11 March 2019
Eating News , Εστιατόρια

Δύο εναλλακτικές επιλογές για απόδραση την Καθαρά Δευτέρα

Μια διαφορετική Καθαρή Δευτέρα στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Thanos

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019

Η  Καθαρή Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, της μεγαλύτερης νηστείας του Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Πρόκειται για μετακινούμενη γιορτή.

Φέτος, θα κόψουμε τη «Μούττη» της Σαρακοστής, όπως συνηθίζουμε να λέμε για την πρώτη μέρα της σαρακοστιανής νηστείας, στις 11 Μαρτίου. Και στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Thanos Hotels, Annabelle και Almyra, οι ένοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια Καθαρά Δευτέρα με στυλ, πολυτέλεια και μοναδικές υπηρεσίες.

Η Καθαρή Δευτέρα διαδέχεται τις Απόκριες, μια περίοδο που θυμίζει έντονα τις διονυσιακές γιορτές, με τους μασκαρεμένους να γλεντούν και να πραγματοποιούν παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Κατά την περίοδο των νηστειών, οι πιστοί εκφράζουν την πίστη και τη μετάνοια τους με νηστεία (αποχή από τα κρεατικά, τυρί και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα) και εξαγνισμένοι καλωσορίζουν με αυτόν τον τρόπο την Άνοιξη και την Ανάσταση. Η νηστεία της Σαρακοστής διαρκεί 48 μέρες και ολοκληρώνεται το Μεγάλο Σάββατο. Τα έθιμα και οι παραδόσεις επιβάλλουν να βγαίνουμε την Καθαρή Δευτέρα, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, στην ύπαιθρο για να γιορτάσουμε τη μέρα με παιχνίδια και χορούς στην εξοχή, με το πέταγμα του Χαρταετού και με τη συνοδεία νηστίσιμων εδεσμάτων.

Στο Annabelle...
Αν προτιμάτε να περάσετε τη μέρα σας παραλιακά, σας περιμένουμε στο ξενοδοχείο Annabelle το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να απολαύσετε το μοναδικό νηστίσιμο μενού μας, στο εστιατόριο Mediterraneo (12:30 – 15:30).  Η παραλιακή μας ταβέρνα, προσφέρει το πιο κατάλληλο και οικείο χώρο για το al fresco αυτό γεύμα, για να γιορτάσετε στο πνεύμα της ημέρας.

Το γεύμα συμπεριλαμβανει παραδοσιακό μεζέ της σαρακοστής, όπως καλαμαράκι, χταπόδι, φρέσκα χόρτα και αλοιφές (€20 το άτομο). Θα σερβίρουμε βεβαίως και το κανονικό, a la carte μενού.  Το γλέντι θα ανάψει με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον κιθαρίστα μας.  Και επειδή Καθαρή Δευτέρα χωρίς χαρταετό δεν γίνεται, διοργανώνουμε και διαγωνισμό για τον καλύτερο χαρταετό και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα από τους άλλους, εκμεταλλευόμενος το θαλασσινό αεράκι.  Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, με πινελιές παράδοσης την Καθαρή Δευτέρα, κοπιάστε να την γιορτάσετε μαζί μας.

Και στο Almyra
Την ίδια μέρα, το ξενοδοχείο Almyra προσφέρει μια ευρεία γκάμα με πιάτα της ημέρας, που περιλαμβάνουν ποικιλία από dips, ψαρικά συνοδευόμενα με ούζο, πιάτα με νηστήσιμα είδη και ποικιλία από φρούτα, στην τιμή των 25 ευρώ ανά άτομο.

Το "κλου" της ημέρας παρέχεται ωστόσο στο spa του Almyra, το οποίο την ημέρα αυτή προσφέρει μια επιλογή από τρεις θεραπείες στο βραβευμένο spa, αναλόγως των επιθυμιών του καθενός. Μια θεραπεία για βαθύ καθάρισμα σε όσους το έχουν ανάγκη, μια θεραπεία με φυτικά είδη της κυπριακής γης και μια με οργανικές ύλες και υπερτροφές, συμπληρώνουν με ιδεώδη τρόπο την γαστρονομική απόλαυση στα εστιατόρια του Almyra κατά την Καθαρά Δευτέρα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close