29 May 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Μια μοναδική βραδιά λόγιου τραγουδιού και πιάνου, με 2 καταξιωμένους καλλιτέχνες

«Ταξιδεύοντας Ανατολικά στην Ευρώπη»: Βραδιά λόγιου τραγουδιού και πιάνου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2021

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει μια μοναδική βραδιά λόγιου τραγουδιού και πιάνου με τους καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες Μάριο Ανδρέου (φωνή) και Νικόλα Κωσταντίνου (πιάνο) το Σάββατο, 29 Μαΐου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στις 7:30 το βράδυ. 

Μια μουσική περιήγηση, που ξεκινά από τη μακρινή Ρωσία, με συναισθηματικά τραγούδια της όψιμης ρομαντικής περιόδου δια χειρός του μοναδικού Piotr Ilych Tchaikovsky, ακολούθως, μας μεταφέρει στη Βουλγαρία και στον Pancho Vladigerov, του οποίου η μουσική συνδυάζει το ιδίωμα της φολκλορικής μουσικής μαζί με αυτό της κλασικής. Η μουσική διαδρομή καταλήγει στην Κύπρο, το νότιο ανατολικό άκρο της Ευρώπης, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα του Κωνσταντίνου Στυλιανού. Πρώτα τέσσερα τραγούδια σε ποίηση Ντίνας Κατσούρη και Βασίλη Κουμή, και ακολούθως πέντε πρελούδια για σόλο πιάνο από την πρώτη σειρά Δώδεκα πρελούδιων, εμπνευσμένα από έργα τέχνης, όπως το άγαλμα Η Νίκη της Σαμοθράκης (αρ. 1), ο πίνακας του Paul Cézanne, L’Étang des sœurs (αρ. 3), ο πίνακας «Ο Άγγελος που δακρύζει», από το Τρίπτυχο Seilern του Robert Campin (αρ. 5), το αγαλματάκι του Alberto Giacometti, Άνδρας που περπατάει (αρ. 7) και ο πίνακας της Paula Rego, Ο Χορός (αρ. 12). 

Το μουσικό αυτό ταξίδι ολοκληρώνεται στην καρδιά της Ευρώπης, με τον περίφημο κύκλο επτά τραγουδιών Τσιγγάνικες μελωδίες του Τσέχου συνθέτη Antonín Dvořák, ο οποίος παρουσιάζει τον βίο και την κουλτούρα της νομαδικής αυτής φυλής, τόσο γνωστής στο χώρο των Βαλκανίων γενικότερα.

Σάββατο, 29 Μαΐου  7:30 μ.μ.
Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία

Πρόγραμμα 
Piotr Ilych Tchaikovsky:  Απογοήτευση (Разочарование), Δεν ήμουν και εγώ σαν αγνό χορτάρι (Wasn’t Я ли в поле да не травушка была), Τι κι’ αν;  (Так что же?), Σερενάτα του Δον Χουάν (Гаснут дальней Альпухары)
Pancho Vladigerov:  Το δάσος στριφογύριζε (вила се й гора), Μπιλιάνα, το λευκασμένο πανί (Биляна платно белеше)
Κωνσταντίνος Στυλιανού (Constantinos Stylianou):  Τα όνειρα του Άδωνη, Η απουσία του Άδωνη, Ιφιγένεια εν αμύνει, Άσε με να σου φυλάξω. Πρελούδια για πιάνο, τεύχος Α’, αρ. 1, 3, 5, 7, 12
Antonín Dvořák:  Τσιγγάνικες μελωδίες, έργο 55 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  
www.soldoutticketbox.com και καταστήματα Stephanis
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και κρατήσεις:  22352355 | info@ledramusic.org | www.ledramusic.org
Ενθαρρύνουμε το κοινό όπως προμηθευτεί τα εισιτήρια του ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες. Εναλλακτικά, για εξαιρετικές περιπτώσεις, το κοινό μπορεί να κρατήσει εισιτήρια τηλεφωνικά στο 99434636, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο ταμείο το βράδυ της παράστασης. Παρακαλούμε όπως το κοινό προσέλθει στο θέατρο σαράντα-πέντε λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, φορώντας μάσκα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close