12-15 April 2019
Προσεχώς , Θέατρο

"Η αναφορά στον Γκρέκο" από την Αθήνα στη Λευκωσία (Αναβάλλεται)

Ο Ελλαδίτης ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος, ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του σε μία πολύ ξεχωριστή παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2019

Ο Τάκης Χρυσικάκος επιστρέφει στη Κύπρο μετά τις παραστάσεις στη Λεμεσό τον Ιανουάριο με την επιτυχημένη παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη για τρεις παραστάσεις στο Κιηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία στις 12, 13 και 14 Απριλίου. 

Η «Αναφορά στον Γκρέκο» είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του και συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την Ωραία Ελένη του Ομήρου. Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Συντελεστές
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία – εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης – σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου
Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης
Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης
Παραγωγή: Γίνονται Έργα

Παραστάσεις Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close