18-25 July 2019
Μη χάσετε , Μουσική

Το Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου" του Θεάτρου Ριάλτο επιστρέφει στην Πλατεία Ηρώων με δωρεάν είσοδο

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια πολύχρωμη συνάντηση μουσικών αλλά και θεατών διαφόρων εθνικοτήτων

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019

Το Θέατρο Ριάλτο μεταφέρει όπως κάθε Ιούλιο τη σκηνή του στην Πλατεία Ηρώων, και υποδέχεται σχήματα και μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, σ’ ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ που προσφέρει την ευκαιρία για μουσική συνδιαλλαγή μεταξύ κοινού και μουσικών διαφορετικών παραδόσεων και επιρροών. Με όλες τις εκδηλώσεις του ανοικτές στο κοινό, το Φεστιβάλ αποτελεί μια πολύχρωμη συνάντηση μουσικών αλλά και θεατών διαφόρων εθνικοτήτων.

Αρχή στο φετινό Rialto World Music Festival κάνει στις 12 Ιουλίου το μουσικό σχήμα Rumba Attack από την Κύπρο, το οποίο συνθέτει τη δική του πρωτότυπη ορχηστρική μουσική σε ύφος Flamenco-Rumba, και αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό συνονθύλευμα με ακούσματα ροκ και μπόσα νόβα, αλλά και ήχους της Μέσης Ανατολής. 


Ακολουθεί στις 16 Ιουλίου τo Reggetiko Project που μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία μουσική συνάντηση ανάμεσα σε δεξιοτέχνες με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα. Είναι βασισμένο σε ένα κράμα φολκλόρ στοιχείων που συνδυάζει την τζαζ και τη reggae, μουσικές από την Ινδία μέχρι και την Αρμενία. 

Στις 18 Ιουλίου θα εμφανιστεί το τρίο του γνωστού ντράμερ Ιωάννη Βαφέα (Ioannis Vafeas Trio) το οποίο θα παρουσιάσει συνθέσεις του Γλαύκου Κοντεμενιώτη και άλλων Κύπριων συνθετών, καθώς και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ.
 
Η επόμενη συναυλία με τίτλο Choral Crossroads θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου και είναι το αποτέλεσμα κατασκήνωσης που διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή». Σ’ αυτήν συμμετέχουν νεαροί χορωδοί από την Ευρώπη, την Κύπρο και τις αραβικές χώρες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χορωδιακή μουσική κάθε χώρας που εκπροσωπείται και να ανακαλύψουν τις ομοιότητες και διαφορές των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του καθενός. 

Την σκυτάλη παίρνουν στις 22 του Ιούλη οι Havana Noche, μία εξαμελής μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. Το συγκρότημα απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία και την Κύπρο με εμπνευστή τον Κωνσταντίνο Πάουρο. 

Ξεχωριστή παρουσία στη φετινή διοργάνωση αποτελεί το σχήμα Refugees for Refugees με έδρα το Βέλγιο, το οποίο και θα κλείσει το Φεστιβάλ στην Πλατεία Ηρώων στις 25 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα σχήμα που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς – πρόσφυγες - με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο, τους οποίους ενώνει η ανάγκη και επιθυμία τους να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω της μουσικής. Με πρωτότυπες και αυθεντικές συνθέσεις, οι μουσικοί συναντώνται στο σταυροδρόμι των διαφορετικών παραδόσεων κάθε πολιτισμού.

Πλατεία Ηρώων, Είσοδος Ελεύθερη, Ώρα 21:00 

Στο πλαίσιο του Rialto World Music Festival θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Rialto Residency από τις 28/7 έως την 1/8. Το Residency θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην όμορφη Λόφου με τη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά φέτος και με τη συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού Windcraft Loud.

Με συντονιστή τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα Hayden Chisholm, το φετινό residency θα εστιάσει στα πνευστά και τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Νέας Ορλεάνης. Το αποτέλεσμα της μουσικής συγκατοίκησης θα παρουσιαστεί σε συναυλία την 1η Αυγούστου στη Λόφου και στις 11 Αυγούστου στο Windcraft Music Fest στα Κατύδατα.

Πληροφορίες: 77 77 77 45 www.cyprusrialtoworldmusic.com, www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close