News

Τα 21 καλύτερα νησιά του κόσμου για διακοπές

Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024

Λαχταράτε μια απόδραση σε νησί; Μάλλον οι περισσότεροι. To δημοφιλές αμερικανικό ταξιδιωτικό μέσο Travel + Leisure επέλεξε τα 21 καλύτερα του κόσμου, ανάλογα με το είδος των διακοπών που ψάχνει ο κάθε ταξιδιώτης. Υπάρχουν νησιά ιδανικά για να απολαύσετε τον ήλιο και να κολυμπήσετε στη θάλασσα, μετά άλλα για πεζοπορία στα βουνά και εξερεύνηση καταπράσινων δασών. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι πιο όμορφα από ό,τι νομίζετε (υπάρχουν μερικά απίστευτα νησιά των ΗΠΑ που αξίζει να προστεθούν σε μια ταξιδιωτική λίστα), και άλλα απομακρυσμένα αλλά πανέμορφα που αξίζουν το ταξίδι. Αν ψάχνετε έμπνευση για καλοκαιρινές διακοπές, πιο κοντά ή και (πολύ) μακριά σκεφτείτε αυτά τα 21 όμορφα νησιά σε όλο τον κόσμο, από το Martha’s Vineyard μέχρι τα Bora Bora, που έχει ξεχωρίσει στις λίστες του, το Travel + Leisure.

Αν λοιπόν αναζητάτε μια αξέχαστη απόδραση σε νησί, εδώ θα δείτε τα 21 κορυφαία νησιά στον κόσμο, ως μέρος έρευνας του Travel + Leisure. Η Ελλάδα, φυσικά δεν λείπει από την λίστα καθώς στο νούμερο 9 βρίσκεται η Σαντορίνη.

Η λίστα με τα 21 καλύτερα νησιά του κόσμου για διακοπές σύμφωνα με το Travel+Leisure

1.Αγία Λουκία, Καραϊβική
Ανάμεσα στα γραφικά βουνά Piton, στους ήσυχους καταρράκτες, στους φυλλώδεις φοίνικες και στην εκπληκτική ακτογραμμή, το νησί της Αγίας Λουκίας είναι, με μια λέξη, ειδυλλιακό. Η τοποθεσία της Καραϊβικής είναι αγαπητή στους πεζοπόρους, στους δύτες και για κολύμβηση με αναπνευστήρες – υπάρχει ακόμη και ένα σημείο καταδύσεων που ονομάζεται Fairyland, γνωστό για τα πολύχρωμα κοράλλια και τις χελώνες.

2.Μπαλί, Ινδονησία
Παραλίες που μοιάζουν με καρτ ποστάλ, καταπράσινοι οριζόνες, τροπικά δάση και ναοί που προκαλούν δέος — όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα βρείτε στο Μπαλί . Αυτό το εμβληματικό νησί της Ινδονησίας είναι ένα δημοφιλές μέρος διακοπών τόσο για όσους αναζητούν ευεξία όσο και για τους λάτρεις της περιπέτειας.

3.Martha’s Vineyard, Ηνωμένες Πολιτείες
Το Martha’s Vineyard, ή “The Vineyard” για συντομία, έχει προσελκύσει το πιο ελίτ πλήθος της Αμερικής (πολιτικούς, διασημότητες και κοινωνικούς φορείς) για δεκαετίες. Όταν δεν απολαμβάνετε τον ήλιο στην παραλία, πάρτε τον δρόμο για έναν ιστορικό φάρο ή κάντε μια βόλτα σε μια από τις γραφικές πόλεις του νησιού, όπου θα βρείτε παράγκες με θαλασσινά και καταστήματα με τοπικά street food.

4.Maui, Ηνωμένες Πολιτείες
Με 120 μίλια ακτογραμμής, 80 παραλίες και πλούσια γαλάζια νερά, ένα ταξίδι στο Μάουι είναι ιδανικό για βιβλία, ειδικά για τους λάτρεις του ήλιου και της άμμου. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο αδρανές ηφαίστειο στον κόσμο, το Haleakalā, όπου αφθονούν οι γραφικές πεζοπορίες. Και υπάρχουν μονοπάτια σε όλο το νησί — απλά βρείτε αυτό που είναι το κατάλληλο επίπεδο για εσάς.


5.Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
Ένα δημοφιλές μέρος για μήνα του μέλιτος, το Μπόρα Μπόρα είναι πιο διάσημο για τη ζωντανή πολυνησιακή κουλτούρα του και τα καταγάλανα νερά, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή που προκαλεί δέος, όπως θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια και πολύχρωμα ψάρια. Αξιοποιήστε στο έπακρο τη διαμονή σας μένοντας σε ένα μπανγκαλόου πάνω από το νερό – μια απόφαση που δεν θα μετανιώσετε.

6.Ίσκια, Ιταλία
Ενώ το Κάπρι και η Σικελία είναι θεαματικά νησιά, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Ίσκια, η οποία βρίσκεται στη σκιά των άλλων δυο. Αυτό το λιγότερο πολυσύχναστο ιταλικό νησί φιλοξενεί ιαματικές πηγές, πανύψηλες κορυφές, γοητευτικές μικρές πόλεις και αμμώδεις παραλίες. Στην πραγματικότητα, αυτό το ιταλικό νησί έχει τη γοητεία του Κάπρι χωρίς τα πλήθη.

7.Βερμούδες
Αυτή η βρετανική επικράτεια απέχει μια πτήση 90 λεπτών από τη Νέα Υόρκη και λίγο περισσότερο από δύο ώρες από τη Βοστώνη, καθιστώντας την έναν δημοφιλή προορισμό καλοκαιρινών διακοπών για Αμερικανούς ταξιδιώτες από την Ανατολική Ακτή. Εδώ οι επισκέπτες φτάνουν κυρίως για τις πανέμορφες παραλίες με ροζ άμμο (μην χάσετε τον γραφικό κόλπο Horseshoe ) και μείνετε για τη φιλοξενία και τα λαχταριστά σάντουιτς με ψάρια Βερμούδων.

8.Μαγιόρκα, Ισπανία
Η μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, η Μαγιόρκα φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης . Πέρα από τις παρθένες εκτάσεις άμμου, υπάρχει επίσης η πρωτεύουσα της Πάλμα, όπου θα βρείτε απίστευτα εστιατόρια, μια ιστορική Παλιά Πόλη και εντυπωσιακά ορόσημα όπως ο καθεδρικός ναός της Σάντα Μαρία της Πάλμα (επίσης γνωστός ως La Seu).

9.Σαντορίνη, Ελλάδα
Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα ελληνικά νησιά και έχει πολλούς λόγους. Αυτό το ζωντανό νησί προσελκύει πλήθη, ειδικά το καλοκαίρι, με τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, την καλντέρα σε σχήμα ημισελήνου, την εμβληματική ασβεστωμένη αρχιτεκτονική και τις εκπληκτικές ηφαιστειακές παραλίες.

10.Σεντ Κιτς και Νέβις
Αυτή η χώρα, η οποία αποτελείται από δύο νησιά, είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Alexander Hamilton. Είναι μια από τις μικρότερες χώρες της Αμερικής στα 104 τετραγωνικά μίλια, αλλά αυτό που της λείπει σε μέγεθος το αναπληρώνει περισσότερο από παρθένες παραλίες, άφθονη άγρια ​​ζωή, ακτές με φοίνικες και χαλαρές δονήσεις. Αν είστε λάτρης του φαγητού, κατευθυνθείτε στο Νέβις και εξερευνήστε τις γαστρονομικές του επιλογές .

11.Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης είναι γεμάτο από φυσική ομορφιά (παραλίες με λευκή άμμο, τροπικές ζούγκλες και τροπικά δάση και γαλαζοπράσινα νερά), καθώς και πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε. Μην χάσετε την Παλιά Πόλη του Πουκέτ, η οποία φημίζεται για την πολύχρωμη αρχιτεκτονική της και το κορυφαίο φαγητό αλλά και τα ψώνια της.

12.Hvar, Κροατία
Το Hvar βρίσκεται ακριβώς έξω από τις ακτές της ηπειρωτικής Κροατίας και η κύρια πόλη του, που ονομάζεται επίσης Hvar, προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ιστορίας, γοητείας και όμορφων παραλιών. Περάστε ώρες περιπλανώμενοι στα πλακόστρωτα δρομάκια του και εξερευνήστε την απίστευτη οινική σκηνή του νησιού , που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.

13.Νησί Αμέλια, Ηνωμένες Πολιτείες

Αν ψάχνετε για μερικές από τις καλύτερες παραλίες στη Φλόριντα , μην ψάξετε πέρα ​​από το νησί Amelia . Αυτό το νησί μήκους 13 μιλίων προσφέρει άφθονες αμμώδεις παραλίες και αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από αυτό, επιλέξτε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η ορειβασία, η ποδηλασία και η ιππασία.

14.Σεντ Μπαρτς

Το St. Barts — επίσης γνωστό ως St-Barth, St. Barths και Saint Barthélemy — είναι πιθανότατα το πιο κομψό νησί της Καραϊβικής. Όταν οι ταξιδιώτες δεν χαλαρώνουν σε μια από τις εκπληκτικές παραλίες του ή δεν απολαμβάνουν μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά, πιθανότατα περιεργάζονται τα πανέμορφα καταστήματα και τα εστιατόρια του νησιού.

15.Palawan, Φιλιππίνες

Πανύψηλοι ασβεστολιθικοί βράχοι, καταγάλανα νερά και παραλίες με “ζαχαρένια” άμμο προσελκύουν πολλούς ταξιδιώτες στο Palawan . Το νησί είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για καταδύσεις, καθώς υπάρχουν άφθονοι ύφαλοι και τοποθεσίες ναυαγίων εδώ.

Palawan Φιλιππίνες

Palawan, Φιλιππίνες

16.Νήσος Καγκουρό, Αυστραλία

Με μια γρήγορη πτήση 30 λεπτών από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας θα βρεθεί κάποιος στη νήσο Καγκουρό . Οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν εδώ υπέροχη άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ομώνυμου καγκουρό, καθώς και κοάλα, φώκιες και πλατύποδα, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Η μαγευτική θέα στην ακτή και η διάσημη σκηνή φαγητού και κρασιού είναι λόγοι για να μείνετε ακόμα περισσότερο.

17.Νησί Βανκούβερ, Καναδάς

Το νησί Βανκούβερ είναι ένα από τα καλύτερα νησιά του Καναδά , με παρθένες παραλίες, μαγευτικά δάση και περισσότερα από 200 ποτάμια. Και ενώ αυτή είναι μια υπαίθρια όαση είναι ιδανική για ένα ρομαντικό ταξίδι, κανείς δεν πρέπει να χάσει την πρωτεύουσα της Βικτώριας , η οποία είναι γεμάτη γοητεία και πολιτισμό.

18.Holbox, Μεξικό

Το Isla Holbox βρίσκεται στη βόρεια ακτή της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού. Εδώ, θα βρείτε μια πληθώρα παραλιών με άμμο, κρυστάλλινα νερά, και απίστευτη θαλάσσια ζωή. Προσοχή χρειάζονται εδώ οι -φιλικοί κατά τ’ άλλα- φαλαινοκαρχαρίες, αξιολάτρευτες θαλάσσιες χελώνες και υπέροχες ακτίνες μάντα.

Holbox, Μεξικό

Holbox, Μεξικό

19.Σάο Μιγκέλ, Πορτογαλία

Λόγω των καταπράσινων δασών, των παραλιών με τη μαύρη άμμο και των καταρρακτών που πρέπει να δείτε, το Σάο Μιγκέλ έχει το παρατσούκλι «η Χαβάη της Ευρώπης». Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά των Αζορών της Πορτογαλίας και αποτελεί καταφύγιο για τους λάτρεις της υπαίθρου και της περιπέτειας. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία, να παρακολουθήσουν φάλαινες, να αναρριχηθούν σε βουνά..

20.Νησί Σαν Χουάν, Ηνωμένες Πολιτείες

Το νησί San Juan απέχει μόλις 90 μίλια από το Σιάτλ, αλλά μοιάζει ένας κόσμος μακριά. Η άγρια ​​ζωή εδώ είναι εντυπωσιακή – αν είστε τυχεροί, θα εντοπίσετε αετούς, φάλαινες, αλεπούδες, φώκιες, κύκνους και ποτάμιες ενυδρίδες – όπως και η κύρια πόλη του νησιού, το Friday Harbor. Εξερευνήστε τις εκλεκτικές γκαλερί, τις μπουτίκ και τα εστιατόρια της πόλης.

21.Νησί Harbour, Μπαχάμες

Το Harbour Island στις Μπαχάμες είναι διάσημο για τις παραλίες με ροζ άμμο με τα γαλαζοπράσινα νερά. Είναι επίσης γνωστό ως το “Nantucket of the Caribbean”, λόγω της πολύχρωμης αρχιτεκτονικής του σε στυλ Νέας Αγγλίας. Η high-end shopping σκηνή εδώ είναι επίσης στα must του νησιού.

Νησί Harbour, Μπαχάμες

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close