5-9 November 2018
Μουσική

7ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής με έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση

Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες όπου παρουσιάζουν σύγχρονα έργα Κύπριων και άλλων συνθετών

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, συμπράττουν και φέτος διοργανώνοντας το 7ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής, από τις 5 μέχρι 9 Νοεμβρίου 2018.
Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες όπου παρουσιάζουν σύγχρονα έργα Κύπριων και άλλων συνθετών, τα περισσότερα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Τα έργα αυτά αποτελούν και την τοπική έκφραση του ήχου πρώτης γραμμής, όπως αυτός εκφράζεται στα ρεύματα της σύγχρονης λόγιας μουσικής σήμερα. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν μια θεματική συζήτηση με επίκεντρο τον σύγχρονο ήχο της μουσικής δημιουργίας διεθνώς καθώς και ένα μουσικό εργαστήρι στις σύγχρονες φωνητικές τεχνικές. 

Το φημισμένο μουσικό σύνολο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φίλοι του φεστιβάλ, DissonArt Ensemble (Ελλάδα) επιστρέφουν στην Κύπρο, σε μια συναυλία που θα κλείσει το φεστιβάλ στις 9 Νοεμβρίου. Τη σειρά συναυλιών του Φεστιβάλ θα ανοίξει το επίσης ελληνικό μουσικό σύνολο (Φ) Faos Ensemble (Ελλάδα), που θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Κύπρο, στις 5 Νοεμβρίου. 
Η πολύπειρη vocal artist Natalia Pschenitschnikova (Ρωσία / Γερμανία), με σειρά περγαμηνών και συνεργασιών στο ενεργητικό της, θα δώσει συναυλία στις 7 Νοεμβρίου, ενώ θα επιμεληθεί και το εργαστήρι στις σύγχρονες φωνητικές τεχνικές την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Τη σειρά συναυλιών του φεστιβάλ ολοκληρώνει το σύνολο ηλεκτροακουστικής μουσικής του Κέντρου Κύπριων Συνθετών στις 8 Νοεμβρίου.

Τη σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ ολοκληρώνει μία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ δύο σημαντικών συνθετών και ακαδημαϊκών/επαγγελματιών της σύγχρονης μουσικής, του Frank J. Oteri (New Music USA - ΗΠΑ) και Αθανάσιου Τρικούπη (Ελλάδα), με θέμα τις νέες διεθνείς τάσεις στην σύγχρονη μουσική δημιουργία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του ISCM – International Society of Contemporary Music, ενός διεθνούς δικτύου αφοσιωμένου στην προώθηση και παρουσίαση της σύγχρονης μουσικής τέχνης.

Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα (ελεύθερη είσοδος).

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20.00.  

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠ, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close