31 October-6 November 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Παύση

Η πολυβραβευμένη δραματική ταινία μεγάλου μήκους της Τώνιας Μισιαλή

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019

Με τη σκηνοθετική υπογραφή της Τώνιας Μισιαλή, η ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο 'Παύση' κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε όλη την Κύπρο.

Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της, πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα, με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.  

Η ταινία 'Παύση' είναι εμπνευσμένη από εικόνες που αποτυπώθηκαν στο μυαλό της σκηνοθέτη και από γεγονότα που έχει βιώσει μεγαλώνοντας στην Κύπρο. «Ανέκαθεν ήμουν ευαίσθητη σε θέματα γυναικών και ισότητας, ενώ με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μελετώ και να εξερευνώ τις παρακμιακές σχέσεις μέσα στο γάμο. Σε αυτή την ταινία πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα μωσαϊκό του μικρόκοσμου της πατριαρχικής κοινωνίας και να απεικονίσω την αέναη μάχη μεταξύ των δύο φύλων με ευαισθησία αλλά και χιούμορ» αναφέρει η Μισιαλή. 

Η ταινία είναι ιδωμένη ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες. 

Η 'Παύση' είναι το σκηνοθετικό ντεπούτο της Τώνιας. Έχει επιλεγεί σε κατηγορίας ‘A’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά το Παγκόσμιο, έχει κερδίσει βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας FIPRESCI από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου και έχει ήδη διανεμηθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με προγραμματισμένη διανομή σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κατά τα τέλη του 2019.

Πρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου και Πόπη Αβραάμ. 

Καθ 19.45

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close