5 September 2021
Θέατρο , News

«Μια μπάλα για όλους»: Μια παράσταση με θέμα την προσβασιμότητα

Πρεμιέρα για τη νέα παραγωγή από το Θέατρο του Άλλοτε

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας» σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών, ανακοινώνουν την πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης «Μια Μπάλα για Όλους!» από το Θέατρο του Άλλοτε, την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ». Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου. 

Χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου και το «Γκολ στη Ζωή». 
Υποστηρικτής: Δήμος Λατσιών. 
Παραγωγή: Youthorama, «A Ball for All». 
Είσοδος μόνο με πρόσκληση. 

Η θεατρική παράσταση που ξεκινά το ταξίδι της από την Κύπρο, για να το συνεχίσει και σε άλλες χώρες, εντάσσεται στο πλαίσιο της ομώνυμης καμπάνιας «Μια Μπάλα για Όλους!»-«A Ball for All!» που ξεκίνησε και στην Κύπρο πρόσφατα. Η καμπάνια υλοποιείται με την ένωση των δυνάμεων της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», της ΟΠΑΠ Κύπρου και του «Γκολ στη Ζωή», καθώς και τη στήριξη του Δήμου Λατσιών. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων με κύρια την προσφορά από το «Γκολ στη Ζωή» και με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, 500 ειδικών μπαλών με κουδουνάκια, για παιδιά με οπτική αναπηρία, σε σχολεία της Κύπρου.

Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 206 χώρες σε όλη την υφήλιο, χαρίζοντας μπάλες σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Χρηματοδοτείται από ιδρύματα και εταιρείες και έχει ήδη εγκριθεί από την UEFA και από το Ίδρυμα UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN, καθώς βρίσκεται υπό την αιγίδα της, ανάμεσα σε άλλα 27 παγκόσμια προγράμματα.

Αυτό ακριβώς το ταξίδι μεταφέρει η θεατρική παράσταση, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Ηλία Μάστορα, εμπνευστή της μπάλας και της Βαρβάρας Δουμανίδου, σκηνοθέτιδας.  

Ο Μαστρο-Ηλίας, ένας ανήσυχος παππούς, δημιουργεί την πρώτη παιδική μπάλα ειδικά για τυφλά παιδιά, όταν η εγγονή του, η Βέρα, του εκμυστηρεύεται πως ο αγαπημένος της φίλος, Λουκάς, ένα παιδί με οπτική αναπηρία, δεν μπορεί να συμμετάσχει στον σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου. Μαζί κερδίζουν τον αγώνα και αποφασίζουν να στείλουν την ξεχωριστή αυτή μπάλα σε όλα τα παιδιά, παντού στον κόσμο που την έχουν ανάγκη! Αρχίζει, λοιπόν, μια περιπέτεια, στις τέσσερις γωνιές της γης. Ένα συναρπαστικό παγκόσμιο ταξίδι με πρωταγωνιστές τον παππού Ηλία και τη ζωντανή του Μπάλα! Μαζί ταξιδεύουν και συναντούν παιδιά με οπτική αναπηρία, στην Αφρική, την Ινδία και το Θιβέτ, στη Βραζιλία και την Αργεντινή, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, στον Βόρειο και τον Νότιο πόλο!

Ένα εκπαιδευτικό, όμορφο ταξίδι, γεμάτο με μουσική, χορό και χιούμορ, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, στην απαραίτητη ένταξη των παιδιών με προβλήματα όρασης στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι και τη ζωή!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close