8-14 November 2018
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

"Beloved Days" και "30" στο K-Cineplex!

Οι δύο ταινίες του Κωνσταντίνου Πατσαλίδηπροβάλλονται μαζί στην μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2018

Δυο πραγματικά ξεχωριστές ταινίες για την Κύπρο προβάλλονται μαζί στην μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά!

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ "Beloved Days" (Πολυαγαπημένες Μέρες) και την ταινία μικρού μήκους "30" του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη.

Beloved Days

Το 1970, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας 'Beloved', με πρωταγωνίστρια την Raquel Welch. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες. Το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, μετρά έξι χρόνια έρευνας και γυρισμάτων και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς κινηματογράφου. Το 'Beloved Days' είναι ένα ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή, όπου οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι είναι το σινεμά. Άνθρωποι χαμογελαστοί, ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες μέρες της κυπριακής αθωότητας λίγο πριν την τρομοκρατία, το πραξικόπημα, την εισβολή.

 

 

30

Ενδιάμεσα πρώτης και δεύτερης τουρκικής εισβολής. Κύπρος, 1974. Η Μαρία αναμένει καρτερικά στο σπίτι τον γιο της να γυρίσει από το πεδίο των μαχών. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα σημαδέψει ολόκληρή τη ζωή της. Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν σε Κύπρο και εξωτερικό με το ντοκιμαντέρ "Beloved Days", ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πατσαλίδης και ο σεναριογράφος Γιώργος Αβράαμ, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την ταινία μικρού μήκους "30". Με τους Πόπη Αβραάμ, Γιάννα Λευκάτη, Σπύρο Γεωργίου, Αντρέα Νικολαϊδη και Γιόλα Κλείτου.

 

Καθ και ΣΚ 20.00

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close