7 October 2018
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πάμε σε ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στα Πέρα Ορεινής

Μίαξεχωριστή εμπειρία που θα αναμειγνύει πρόσωπα και εικόνες, μυρωδιές και μουσικές.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα φεστιβάλ γεμάτο καμώματα και αρώματα στα Πέρα Ορεινής σας περιμένει να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία που θα αναμειγνύει πρόσωπα και εικόνες, μυρωδιές και μουσικές.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το φεστιβάλ θα είναι χαρακτήρες της ομώνυμης σειράς.

Πάμε λοιπόν να ζήσουμε για λίγο ανάμεσα στους κατοίκους αυτού του χωριού, να δούμε το χωριό, τότε δίνουμε ραντεβού στην πλατεία στα Πέρα Ορεινής την Κυριακή  7 Οκτωβρίου στις 4.00μ.μ..    

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να συμμετάσχετε σε παράλληλες δραστηριότητες (4.00μ.μ. – 7.30μ.μ.) που θα διεξαχθούν στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού. Εργαστήρια από καλλιτέχνες και από ανθρώπους της κοινότητας θα διεξαχθούν σε αυλές παραδοσιακών σπιτιών, όπου θα μπορείτε να λάβετε μέρος ή να παρακολουθήσετε δραστηριότητες όπως ξυλοκατασκευές, πήλινες δημιουργίες, ραπτική, εκπαιδευτικό θέατρο, τυπώματα, ντεκουπάζ, σμιλί, τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν, χειροτεχνίες, κατασκευή καλλυντικών.  

Μην χάσετε τις ξεναγήσεις από τους «μουχταραίους» του χωριού στους χώρους που γίνονται τα γυρίσματα. Θα έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε τον πιο πετυχημένο αρχηγό του χωριού. Λίγο πριν το παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί στην πλατεία της κοινότητας, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα «Αντάμα» θα μας ταξιδέψει με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο, Σμύρνη και Αιγαίο.

Ανάμεσά μας στον χώρο του φεστιβάλ «Καμώματα τζι Αρώματα» θα συναντήσετε τους: Χρύσανθο Χρυσάνθου (Μουχτάρης Αναστάσης), Κώστα Βήχα (Μουχτάρης Παναής), Πόπη Αβραάμ (Θεονίτσα), Σοφία Καλλή (Μαρούλα), Ζωή Κυπριανού (Παπαδιά – Χρυστάλλα), Σπύρο Γεωργίου (Παπά Γιωρκής), Άντρη Κυριαζή (Χριστινού), Χάρη Πισσία (Νικολής), Μαρία Παπακώστα (Ροδούλα), Βασίλη Χαραλάμπους (Γιαννής), Τζούλη Γρηγορίου (Αντριανού), Άλκη Χρίστου (Ιωσήφης), Ελεάνα Παπαδοπούλου (Κοκόνα Δέσποινα), Μαργαρίτα Ζαχαρίου (Ανθούσα), Προκόπη Αγαθοκλέους (Γιακουμής), Νεκτάριο Θεοδώρου (Χαμπής), Μαριλένη Σταύρου (Μαρικκού).

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής με χορηγό το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής. Οργανωμένα σύνολα της κοινότητας θα διαθέτουν προς πώληση παραδοσιακά είδη, φαγητό και ποτό. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ταμάσσια 2018».

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα: 16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close