17 December 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Νάταλη Νεοφύτου και ο Nihat Agdac σε ένα αξέχαστο μουσικό γεγονός!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018

Δύο χρόνια πριν μας συστήθηκαν ως οι ιδρυτές της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου. Λίγο πριν από το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο τους, αναπολούν την πρώτη τους συναυλία και αποκαλύπτουν σε ποιο άλλο μέρος θα ήθελα να πραγματοποιήσουν μια ακόμη συναυλία.

Πόσα χρόνια παίζετε μαζί ως δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου;
Νάταλη:
Η πρώτη μας συναυλία ήταν στις 29 Δεκεμβρίου του 2016.
Nihat: Πέρασαν κιόλας δύο ολόκληρα χρόνια, από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε όλοι μαζί στη σκηνή.

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της ορχήστρας;
Nihat:
Ως ιδρυτές της ορχήστρας, εγώ και η Νάταλι, έχουμε διαλέξει ένα προς ένα τα μέλη της ορχήστρας μας, με στόχο να συνεργαστούμε με καταξιωμένους, επαγγελματίες μουσικούς.
Νάταλη: Ένα ακόμη βασικό κριτήριο, είναι το ότι πρέπει να είναι Κύπριοι.

Τι πιστεύετε πως έχετε πετύχει μέχρι σήμερα;
Νάταλη:
Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολλές συναυλίες και να αποκτήσουμε το δικό μας κοινό, το οποίο όχι μόνο έρχεται για να απολαύσει την υψηλού επιπέδου μουσική που στοχεύουμε να παράγουμε κάθε φορά αλλά και για να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε για επαναπροσέγγιση.
Nihat: Έχουμε πλέον το δικό μας κοινό, που είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως προέρχεται και από τις δύο πλευρές.

Ποια θεωρείτε πως ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία της ορχήστρας;
Nighat:
Κάθε στιγμή με την ορχήστρα είναι πάντα καλύτερη από την προηγούμενη. Αν πρέπει να διαλέξω μια, προσωπικά θεωρώ πως η καλύτερη μας στιγμή ήταν το χειροκρότημα μετά το τέλος της πρώτης μας συναυλία ως δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου. Πολύ σημαντική στιγμή για εμάς ήταν η συναυλία σε συνεργασία με την Scots guard band της Βασίλισσας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κύπρο μας πρότειναν να κάνουμε μια συναυλία μαζί, κάναμε μια πρόβα και πραγματοποιήσαμε μια συναυλία στο ballroom του Λήδρα Πάλλας, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από το 1974 μέχρι σήμερα. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο και σημείωσε μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Ήταν μια συναυλία γεμάτη συγκινήσεις!
Νάταλη: Η καλύτερη μας στιγμή για μένα, ήταν η συναυλία στο Μπέλαπαϊς. Αν μιλήσουμε για συνεργασίες, τότε η πιο σημαντική που πραγματοποιήσαμε μέχρι στιγμής, πιστεύω πως ήταν αυτή με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου για το Πάφος 2017. Η συναυλία που οδήγησε μάλιστα στην επόμενη μας χριστουγεννιάτικη συναυλία, που έρχεται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις οκτώ και μισή το βράδυ στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Τι θα περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της χριστουγεννιάτικης σας συναυλία;
Θα περιλαμβάνει κομμάτια όπως Sinfonia Concertante για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Wolfgang Amadeus Mozart, και το «Farewell» Symphony του Joseph Haydn.

Ποιους στόχους που είχατε θέσει, καταφέρατε να πετύχετε;
Νάταλη:
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε περήφανοι που η δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου έγινε πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει σε όλα τα μέλη της ορχήστρας, που πίστεψαν στην ιδέα που είχαμε, επειδή χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα πετυχαίναμε.
Nighat: Υπήρξαν άτομα που δεν πίστεψαν πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια τέτοια ορχήστρα. Εμείς πιστέψαμε στους εαυτούς μας και μαζί με τους φίλους μας τα καταφέραμε.

Ποιους νέους στόχους έχετε θέσει για τη συνέχεια;
Νάταλη:
Ο στόχος μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου μουσική αλλά και να στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης στην Κύπρο, παραμένει διαχρονικός. Την ίδια ώρα όμως, μεγάλη μας επιθυμία είναι να πραγματοποιήσουμε συναυλίες εκτός Κύπρου, για να παρουσιάσουμε τη δουλειά που κάνουμε και στο εξωτερικό.
Nihat: Στόχος μας είναι επίσης να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερο κοινό εντός Κύπρου. Για παράδειγμα έχουμε βρεθεί σε διάφορα μέρη στην Κύπρο, αλλά ποτέ στη Λάρνακα. Θα είναι επίσης μεγάλη πρόκληση για εμάς, να βρεθούμε σε μέρη που ίσως να μην νιώθουμε πολύ άνετα, επειδή πολλές φορές υποτιμούμε την αντίδραση του κόσμου. Αν δεν δουν τι μπορούμε να κάνουμε, πως περιμένουμε να πιστέψουν σε εμάς;

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η συμμετοχή δύο βιολίστ της φιλαρμονικής Ορχήστρας Βερολίνου;
Νάταλη:
Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου, αποτελεί μια από τις καλύτερες ορχήστρας στον κόσμο και αποτελεί απίστευτη εμπειρία για εμάς να έχουμε δύο από τους καλύτερους μουσικούς στον κόσμο μαζί μας. Είναι μεγάλη μας τιμή που θέλουν να παίξουν μαζί μας και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά από αυτούς.
Nihat: Είναι επίσης δύο πολύ ταπεινά άτομα, που ζήτησαν εκτός από το σόλο τους, να συνοδεύσουν την ορχήστρα σε άλλα κομμάτια, έχοντας μάλιστα τις δύο τελευταίες θέσεις, στο πίσω μέρος. Κάτι που δείχνει πως δεν χαρακτηρίζονται από εγωισμό. Αυτό χρειαζόμαστε και στην Κύπρο, άτομα χωρίς εγωισμό, που δεν αγωνίζονται για τον εαυτό τους, αλλά για το καλό της πατρίδας τους.

Σε ποιο μέρος της Κύπρου ονειρεύεστε να πραγματοποιήσετε μια συναυλία με τη δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου;
Νάταλη:
Στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας!
Nihat: Πού ξέρετε; Ίσως κάποια στιγμή γίνει κι αυτό. Πίστευε κανείς πριν από δύο χρόνια, πως θα δημιουργηθεί η πρώτη δικοινοτική ορχήστρα στην Κύπρο; Α, επίσης μεγάλο μας όνειρο είναι να παίξουμε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Θέτουμε ψηλά τον πήχη και δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά.

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

20:30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close