14 November 2019
Cine News , Κινηματογράφος

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Finish Line" «τρέχει» στον Μαραθώνιο Λάρνακας

Ο3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας παρουσιάζει την ταινία τηςσκηνοθέτριαςΕλιάνας Αµπραβανέλ,στο K-Cineplex Λάρνακας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την μεγάλη γιορτή της πόλης του Ζήνωνα, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ημέρα διεξαγωγής του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, θα προβάλει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Κ-Cineplex της Λάρνακας στις 19.30 σε μία vip προβολή το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραναβέλ «O Τερματισμός-Finish Line». 

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο γνωστός Κύπριος σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Λογγίνος Παναγή. Ο Λογγίνος Παναγή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1970. Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία στις Σχολές Σταυράκου και στην Ακαδημία Famy της Τσεχίας. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους και ένα θεατρικό. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Το ντοκιμαντέρ «Finish Line» της σκηνoθέτιδας και εικαστικού Ελιάνας Αμπραβανέλ είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τηn ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο.

Σύνοψη ντοκιμαντέρ 
Διασχίζοντας την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιµαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπροµάλληδων µαραθωνοδρόµων που δεν βιάζονται να τερµατίσουν. Ο Ιδοµενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιµο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας µαραθωνοδρόµος, που µοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους µοιράζονται µια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιµο. Κάθε φορά που περνούν τη γραµµή του τερµατισµού, έρχονται ένα βήµα πιο κοντά στον καθηµερινό ήρωα που κρύβουν µέσα τους! 

Η σκηνοθέτρια
Η Ελιάνα Αµπραβανέλ είναι σκηνοθέτις, εικαστικός και µαραθωνοδρόµος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει µεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στα Οικονοµικά και την Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, επέστρεψε στα θρανία, αποφοιτώντας από το τµήµα κινηματογραφικών σπουδών του New York College το 2009. Το "Roughcut", το πρώτο µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ της, έκανε πρεµιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013, βγαίνοντας στους κινηµατογράφους λίγους µήνες αργότερα. "Ο Τερµατισµός" είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους δουλειά της, ένα συναθλητικό ντοκιµαντέρ για δροµείς κάθε ηλικίας που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει µε κάθε επιπλέον χιλιόµετρο, όπως και η ίδια.

Οι ταινίες της Ελιάνας Αμπραναβέλ
2016 Ο Τερµατισµός (ντοκιµαντέρ)
2013 Roughcut (ντοκιµαντέρ)
2010 Ο διακόπτης (µµ µυθοπλασία)
2008 Κέικ (µµ µυθοπλασία)

Συντελεστές 
Διεύθυνση Φωτογραφίας και Ήχος: ∆ηµήτρης Κασιµάτης GSC
Μοντάζ: ∆ηµήτρης Πεπονής
Hχητικός Σχεδιασµός και Μίξη Ήχου: Λέανδρος Ντούνης
Associate Producer: ∆έσποινα Παυλάκη
Σενάριο, Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Ελιάνα Αµπραβανέλ
Διάρκεια: 70 λεπτά
Παραγωγή: 2016

Info
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, K-Cineplex Λάρνακα, 19.30. Είσοδος ελεύθερη. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close