9 November 2019
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έμαθες για το 1ο Design Forum;

Το 1ο Design Forum - 10΄ Design Talk υποδέχεται24 έμπειρους σχεδιαστές αλλά και νεότερους δημιουργούς

Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2019

Εύστοχο, πρωτότυπο, άμεσο και περιεκτικό είναι μερικές από τις βασικές ιδιότητες του σύγχρονου design, αλλά και το σκεπτικό των διοργανωτών σε σχέση με τον χαρακτήρα του «1ου Design Forum - 10΄ Design Talk». 

Τι είναι;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» είναι μια ανοικτή διαδραστική ημερίδα και ταυτόχρονα ένα ελεύθερο αλληλεπιδραστικό φόρουμ ανάπτυξης, προβολής, καταγραφής και διαφύλαξης της σύγχρονης Κυπριακής Οπτικής Επικοινωνίας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Graphic Stories Cyprus, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που από το 2015 στηρίζει και προβάλει τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία στην Κύπρο με πλήθος δράσεων, ενώ για το 2019 διοργανώνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederic. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενήσει ορισμένους από τους σημαντικότερους Εικαστικούς Δημιουργούς και Σχεδιαστές της Κύπρου. Παράλληλα το πάνελ του φόρουμ θα πλαισιώσουν και νέοι δημιουργοί, φοιτητές και μαθητές. Έχει ως στόχο να φέρει κοντά το σύνολο των δημιουργών της Κύπρου που προέρχονται από τη δημιουργική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας το έργο τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών, αλλά και του κοινού, μέσω της ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών στη βάση ενός ανοικτού και ελεύθερου διαλόγου.

Πού και πότε;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» που οργανώνεται από τους Αγγελική Αθανασιάδη, Κώστα Μάντζαλο και Μίλτο Καρρά, θα ανοίξει τις πύλες του στις 9 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 για να υποδεχθεί 24 έμπειρους σχεδιαστές αλλά και νεότερους δημιουργούς, που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από 10λεπτες, εύστοχες και πρωτότυπες παρουσιάσεις να μιλήσουν για το Design, να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν το δημιουργικό τους ταλέντο στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά σημαντικούς Κύπριους δημιουργούς, την ιστορία και το έργο τους. 

To Design Forum - 10΄ Design Talk θα ταξιδέψει στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Κολλεγίου AKTO Art & Design. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο: www.facebook.com/10minDesignTalk

Η ιδέα για την πραγματοποίηση του "Design Forum - 10' Design Talk" γεννήθηκε μέσα από το βιβλίο-λεύκωμα "Graphic Stories - Γραφιστορίες" το οποίο φιλοξενεί στις σελίδες του 28 σύγχρονους σχεδιαστές και εικαστικούς δημιουργούς από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close