Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα φημισμένο εστιατόριο στην ορεινή Λευκωσία, με πλούσιο μπουφέ και υπέροχη θέα!

Ένα πλουσιοπάροχο μπουφέ που αξίζει να δοκιμάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2022

Στον κεντρικό δρόμο, στον Ασκά, σε μία μεγάλη στροφή, βρίσκεται εδώ και χρόνια (στο ίδιο σημείο), «χωμένο» μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, ένα πολύ προσεγμένο εστιατόριο που επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαύσουν μαζί με το φαγητό τους και την απαράμιλλη ομορφιά των τριγύρω λόφων. Ένα μέρος που θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για κυριακάτικα τσιμπολογήματα αλλά και για τις εξορμήσεις της εβδομάδας.

Η Περνιά στον Ασκά λοιπόν είναι ένα εστιατόριο με συμπαθέστατο εσωτερικό χώρο, που ξεχωρίζει για την καθαριότητα, την ατμόσφαιρα και το φιλόξενο περιβάλλον του, και φυσικά με μία βεράντα και μία πλακόστρωτη αυλή που αγναντεύει την καταπράσινη φύση της περιοχής! Γι’ αυτό και αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μέσα στη φύση καθώς απολαμβάνουν ένα γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις.

Ωστόσο, εκτός από την ωραία τοποθεσία και τη φανταστική θέα, ατού της Περνιάς είναι και το μενού και οι άνθρωποί της!  

Ο Χάρης και ο Κωνσταντίνος (ο ένας μάγειρας και ο άλλος οινολόγος), άξιοι συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης, εργάζονται ακούραστα ανανεώνοντας το μενού αλλά και αναβαθμίζοντας τον χώρο τους. Δεν μένουν όμως μέχρι εκεί, αλλά φροντίζουν να φέρνουν στο τραπέζι σου προϊόντα δικής τους παραγωγής, όπως η ζιβανία και το κρασί τους… αλλά και τα πιο νόστιμα πιάτα ώστε να μη σου λείψει τίποτα! 

Εμείς πάντως προτείνουμε να τους επισκεφθείς τις Κυριακές, τις αργίες αλλά και την περίοδο των διακοπών οπότε και στήνουν έναν πλούσιο και πολύ ποιοτικό μπουφέ από τον οποίο μπορεί να απολαύσει όσο θέλει και ό,τι θέλει ο καθένας! Δροσερές σαλάτες με ποικίλους συνδυασμούς, ορεκτικά, κουπέπια, πατάτες, άψογα ψημένη σούβλα, ζυμαρικά, λαχανικά, μαγειρευτά και πολλά ακόμα κυπριακά πιάτα, είναι ανάμεσα στα επιλογές του μενού. Ο μπουφές τιμάται στα €21 (για άνω των 11 ετών) και €12.50 για τα παιδιά (κάτω των 10 χρόνων). 

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο σερβίρεται ένα νόστιμο a la carte μενού, καθώς επίσης και μεμονωμένα πιάτα μερίδες, παραδοσιακά μαγειρευτά γάστρας με κρασί κουμανταρία όπως και πλούσιοι μεζέδες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους τόσο όσον αφορά στις πρώτες ύλες όσο και στο ψήσιμο! 

Αν λοιπόν αποζητάς να ζήσεις την πιο όμορφη εμπειρία που μόνο ένα υπέροχο μέρος στο χωριό μπορεί να σου προσφέρει, απολαμβάνοντας ιδιαίτερο και πολύ προσεγμένο παραδοσιακό φαγητό, παρέα με εκλεκτά χειροποίητα κυπριακά ποτά, τότε βάλε άμεσα στα πλάνα σου μια εξόρμηση στο χωριό Ασκάς και μια στάση στο εστιατόριο “Περνιά”… 

(99414016 & 22642565) Γρήγορη Αυξεντίου 24, 2752 Ασκάς, επ. Λευκωσίας.
Ώρες λειτουργίας: Τετ-Σ 12.00-22.00 & Κ 12.00-18.00. Ανοικτό και όλες τις αργίες. 
Websitewww.perneia.net
FacebookPerneia Restaurant 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close