Πάμε Ταξίδι , Guide

Ικαρία, το νησί της άγριας ομορφιάς, της μακροζωίας και των πανηγυριών

Ο μύθος του Ίκαρου, που βυθίστηκε στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, δίνει το όνομά του στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2022

Γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη μακροζωία των κατοίκων του, αποπνέει μια δική του, μοναδική ενέργεια. Ο χρόνος λαμβάνει άλλη διάσταση και μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας κυριαρχεί  στο νησί. Οι κάτοικοι  έχουν το δικό τους ρυθμό και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Μια ζωή ανέμελη κοντά στη φύση, χωρίς ξυπνητήρια και άγχος. Μια καθημερινότητα απλή, γεμάτη πανηγύρια το καλοκαίρι και καλή διάθεση. 

Τα πανηγύρια αποτελούν την ταυτότητα της Ικαρίας, όπου ηγετική θέση έχει ο Ικαριώτικος χορός! Ζωντανή μουσική, χορός, άφθονο ικαριώτικο κρασί, ψητό ή βραστό κατσίκι και γλέντι μέχρι την αυγή.  Ένας πραγματικά εξαιρετικός διονυσιακός συνδυασμός!

Η Ικαρία με την άγρια ομορφιά της, τις απόκρυφες παραλίες, τους γραφικούς οικισμούς  «κλείνει το  μάτι» στον επισκέπτη για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής γεμάτο περιπέτεια. Πλήθος πεζοπορικών διαδρομών και αρχαίων μονοπατιών προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα και τις ομορφιές του νησιού. Στην κεντρική ορεινή Ικαρία ξεχωρίζει το δάσος του Ράντη, ένα από τα τελευταία δρυοδάση του Αιγαίου και ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης. 

Ο τεράστιος αριθμός γιγαντιαίων γρανιτένιων βράχων (boulders) σε ολόκληρο το νησί και οι 300 αναρριχητικές διαδρομές, καθώς επίσης και οι 150 ανοιγμένες sport climbing διαδρομές έχουν εξελίξει το νησί, τα τελευταία χρόνια, σε γνωστό αναρριχητικό προορισμό. Η παραλία Μεσσακτή, όπου σχεδόν πάντα έχει άνεμο είναι ιδανική για τους λάτρεις του windsurfing

Πλήθος κόσμου επισκέπτονται τις θερμές πηγές της Ικαρίας και τα υδροθεραπευτήρια συνδυάζοντας ίαση και αναζωογόνηση κατά τις διακοπές τους. Οι ραδιούχες ιαματικές πηγές του νησιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.  

Περιήγηση στο νησί
Η Ικαρία διαθέτει πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά αλλά και ορεινούς οικισμούς που θα σας κερδίσουν με τη φυσική ομορφιά και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.

Άγιος Κήρυκος: πρωτεύουσα και ένα από τα δυο λιμάνια του νησιού, χτισμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα γραφικά του δρομάκια, τις παλιές συνοικίες και τα όμορφα καπετανόσπιτα. Η άρρηκτη σχέση της ιστορίας του νησιού με τη θάλασσα έχει αποτυπωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εκθεμάτων έχουν αλιευθεί από το βυθό του Πελάγους.



Εύδηλος: το δεύτερο λιμάνι και παλιά πρωτεύουσα του νησιού με πανέμορφα σπίτια και καλντερίμια που χαρίζουν ιδιαίτερο χρώμα στον οικισμό.

Γιαλισκάρι: παραθαλάσσιο χωριό με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Η αμμουδερή παραλία της Μεσακτής και το κοντινό ψαροχώρι Αυλάκι συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις πολλών επισκεπτών του νησιού.

Καρκινάγρι: χτισμένο σε περιοχή με εντυπωσιακούς γρανιτένιους σχηματισμούς, το γραφικό αυτό ψαροχώρι συνδέεται με τον Άγιο Κήρυκο με πλοίο. Αξίζει μια επίσκεψη στο ακρωτήρι του Πάπα με τον ομώνυμο φάρο.
Χριστός Ραχών: ορεινό κεφαλοχώρι, από τα ωραιότερα του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά σε καταπράσινη περιοχή. Οι κάτοικοί του διατηρούν, εδώ και πολλά χρόνια, την παράδοση της νυχτερινής λειτουργίας των καταστημάτων (λειτουργούν από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου).

Πώς να πάτε:
Αεροπορικώς
: Η Ικαρία συνδέεται με το Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών,η πτήση διαρκεί 55 λεπτά αλλά και με το Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία(Θεσσαλονίκη).
Με πλοίο: Η Ικαρία συνδέεται με τον Πειραιά. Τα συμβατικά πλοία, κάνουν το δρομολόγιο «Πειραιάς – Ικαρία» σε 10 ώρες περίπου ενώ τα high speed σε 7 ώρες περίπου.

Η Ικαρία έχει φανατικούς επισκέπτες. Όσοι τη γνωρίσουν δηλώνουν ερωτευμένοι με το νησί και την ελευθερία που αποπνέει!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close