6-27 June 2022
Cine News , Κινηματογράφος

Θερινό σινεμά στην πιο ωραία αυλή της πόλης

«Ο Νονός» πενήντα χρόνια μετά, έρχεται στο Έρμα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2022

 Το θερινό Σινέ Έρμα και η κινηματογραφική λέσχη Ερμαγεδδών, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, προβάλλει στη φιλόξενη αυλή της το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο Νονός».

Κάθε μία από τις τρεις εργάσιμες Δευτέρες του Ιουνίου (6, 20 και 27 του μηνός στις 19:30) θα προβληθούν τα τρία μέρη του επικού φιλμ που πραγματεύεται την εξέλιξη της οικογένειας Κορλεόνε: Από τον Βίτο Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο) που εδραιώνεται ως επικεφαλής της Μαφίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τον γιο του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) που παίρνει τα σκήπτρα απ’ τον πατέρα του και μέσω ενός δικτύου που εκτείνεται απ’ το Βατικανό μέχρι τα υψηλά δώματα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ στις ΗΠΑ επιχειρεί να περάσει στο ξέφωτο της νομιμότητας.

Μια υψηλής ποιητικής στάθμης αναπαράσταση που μαρτυρά πως η κάθε λογής εξουσία φέρει οργανικά το στοιχείο της βίας και της τραγικότητας και πως «το καλό» και «το κακό», δεν είναι πράγματα ξέχωρα αλλά το ένα εμπεριέχει το άλλο.
 
Την ταινία που σάρωσε όλα τα βραβεία για τη σκηνοθεσία της, τις ερμηνείες της, τη μουσική της κ.α., κανείς δεν ήθελε να τη γυρίσει και κανείς δεν ήθελε να γυριστεί.

Ο Κόπολα ήταν ο τρίτος στον οποίον προτάθηκε να τη σκηνοθετήσει. Είπε το «ναι» που άλλαξε την ιστορία του αλλά και την ιστορία του σινεμά, με βαριά καρδιά αφού οι οικονομικές του ανάγκες δεν του άφηναν άλλη επιλογή. Πρώτος στον οποίο προτάθηκε, ήταν ο Κώστας Γαβράς ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά. Εξάλλου, η μεταφορά από το μπεστ σέλερ βιβλίο του Μάριο Πούζο στη μεγάλη οθόνη, έκρυβε μέσα το ρίσκο της απογοήτευσης του κοινού.

Παράλληλα, η ιταλική μαφία έκρινε πως πρέπει να «κόψει» την ταινία, με τον τρόπο που αυτή ξέρει (!) γιατί έβλαπτε την υπόληψή της. Μόνο όταν έφτασε στους πραγματικούς Νονούς η διαβεβαίωση πως θα απαλειφθούν από το σενάριο λέξεις όπως «Μαφία» ή «Κόζα Νόστρα», «αποναρκωθετήθηκε» το πεδίο για τα γυρίσματα.

***Οι προβολές θα ξεκινούν αυστηρά στις 19:45.
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 22 346770
vivliopwleioerma@gmail.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close