16-22 January 2020
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Προβολή της ταινίας "And Then We Danced"

Η πρώτη ταινία για γκέι έρωτα στη Γεωργία που κανένας επίσημος φορέας δεν στήριξε και εξαγρίωσε τους -συντηρητικούς- κατοίκους της χώρας, στο K-Cineplex!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020

Ο Merab (Levan Gelbakhiani) χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού της Γεωργίας, και μαζί με την παρτενέρ του Mary (Ana Javakishvili). Ο δάσκαλός τους είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και οι καθημερινές πρόβες επίπονες και κουραστικές. Παρόλα αυτά o Merab είναι πολύ κοντά στο να πάρει την πολυπόθητη θέση για την Εθνική Ομάδα Χορού. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος χορευτής Irakli (Bachi Valishvili). Οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι ανομολόγητες επιθυμίες του Merab για τον Irakli θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να ρισκάρει όλα όσα έχει ως τώρα καταφέρει.

Η ταινία "And Then We Danced" έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών, όπου συμμετείχε στο τμήμα "Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών" και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Σουηδίας (κι όχι της Γεωργίας) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, αν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα. Η ταινία συνάντησε πολλά προβλήματα για να ολοκληρωθεί, στη Γεωργία, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι θέμα – ταμπού στη συντηρητική χώρα της πρώην ΕΣΣΔ. Κανένας επίσημος φορέας της χώρας δεν την υποστήριξε. Μέχρι και χρήματα για να παραβρεθούν οι συντελεστές στις Κάννες στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας δεν δόθηκαν κι έτσι οι πρωταγωνιστές κάλυψαν το ταξίδι με δικά τους έξοδα. Τέλος, κατά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Γεωργία υπήρξε μεγάλη ένταση, προπηλακισμοί και ξύλο (!!!) από εξαγριωμένους Γεωργιανούς εναντίον τόσο των συντελεστών της ταινίας όσο και όσων τόλμησαν να προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν, υπό την προστασία μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η ταινία έχει πάρει πάνω από 15 διακρίσεις σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και κυρίως βραβεία κοινού. Η σκηνοθεσία είναι του Levan Akin και η μουσική του Zviad Mgebry. Πρωταγωνιστούν οι Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili.

Καθ 19.45

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close