6 May 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Φοίβος Δεληβοριάς και Σωφρόνης Σωφρονίου συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο

Μια κουβέντα για τις αλληλεπιδράσεις της λογοτεχνίας και της μουσικής και την πολύπλευρη απήχησή τους στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2019

Το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά και τον  συγγραφέα Σωφρόνη Σωφρονίου σε μια κουβέντα για τις αλληλεπιδράσεις της λογοτεχνίας και της μουσικής και την πολύπλευρη απήχησή τους στον σύγχρονο κόσμο. Οι δύο δημιουργοί ρίχνουν κλέφτες ματιές στον κινηματογράφο, με τον οποίο είναι παθιασμένοι. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου.

Η λογοτεχνία βρίσκεται σε μια συνεχή διάδραση με άλλες μορφές τέχνης. Η μουσική έχει αποτελέσει αναμφίβολα πηγή έμπνευσης για πολλά λογοτεχνικά έργα. Αλλά και αντίστροφα, η λογοτεχνία έχει δώσει το ερέθισμα για καλλιτεχνική δημιουργία σε πολλούς συνθέτες ή τραγουδοποιούς. Ο λογοτέχνης επιδιώκει συχνά να προσδώσει με λέξεις στο γραπτό του την αρμονία και τον ρυθμό ενός μουσικού κομματιού, ενώ ο μουσικός, μέσα από τον στίχο να δημιουργήσει νέους τρόπους ποιητικής έκφρασης, ανανεώνοντας την τέχνη του.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας το 1973. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1989 πηγαίνει τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει από τον «Σείριο» ο πρώτος προσωπικός του δίσκος “Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ”. Από τότε έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει μία σειρά δίσκων που τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδοποιούς, με έντονα προσωπικό ύφος, ιδιαίτερη, εξομολογητική στιχουργική και διαρκώς ανανεώσιμο ήχο. Χτίζοντας μια τραγουδοποιητική γλώσσα εντελώς δική του, τραγουδώντας την καθημερινότητα με άμεσο και ποιητικό τρόπο, καταγράφει την πορεία και την ιστορία της γενιάς του, δημιουργώντας διαχρονικές ιστορίες που μας αφορούν όλους. Είναι επίσης υπεύθυνος για μία σειρά πρωτότυπων και πολύ επιτυχημένων live παραστάσεων και συναυλιών μέσα στα χρόνια, σε κάποιες από τις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς δημιουργούς από διάφορες περιοχές της Τέχνης.

Ο Σωφρόνης Σωφρονίου γεννήθηκε στο Παλαιχώρι της Κύπρου. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Κύπρο και Νευροεπιστήμες στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο του βιβλίο, "Οι πρωτόπλαστοι" (Το Ροδακιό, 2015), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Κύπρου και με το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου "Μένης Κουμανταρέας" της Εταιρείας Συγγραφέων (2016). Το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Αργός σίδηρος" (Αντίποδες), εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Διάρκεια: 90’
Θέατρο Ριάλτο,  Δευτέρα 6 Μαϊου, ώρα 20:30 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: www.rialto.com.cy

Απαραίτητα δελτία ελεύθερης εισόδου 
 

20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close