27 June 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Αυλαία για το 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με την παράσταση "Silent Lines" από το Ηνωμένο Βασίλειο

Το έργο Silent Lines είναι βασισμένο στη μελέτη και την εξερεύνηση του R. Maliphant γύρω από τον χορό και την ανατομία

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2019

Το 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού κατεβάζει αυλαία με την παράσταση Silent Lines από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε χορογραφία του παγκοσμίως γνωστού χορευτή και χορογράφου Russell Maliphant.

Το έργο Silent Lines είναι βασισμένο στη μελέτη και την εξερεύνηση του R. Maliphant γύρω από τον χορό και την ανατομία, χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό συνδυασμό κίνησης, προβολής και φωτισμού. Το Silent Lines εξυμνεί τις ποιητικές δυνατότητες της κίνησης, βασισμένο στη μεθοδολογία των εσωτερικών και εξωτερικών κινήσεων, της ψυχής και του σώματος, εξερευνώντας τις οπτικά πλούσιες και ηχηρές συνδέσεις μεταξύ μικρόκοσμου και μακρόκοσμου. 

Η Russell Maliphant Dance Company ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό τη δημιουργία παραγωγών με τη συμμετοχή των χορευτών της ομάδας. Έκτοτε, έχει αποσπάσει δύο βραβεία Olivier, τρία βραβεία South Bank Show και τρία βραβεία της Εθνικής Ένωσης Κριτικών Χορού (Critics’ Circle National Dance) «Καλύτερης Σύγχρονης Χορογραφίας» και «Καλύτερης Ανεξάρτητης Ομάδας Χορού», καθώς και πληθώρα εθνικών και διεθνών βραβείων και διακρίσεων.

Το έργο του Russell Maliphant διακρίνεται για τη μοναδική προσέγγισή του ως προς τη ροή, την ενέργεια και τη διαρκή εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ κίνησης, φωτός και μουσικής. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Maliphant συνεργάζεται στενά με τον πρωτοπόρο σχεδιαστή φωτισμού Michael Hulls, εξερευνώντας και υλοποιώντας τις ιδέες του. Οι Russell Maliphant και Michael Hulls είναι μόνιμοι συνεργάτες-καλλιτέχνες του οργανισμού Sadler’s Wells. Τον Απρίλιο 2018, η ομάδα Russell Maliphant Dance Company έγινε μέλος του National Portfolio Organisations του Συμβουλίου Τεχνών της Αγγλίας. Το γεγονός αυτό έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Russell Maliphant Dance Company, η οποία είναι φιλοξενούμενη ομάδα στο DanceEast, στο Ipswich.

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Russell Maliphant
Βοηθός Συνεργάτης: Dana Fouras
Εκτελεστικός Παραγωγός: Martin Collins
Σχεδιασμός βίντεο: Παναγιώτης Τομαράς
Σχεδιασμός κοστουμιών: Stevie Stewart
Φωτογραφίες: Julian Broad

Το έργο Silent Lines είναι μία συμπαραγωγή της Sadler’s Wells και στηρίζεται από τους οργανισμούς Arts Council England, Cockayne, The London Community Foundation, Ipswich Council, Lancaster Arts και DanceEast. 

Ιδιώτες χορηγοί: Jules & Cheryl Burns, Denis Shafranik, Jake & Sandi Ulrich. www.russellmaliphantdancecompany.co

Διάρκεια: 55'

Όλες οι παραστάσεις χορού αποτελούν μέρος του 22ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2019, που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία του British Council.

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο - Αναχώρηση στις 19:00 (Πληροφορίες τηλ. 99420642)
Από Λευκωσία: Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) &
Από Πάφο: Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Πρώην Παφιακό)

Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού

Εισιτήρια: €8
Κάρτα για όλες τις παραστάσεις: €30

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close