Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Nobu Matsuhisa: Ο star chef του σούσι επισκέφθηκε τη Λεμεσό

Και μίλησε αποκλειστικά στο Check in Cyprus και στην Άννα Κριθ

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2022

Λένε ότι «τίποτα δεν φέρνει κοντά τους ανθρώπους, όσο το καλό φαγητό», εκτός βεβαίως, κι εάν είσαι ο παγκοσμίου φήμης Ιάπωνας Chef και Eστιάτορας Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa. Τα παιδικά του χρόνια, όπως έχει αναφέρει –πολλάκις- σε συνεντεύξεις του ήταν δύσκολα καθώς έχασε τον πατέρα του,  σε ηλικία οκτώ ετών. Η ζωή του, δεν είχε πλέον νόημα, αλλά μια επίσκεψη σε ένα εστιατόριο sushi, άλλαξε το ρου της ιστορίας του!

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης των 50 βραβευμένων εστιατορίων «Nobu» ανα την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου, όπου είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα!

Μάλιστα στην Κύπρ βρέθηκε με αφορμή το καθιερωμένο πλέον 2o Nobu Food Festival (9-11 Ιουnίου), δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της κουζίνας του να απολαύσουν ένα special menu.

Καλησπέρα! Καλωσορίσατε στο νησί της Αφροδίτης. 
Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή και βεβαίως που συμμετείχες στο master class μου. Ευελπιστώ, ότι το απόλαυσες όσο κι εγώ!
 
Σαφώς. Η τιμή ήταν δική μου. Πρέπει να σας πω ότι προτού συμμετάσχω στο master class σας, δεν ήμουν fan των sushi αλλά τώρα έγινα! (γέλια)
Το sushi είναι η κουλτούρα μου και οι Ιάπωνες ξέρουμε πώς να τρώμε το sushi αλλά και το ψάρι γενικότερα. Ωστόσο, για να πετύχεις ένα καλό και επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις ως «συστατικό» την καρδιά σου. Να κάνεις, εν ολίγοις, πράγματα που νιώθεις! 

Αδιαμφισβήτητα, είσαι ο γκουρού των sushi και αυτό το ταλέντο είχε διακρίνει και ο διαβόητος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος σε κυνηγούσε επί σειρά ετών για να ανοίξεις ένα εστιατόριο στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Εάν δεν λανθάνομε, όλα ξεκίνησαν το 1988. 
Ναι, έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Στην αρχή, δεν ήξερα ποιος ήταν, αλλά ερχόταν συχνά στο εστιατόριό μου στο Λος Άντζελες για να φάει. Μια μέρα, με κάλεσε στη Νέα Υόρκη, και μου έδειξε το κτήριό του, στη Tribeca και μου πρότεινε να ανοίξω ένα άλλο εστιατόριο εκεί. Δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο, καθώς η ομάδα μου και εγώ δεν ήμασταν ακόμη οργανωμένοι για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ο Ρόμπερτ, δεν με πίεσε και κάθε φορά που επισκεπτόταν το Λος Άντζελες, ερχόταν στο εστιατόριό μου. Σιγά-σιγά, το μαγαζί μου έγινε δημοφιλές, καθώς είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά ανά το παγκόσμιο. Έτσι, ο κόσμος άρχισε να μιλάει γι' αυτό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ρόμπερτ μου τηλεφώνησε ξανά και μου πρότεινε γι’ ακόμη μια φορά να ανοίξω ακόμη ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και έτσι κι έγινε! Τον εμπιστεύτηκα, διότι έκανε πολλή υπομονή, οπότε είπα επιτέλους το μεγάλο «ναι»!
 
Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια διασημότητα/προσωπικότητα του χώρου, που να επισκέπτεται ένα από τα εστιατόριά σας;
Η αλήθεια είναι δύσκολο, καθώς αρκετοί επώνυμοι έρχονται να δειπνήσουν στα εστιατόρια μου, ειδικά στο «Nobu Malibu» στο Λος Άντζελες. Όπως η Kim Kardashian, η Ariana Grande και η Madonna. Η ομάδα του εστιατορίου μου, κανονίζει τις κρατήσεις για όλους αυτούς. Δεν επικοινωνούν μαζί μου εκ των προτέρων.

Γνωρίζω ότι έχετε άψογη σχέση και με τον Brooklyn Beckham, τον γιο του David και της Victroria Beckham.
Ναι, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Τον ήξερα πριν καν γεννηθεί! Κάποτε, έκανα παρέα με τους γονείς του, στο Λονδίνο. Ο Βrooklyn, με κάλεσε στον γάμο του, στο Μαϊάμι, αλλά δεν μπορούσα να παρευρεθώ, διότι ήμουν στην Ιαπωνία. Μάλιστα, είχα πάει και σε μια από τις εκπομπές μαγειρικής του, για να του δείξω πώς να κάνει sushi rice and roll. Αρκετές φορές έρχεται σπίτι μου και μαγειρεύουμε μαζί. Πράγματι, είναι ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός!
 
Όσον αφορά τον λογαριασμό σας στο Instagram, έχω παρατηρήσει ότι διαχωρίζετε το προσωπικό σας account, με εκείνο της δουλειάς. 
Ναι, δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό. Ξέρετε, είναι ο ιδιωτικός μου λογαριασμός και δεν θέλω να δημοσιεύω επαγγελματικά πράγματα.

Προτού σας αποχαιρετήσω, θα ήθελα να σας θέσω μια τελευταία ερώτηση. Ποιο είναι το άτομο που σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία;
Ενδεχομένως, ο Θεός! Όταν κάηκε το εστιατόριό μου στην Αλάσκα, έχασα τα πάντα! Τα χρήματά μου, το πάθος μου και το μυαλό μου. Η γυναίκα και τα παιδιά μου ήταν εκεί και προσεύχονταν για μένα. Ουσιαστικά, το μυαλό μου ήταν νεκρό, αλλά μια μέρα, τα παιδιά μου ούρλιαζαν τόσο πολύ και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να «ξυπνήσω» από τον «λήθαργό».  Η οικογένειά μου και ο Θεός, μου έσωσαν τη ζωή! Αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close