγίδα! Σε… παγιδεύει στις εξαίρετες γεύσεις της και στην απογειωτική διασκέδασή της. Σ’ ένα παλιό αρχοντικό στη Λεμεσό, με ζεστή ατμόσφαιρα και ωραία διαρρύθμιση, απολαμβάνεις, το καλοκαιράκι, τη γραφική αυλή της, μέσα σε ένα ρομαντικό σκηνικό, με το νερό να τρέχει από την παραδοσιακή της βρύση και από τα σιντριβάνια που βρίσκονται στους τοίχους της αυλής και τις χειμωνιάτικες νύχτες, ζεις την πιο ζεστή φιλοξενία μιας αυθεντικής κυπριακής ταβέρνας, με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό. Δοκίμασε τους μεζέδες της, οι οποίοι αποτελούνται από 24 διαφορετικά πιάτα, ανάμεσα σε αυτά, ορεκτικά, μαγειρευτά και σχάρας. Φημίζονται τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητά τους. Οι μεζέδες στοιχίζουν €18 το άτομο με ζωντανή μουσική, ενώ τις καθημερινές €16. Κι αν κάποτε στα δίχτυά της πιαστείς… να είσαι σίγουρος πως, η ‘Μεζεδοπαγίδα’ θα σε πλανέψει με το νόστιμο ταμπεραμέντο της!
Δοκίμασε
Δοκίμασε την ιταλική τους σαλάτα με ρόδι, παρμεζάνα, ρόκα και καραμελωμένο βαλσάμικο μέσα σε μπολ από πίτα που φτιάχνουν οι ίδιοι και τους καραόλους τους, που όχι μόνο τους μαγειρεύουν αλλά και τους εκτρέφουν.
Διασκέδασε
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, πραγματικά ξεφαντώνεις με τη ζωντανή ελαφρο-λαϊκή μουσική της ταβέρνας. Στο μπουζούκι και στο αρμόνιο απολαμβάνεις τους δυο… Κωστήδες, ενώ στο τραγούδι τις αγγελικές φωνές της Λιάνας και του Σάκη.
(99999090) Ειρήνης 111, περ. καθολικής, Λεμεσός. Παρ-Σ 20.30-02.00. (Καθημερινές ανοιχτά μόνο με κρατήσεις). Κυριακές διοργανώνονται εκδηλώσεις (200 ατόμων εντός & 130 στην αυλή).
Σχετικά
50 επλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και γλυκό στον Πρωταρά τον Νοέμβριο
Τα σποτ που θα σε περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
To Barlic’s της Χλόης Σταύρου συμπράττει με τον Σ. Βλασίδη και τη Μ. Μασσούρα, για την πιο δυνατή οινική εμπειρία
Μια κορυφαία οινική βραδιά, με κρασιά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει καθώς και επιλεγμένες παλαιότερες σοδειές από την προσωπική συλλογή του οινοποιού
Μία υποτιμημένη ιταλική πόλη φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Το εστιατόριο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2025, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Φλωρεντία
Η νέα ταβέρνα στο χωριό, θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την καλή, παραδοσιακή κουζίνα
Ο Πλάτανος της Μαλλιάς, είναι το νέο, ταβερνάκι που μόλις άνοιξε στο γραφικό χωριό
Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου