25-27 August 2020
Cine News , Κινηματογράφος

Δύο (τελευταίες) ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας

Τελευταία βδομάδα για το Summer Edition 2020του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2020

Οι δύο τελευταίες προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω κλείνουν τις καλοκαιρινές δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας προτού την σκυτάλη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας παραλάβει το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 8μμ παρουσιάζεται η ταινία «Ο Εξαφανισμένος» σε σκηνοθεσία Rodrigo Sorogoyen, υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019. Πρόκειται για ένα τολμηρό ψυχολογικό δράμα για την οδύνη της απότομης ενηλικίωσης και το φορτίο του πένθους.  Η Ελένα κάνει μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω της την Ισπανία για να ζήσει στη Γαλλία, στο μέρος όπου εξαφανίστηκε ο εξάχρονος γιος της δέκα χρόνια πριν. Η συνάντηση της όμως με ένα Γάλλο έφηβο, που μοιάζει στον χαμένο της γιο, της ξυπνά επώδυνες μνήμες. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μια σχέση που θα σπείρει χάος και καχυποψίες.  Πρωταγωνιστούν: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl.

Το Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω κλείνει τον φετινό του κύκλο την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8μμ με την Χρυσή Άρκτο του  Φεστιβάλ Βερολίνου 2019. Η Γαλλοισραηλινή ταινία «Συνώνυμα» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Ισραηλινού, ο οποίος ταξιδεύει στο Παρίσι με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Θα καταφέρει όμως να ενσωματωθεί στην εκεί πραγματικότητα ή θα καταλήξει ξένος σε ένα άγνωστο τόπο που αδυνατεί να τον δεχτεί; 

Ένα θαρραλέο και αντισυμβατικό φιλμ, γεμάτο κινηματογραφική ένταση και ερμηνευτικό πάθος από τον πιο πολυσυζητημένο νέο σκηνοθέτη του Ισραήλ Navad Lapid και μια εκρηκτική ερμηνεία από τον πρωτοεμφανιζόμενο Tom Mercier.  Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldoutticketbox.com και τα καταστήματα Stephanis

ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΑΤΕΣ
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 45 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Συστήνεται στους θεατές να έχουν μαζί τους μάσκα και νερό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 22797979 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-15:00)

Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας
Μέγας χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί: Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω, Φίλοι της Λευκωσίας
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Πρεσβείας της Ιταλίας

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close