11-5 May 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Οι "Εχθροί εξ Αίματος" του Αρκά ανεβαίνουν στη σκηνή από την Still Theatre Group

Μία σπαρταριστή κωμωδία, με ελληνικό άρωμα, από τον κορυφαίο Έλληνα κομικογράφο Αρκά

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019

Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμου όταν μετά απο ένα ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Ο οργανισμός μένει χωρίς ηγεσία και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα καλούνται σε συνέλευση ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Παχύ και λεπτό έντερο καταυθάνουν πρώτοι στο σημείο συνάντησης. Το παχύ έντερο δυσκολεύεται να πιστέψει τις θεωρίες συνωμωσίας που το Λεπτό έντερο του παρουσιάζει. Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στο σώμα.

Είναι δυνατόν η καρδιά να έχει συνομωτήσει - με όσα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν – για να προκαλέσουν το θάνατο στον οργανισμό; Είναι δυνατόν να θέλουν να μετακομίσουν σε άλλον οργανισμό, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους; Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν έντονα, όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει, πως όλα γίνονται για το κοινό καλό και κυρίως το δικό τους
καλό. Και φυσικά πως καμία συνωμοσία δεν υφίσταται πίσω από την πλάτη τους.

Το φινάλε απροσδόκητο μεν άκρως Αριστοφανικό δε. Θα καταφέρει ο Οργανισμός να επιβιώσει ή μήπως υπάρχει όντως ένα κόλπο εξόντωσης του; Το Παχύ έντερο, το Λεπτό έντερο και το Δεξί νεφρό θα ανέβουν στην σκηνή του «Εργοτάξιου» και θα σας περιμένουν για να λύσετε το μυστήριο μαζί.

Λίγα λόγια για το έργο
Στο “Εχθροί εξ’ αίματος” ο Αρκάς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο θεατρικό έργο, στα σπλάχνα μας. Γεννιούνται σχέσεις , διαπλέκονται ίντριγκες, φιλίες και έχθρες αναπτύσσονται. Οι αμφισβητίες του «συστήματος» αντιπαρατίθενται με τους ουτοπιστές «ενωτικούς», ενώ λίγο παραπέρα ανώτερες δυνάμεις κατεργάζονται τα δικά τους ολέθρια σχέδια, την ίδια στιγμή που το τέλος δεν το ελέγχει κανείς. Όλα όσα διαδραματίζονται “μέσα μας” δεν είναι παρά μια απεικόνιση του “έξω μας” , της κοινωνίας μας. Το κείμενο αλλιγορικό με λόγο άμεσο, κλιμακώνει το αίσθημα της αγωνίας για την επιβίωση, εγκλωβίζοντας σταδιακά τους πρωταγωνιστές σε μία μοίρα χωρίς φυγή. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως χωρίς τους συγκεκριμένους χαρακτήρες και τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα θύμιζε αρχαία τραγωδία. Παρ’όλα αυτά το δίδυμο των εντέρων παραπέμπει σε αντιθετικά ζευγάρια του Θεάτρου του παραλόγου, και κυρίως σε χαρακτήρες του Μπέκετ. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία άλλωστε ως ένα μεταμοντέρνο σχόλιο του Μπέκετ. Μέσα από τον κόσμο της αλληγορίας ο Αρκάς μας παρέδωσε ένα υπερρρεαλιστικό μονόπρακτο που θίγει έντονα το θέμα της προδοσίας, της εξουσίας - αναρχίας, το φόβο του θανάτου, μέσα σ’ενα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο με έντονη την ταξική ιεραρχία, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η ένταση και το σκέρτσο.

Ταυτότητα Παραστασης
Είδος: Κωμωδία
Συγγραφέας: Αρκάς
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μίνως - Άντρη Χατζηχριστοδούλου - Γιώργος Ευαγόρου
Σκηνοθεσία: Still Theatre Group (Άντρη Χατζηχριστοδούλου – Γιάννης Μίνως)
Σκηνικά: Still Theatre Group
Κουστούμια: Μάρω Μίνου
Σχεδιασμός Ήχου: Still Theatre Group
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετινάρης
Φωτογραφίες: Στέφανος Χαραλάμπους
Promo video: Στέφανος Χαραλάμπους
Σχεδιασμός Αφισών – Flyers: Αλέξανδρος Μίνως
Παραγωγή: Still Theatre Group
Οργάνωση Παραγωγής: Γιάννης Μίνως

Παραστάσεις
Πρεμιέρα Κυριακή 14/04/201919 στις 20:00
14,  20, 21 Απριλίου 4, 5, 11, 12, Μαΐου
Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Χώρος
Θέατρο Εργοτάξιο (Παλιό Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου) Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 11-
15 (πρώην 2102, Μόρφου), Αγλαντζιά.
Στόιχεια Επικόινώνιας
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 96 202534 & 99 754803

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close