Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το διαχρονικό hotspot του καλοκαιριού γιορτάζει τα 35χρονά του!

Ένα εστιατόριο που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καλοφαγάδων

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2022

Με όνομα εμπνευσμένο από τον κόσμο της θάλασσας, ο Ιππόκαμπος που βρίσκεται στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Πρωταρά, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση ντόπιων αλλά και ξένων ως ένας απόλυτα γευστικός προορισμός! 

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο το οποίο φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής, κρατώντας μία μεγάλη παράδοση στο φαγητό στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό του νησιού μας! Παρόλα αυτά δεν σταματά να εξελίσσεται συνεχώς, παραμένοντας ωστόσο πιστό στις παραδόσεις, τη φιλοσοφία και το παρελθόν του. Με την ίδια πίστη και τον σεβασμό προς τον πελάτη, συνεχίζει να προσφέρει μεσογειακή κουζίνα, με μία σύγχρονη πλέον ματιά!

Από το χθες στο σήμερα! 
Όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν οι ιδιοκτήτες Ανδρέας και Σούλα, δημιούργησαν το ιστορικό αυτό εστιατόριο, λειτουργώντας το αρχικά ως ένα παραδοσιακό snack bar. Η αγάπη τους για την περιοχή και το πάθος τους για το καλό φαγητό και τις ντόπιες πρώτες ύλες, τους οδήγησαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριοτο οποίο δεν άργησε να εξελιχθεί στον ιδανικό προορισμό για καλή κουζίνα! Τα πράγματα όμως προχώρησαν περισσότερο όταν την επιχείρηση ανέλαβε η νέα γενιά της οικογένειας, η οποία αναβάθμίζοντας τον χώρο αλλά και το μενού, κατάφερε να εξελίξει το Hippocampus σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας. 

 Σε έναν ιδιαίτερο εσωτερικό χώρο που αποπνέει ζεστασιά και κομψή αισθητική και μια υπέροχη βεράντα, με ανθισμένες βουκαμβίλιες, η οποία απολαμβάνει την περατζάδα της πολυσύχναστης λεωφόρου Πρωταρά, φιλοξενεί ιδανικά παρέες και πελάτες που ξέρουν από ποιοτικό φαγητό και αυθεντική διασκέδαση. 

Ένα μενού όλο γεύση! 
Το μενού περιλαμβάνει λαχταριστά πιάτα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά, φυσικά προϊόντα ενώ οι τεχνικές, η γνώση και οι συνδυασμοί που χρησιμοποιούν αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη γεύση αλλά και όλη την εμπερία! Εξάλλου, το αναβαθμισμένο πλέον concept του μαγαζιού, παντρεύει την παραδοσιακή κουζίνα, με τη διάθεση δημιουργικότητας και το comfort food, δημιουργώντας πιάτα που παρελαύνουν σε ένα ασυνήθιστο μενού.

Τα γαστρονομικά μυστικά του μενού
Από τα νέα πιάτα που θα βρεις στο μενού, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη σούπα Cazpacho με ιδιαίτερα μυρωδικά και φρέσκα λαχανικά, την Pinsa Romana η οποία είναι αρχαία ρωμαϊκή ελαφριά πίτσα με λεπτή ζύμη, το Ceviche από φρέσκο ψάρι με σούπα αγγουριού αλλά και τη σαλάτα Carpaccio με πορτοκάλι, η οποία έχει τη δική της ιστορία από την περίοδο της κατοχής στην Καλαμάτα, όπου έφτιαχναν τη «χωριάτικη» σαλάτα με πορτοκάλι. 

Αν όμως είσαι λάτρης της καλής pasta, τότε επίλεξε τις φρέσκες ταλιατέλες Cacio E Pepe με τυρί Pecorino Romano και λευκή τρούφα, αλλά και το πολύ γευστικό ριζότο καραβίδας, το οποίο απογειώνει κάθε ουρανίσκο. Εκλεκτό και εξαιρετικής ποιότητας είναι και το χοιρινό μαύρου χοίρου, το οποίο συνοδεύεται με σάλτσα από μούρα και κρέμα παστινάκι, και το οποίο σε φέρνει πιο κοντά στην Ιβηρική χερσόνησο από όπου και προέρχεται.

Ξεχωριστή μνεία χρειάζεται όμως και το κεφάλαιο sushi, που εδώ πραγματικά αποτελούν σταθερή αξία. Ευφάνταστοι και ξεχωριστοί συνδυασμοί υλικών δημιουργούν μοναδικά πιάτα sushi. Μπορείς να ανακαλύψεις αυτούς τους συνδυασμούς είτε μεμονωμένα είτε μέσα από τις sushi combo προτάσεις του! 

Κοκτέιλ και κρασί από (καλή) κάβα!
Συνδύασε τα ευφάνταστα πιάτα του μενού με ένα από τα δημιουργικά cocktail που θα βρεις στην ανανεωμένη λίστα του. Όλα τα κοκτέιλ παρασκευάζονται με λικέρ και αποστάγματα που δημιουργεί η ομάδα του Hippocampus στο μπαρ της. «Ταξίδεψε» στο Περού με το Pisco Sour από απόσταγμα Περουβιανού σταφυλιού, «περπάτησε» με το Lost Hiker από Gin αρωματισμένο με χαμομήλι, και δοκίμασε για highlight το Creamy Sensation! Θα σε ενθουσιάσουν! 
με amaretto και ιταλική μαρέγκα με κομματάκια σοκολάτας.

Όσο δε για τα εκλεκτά κρασιά τους, στη λίστα τους θα βρεις ποικίλες επιογές που περιλαμβάνουν ετικέτες από τα καλυτέρα κυπριακά οινοποιεία καθώς επίσης και προτάσεις από Ελλάδα και Ιταλία, που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο και κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Ωστόσο, η καινοτομία εδώ ακούει στο σύστημα «Coravin» που επιτρέπει το σερβίρισμα ενός ποτηριού χωρίς να ανοιχτεί η φιάλη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα πολύ ποιοτικό κρασί, έχοντας την επιλογή by the glass. 

Ο πιο γλυκός επίλογος!
Το γλυκό που προτείνει ο σεφ για το τέλος, είναι το Summer Pavlova με μαρέγκα, κρέμα λευκής σοκολάτας, κουλί φράουλας και παγωτό τριαντάφυλλο.

Η Hippocampus Lounge είναι ένα εκσυγχρονισμένο εστιατόριο που προσφέρει μία εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, σε μία φιλική ατμόσφαιρα, χαρίζοντάς στιγμές χαλάρωσης αλλά και απόλαυσης! Ένα μέρος που σε ταξιδεύει στις αισθήσεις μέσα από τη γεύση! 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 23831166
Οδός: Λεωφ. Ξενοδοχείων 18, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου (δες τον χάρτη εδώ).
Ωράριο Λειτουργίας: Δ-Κ 09.30-01.00.
FacebookHippocampus Protaras-Cyprus
Instagramhippocampus_protaras_cyprus

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close