1-2 June 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ

Η πολυβραβευμένη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μάριου Πιπερίδη, στους κυπριακούς κινηματογράφους!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2019

Mετά την επιτυχημένη της διαδρομή σε μεγάλα κινηματογραφικά Φεστιβάλ, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με τη σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Μάριου Πιπερίδη και τίτλο 'Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ' ('Smuggling Hendrix') κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Κύπρου.

Η ιστορία μιας 'αταίριαστης' φιλίας που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, πριν ένα χρόνο, και που με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από ένα σκύλο, έρχεται και ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις. 

Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός, του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του, του έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, Jimi. Ωστόσο, ο σκύλος το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στα κατεχόμενα αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Jimi πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Αδάμ Μπουσδούκος, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Φατίχ Ακίν. Μαζί του και οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Fatih Al και Özgür Karadeniz.

Η ταινία απέσπασε στο φετινό Φεστιβάλ Cyprus Film Days το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας και το Βραβείο Κοινού, το Βραβείο Κοινού σε Γαλλία και Ιταλία, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Κεμπέκ στον Καναδά και ειδικές μνείες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Palm Spring, έχει ως τώρα συμμετοχή σε πάνω από 40 φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έχει προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Ιταλία και Ουγγαρία, ενώ στη 10η τελετή απονομής βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πήρε το Βραβείο Σεναρίου! 

ΣΚ 18.30

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close