26 October-3 November 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

The Animattikon Project 2019: Το διεθνές φεστιβάλ animation της Πάφου επιστρέφει

Tο Animattikon Project επιστρέφει ανανεωμένο στον ιστορικό τόπο καταγωγής του, τον πολυχώρο Αττικόν

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

Το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου παρουσιάζουν την τρίτη έκδοση του The Animattikon Project, του διεθνούς φεστιβάλ animation της Πάφου. Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, και με την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής, θερινής έκδοσης, το Animattikon Project επιστρέφει ανανεωμένο στον ιστορικό τόπο καταγωγής του, τον πολυχώρο Αττικόν, με μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις και εκδηλώσεις για την τέχνη του animation. 

Στη φετινή του έκδοση, το Animattikon Project αποκτά και διαγωνιστικό χαρακτήρα, θεσμοθετώντας τα βραβεία Χρυσά Καπέλα, για κάθε μια από τις κατηγορίες ταινιών που φιλοξενεί. 

Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 26 Οκτωβρίου, με τους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Animation, με τα εγκαίνια έκθεσης για το εικαστικό animation στον Πολυχώρο Παλιά Ηλεκτρική. Η βραδιά θα συνεχιστεί με το κονσέρτο ARK II, μια μουσική παράσταση με συνοδεία προβολών animation, στον Πολυχώρο Αττικόν, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Στους πολυάριθμους επισκέπτες της φετινής έκδοσης συγκαταλέγονται ο υποψήφιος για Ευρωπαϊκό Βραβείο Animation 2018, Γιώργος Νικόπουλος, σκηνοθέτης της ταινίας The Ox, ο Ιταλός σκηνοθέτης Thomas Kunstler, ο ειδικός στην κατασκευή κούκλας για stop motion animation Ανδρέας Αριστοδήμου, η animator και σχεδιάστρια χαρακτήρων Παναγιώτα Μιχαήλ και ο animator Μάριος Ματθαίου. Ιδιαίτερη τιμή για το φεστιβάλ συνιστά και η υποδοχή και φιλοξενία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου και ιστορικού του animation Nancy Phelps και του συζύγου της, μουσικοσυνθέτη Nik Phelps. 

Περαιτέρω, τιμώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, το Animattikon Project προσφέρει δημιουργικά εργαστήρια animation για παιδιά και ενήλικες, παρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με την τέχνη του animation και, ασφαλώς, ένα πλούσιο ρεπερτόριο ταινιών, με πολλές, πολλές προβολές. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με την παγκοσμίου φήμης σχολή animation του Βίμποργκ της Δανίας, The Animation Workshop, και υποδέχεται ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα από ταινίες φοιτητών της σχολής. Επίσης, και όπως κάθε χρόνο, το Animattikon Project προτείνει εκλεκτά animation τρόμου (μικρού μήκους) με την ευκαιρία του Halloween, στις 31 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη προβολή θα γίνει στο πολυαγαπημένο καλλιτεχνικό στέκι της Πάφου, το πρώην Ananas8bit Coffee, το οποίο θα ανοίξει ξανά, ειδικά για το φεστιβάλ. Στον ίδιο χώρο, το Animattikon θα παρουσιάσει και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ animation Chris the Swiss της Anja Kofmel, που ήταν υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Emile το έτος 2018, εισάγοντας, έτσι, και το κυπριακό κοινό στον θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ASIFA Κύπρου και του Κυπριακού Συνδέσμου Animation (CAA). Για μια ακόμα χρονιά, επίσημος υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι το ξενοδοχείο Almyra, που φιλοξενεί τους καλεσμένους και παρέχει τους χώρους για τις προβολές των παιδικών ταινιών. 

Οι λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Animattikon θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο animattikon.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ και του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος.

Επίσημος υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι το ξενοδοχείο Almyra. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close