16 March 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Μία συναυλία τζαζ μουσικής με πιάνο και σαξόφωνο

Συναυλία τζαζ μουσικής με τους Γιώργο Κρασίδη και Γιώργο Μορφίτη

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2019

Οι μακροχρόνιοι φίλοι και συνεργάτες, ο σαξοφωνιστής Γιώργος Κρασίδης και ο πιανίστας Γιώργος Μορφίτης έρχονται για μια ακόμη φορά στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 8μμ και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα τζαζ μουσικής που δεν πρέπει να χάσετε.

Ο Κρασίδης και ο Μορφίτης είναι από τους πιο ισχυρούς και σημαντικούς τζαζ εκτελεστές της Κύπρου. Απολαύστε τη δημιουργικότητα των δύο δασκάλων τζαζ σε μια εκρηκτική παράσταση.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Γιώργος Κρασίδης (10 Απριλίου 1970  Λεμεσός, Κύπρος) Σαξοφωνίστας/κλαρινετίστας, συνθέτης, μαέστρος και παιδαγωγός. Σπούδασε στο Berklee college of Music, (tenor saxophone jazz performance) και στο Indiana University της Πενσυλβάνια, (classical saxophone performance) και αποφοίτησε με τον βαθμό άριστα. Ο Γιώργος Κρασίδης είναι ο ιδρυτής του Jazzologia Cyprus Big Band και του Saxomania Syndicate Saxophone Ensemble. Επίσης, είναι ο Μαέστρος της Φιλαρμονικης Oρχήστρας του Δήμου Λεμεσού. Έχει παίξει και ηχογραφήση αρκετά άλμπουμ ως σολίστας. Ο Γιώργος  Κρασίδης μοιράστηκε τη σκηνή  ως σολίστας και παιδαγωγός με εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής τζαζ όπως: Dr Gene Aitken, Dave Glenn, Damian Erskine, Denny J. Eupraset, J. Kyle Gregory, Alex Sipiagin και πολλοί άλλοι. Ως εκπαιδευτικός διδάσκει σαξόφωνο και το τζαζ ιδίωμα στη Μουσική Ακαδημία ARTE, Λευκωσία, Κύπρος και στα Κρατικά  Μουσικά Σχολεία της Κύπρου .

Ο Γιώργος Μορφίτης γεννήθηκε το 1981 στη Λεμεσό. Στην ηλικία των 6 άρχισε να μαθαίνει  κλασικό πιάνο και θεωρία. Το 2001 σπούδασε τζαζ μουσική στο Μουσική Σχολή ΝΑΚΑΣ στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε στο Ωδείο I.S.A στην Αβάνα της Κούβας το 2002 όπου επικεντρώθηκε στην κλασική σύνθεση, ενορχήστρωση και Latin jazz performance. Το 2004 σπούδασε στο Κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ στην Ολλανδία όπου απέκτησε πτυχίο Β.Α. και  Μ.Α. σε Jazz/Latin piano performance. Το 2012 μετακόμισε στην Ισπανία Μαδρίτη όπου εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής στο San Gredos College και στο κονσερβατόριο  Καταρίνα Gurska στο τμήμα μοντέρνας μουσικής. Ο Γιώργος Μορφίτης έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ευρώπη όπως: North Sea jazz festival round town, Eunic Jazz festival Berlin, Technopolis Jazz Festival Athens, Luxemburg Jazz & World showcase, Lantaren venster Showcase Rotterdam, personal concert in Doelen theater Rotterdam, Rialto Jazz & World showcase Limassol, Madrid jazz festival, Μadrid national Tv etc. Αυτή την περίοδο διαμένει στην Κύπρο όπου διδάσκει και δίνει συναυλίες σε όλο το νησί και το εξωτερικό με διαφορετικά σχήματα αλλά και δικές του δουλείες.

20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close