19-21 October 2018
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Άλογα" από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Η γλώσσα των Αλόγων ερωτικά σφιχταγκαλιασμένη με τη γλώσσα του χορού

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018

Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ένας λόγος για τα πάντα, είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε Εκκινώντας από το “άλογο”, το άνευ λόγου. Σε μια πορεία/ κούρσα αναζήτησης του λόγου χωρίς τερματισμό, σε μια κούρσα επαναλαμβανόμενη, ατελείωτη, τα ίχνη της οποίας στη πορεία του χρόνου επικαλύπτουν όλο και περισσότερο το ένα το άλλο.

Παρατήρηση των αλόγων, της κίνησης και της έκφρασης τους. Το ελεύθερο πνεύμα σε καταναγκαστική συνύπαρξη με την πίστη. Οι ηρωικοί συμβολισμοί αναμειγμένοι με τα ταπεινά, ακατέργαστα ένστικτα. Τα άλογα (αυτά που δεν έχουν κανέναν λόγο σε αυτά που κάνουν) δεν ενδιαφέρονται για προορισμό, απλά και μόνο καλπάζουν το καθένα ακολουθώντας τα ίχνη των άλλων. Αναζητώντας χορογραφικά τα ίχνη, σε αυτή την ατελείωτα επαναλαμβανόμενη πορεία/ κούρσα αναζήτησης του ίδιου της του λόγου.

Στη γλώσσα των αλόγων, στη γλώσσα των πρωταγωνιστών της, στη μόνη γλώσσα που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει το “αδύνατον” της απάντησης, το εξ’ αρχής “μοιραίο” της αναζήτησής μας. Η γλώσσα των αλόγων ερωτικά σφιχταγκαλιασμένη με την πλέον αρχετυπική της ανθρώπινης ύπαρξης γλώσσα του χορού, σε όλους αν είναι δυνατόν τους δυνατούς μεταξύ τους συνδυασμούς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Διότι μετά από τον χορό των αλόγων, δεν πρέπει να έχει απομείνει η παραμικρή αμφιβολία ότι:

Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει λόγος για τα πάντα είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε.

Άλογα, από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 19-20-21 Οκτωβρίου, στο black box θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, έναρξη στις 20:30.

Ιδέα/ Σκηνοθεσία /χορογραφία σε συνεργασία με τους χορευτές Έλενα Χριστοδουλίδου.

Επί σκηνής, έξι ιδιαίτεροι, εξαιρετικά ταλαντούχοι χορευτές της νέας Κυπριακής χορευτικής γενιάς. Οι: Γιάννης Οικονομίδης, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Άδωνις Κυριακίδης, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμεθοδίου, Ήβη Χατζηβασιλείου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Σκηνικά/κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μάσκες- Μάρθα Φωκά

Φωτισμός: Σεσίλια Τσελεπίδη

Υπεύθυνος παραγωγής – Μάρκος Γραμματικόπουλος

Το έργο χορηγείται από το πρόγραμμα Τερψιχόρη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού .

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close