15-17 February 2019
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Στην Κύπρο το αριστούργημα του ρομαντισμού, η Λίμνη των Κύκνων

Η πιο δημοφιλής και διαχρονική ιστορία αγάπης, σε δύομαγευτικές παραστάσεις στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019

Το αριστούργημα του ρομαντισμού η Λίμνη των Κύκνων, που επάξια έχει κερδίσει τον τίτλο ενός από τα σημαντικότερα μπαλέτα όλων των εποχών, παρουσιάζει στην Κύπρο το Russian Ballet Theatre σε δύο μαγευτικές παραστάσεις που θα καθηλώσουν το κοινό. Στις 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 17 Φεβρουαρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο δημοφιλής και διαχρονική ιστορία αγάπης, βασισμένη στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877 και πρόκειται για ένα έργο υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων, με το οποίο αναμετρήθηκαν τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού.

Τους κεντρικούς ρόλους της παράστασης που αποτελεί σήμα κατατεθέν των Μπαλέτων Μόσχας, ερμηνεύουν οι σολίστες του Θεάτρου Μπολσόι, Νίνα Καπτσόβα πρίμα μπαλαρίνα και ο κορυφαίος χορευτής του Μπολσόι Αλεξάντρ Βολτσκόβ. Στη σκηνή εμφανίζονται ακόμα 40 σπουδαίοι χορευτές, ενώ η χορογραφία ανήκει στους Λ. Ιβανόβ και Μ. Πετιπά.

Το απαράμιλλης ομορφιάς μπαλέτο η Λίμνη των Κύκνων που κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές των θεατών παγκοσμίως, θεωρείται σε κάθε εποχή μια σύγχρονη παράσταση, καθώς η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ, αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο της ερωτικής θεματολογίας.

Η διπλή όψη του έρωτα
Η συγκλονιστική παράσταση αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου… τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. 

Η υπέροχη παράσταση Λίμνη των Κύκνων, που έχει καταχειροκροτηθεί στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη και εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο έργο, τη γκάμα όλων των συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Πληροφορίες και εισιτήρια για Λευκωσία και Λεμεσό: www.atriamusic.com, www.soldoutticketbox.com, www.pattihio.com.cy ή από το ταμείο του Παττιχείου 25 377277. Για παιδιά έως 12 ετών 30% έκπτωση. 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Συγκρότημα ΔΙΑΣ και Τηλεόραση Sigma

19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close