News , Guide

Τι θα γίνει με τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους;

Όλες οι πληροφορίες

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2022

Στο μικροσκόπιο τίθεται από τους ειδικούς η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, με την πλειοψηφία αυτών να προκρίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο, ύστερα από την ταλαιπωρία δύο χρόνων πανδημίας, να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπάρχει και μερίδα επιστημόνων που υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει ακόμη να εφαρμοστεί, αφού η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει περαιτέρω με την πανδημία.

Έντονη είναι η άποψη ότι πιθανόν να έχουμε νέο στέλεχος του κορωνοϊού ακόμη και πριν από τον Σεπτέμβριο ενώ όπως είναι γνωστό, εξακολουθούν μέχρι στιγμής να υπάρχουν και οι υποπαραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ2, ΒΑ4 και ΒΑ5.

Οι εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάργηση της προστατευτικής μάσκας αναμένεται να κατατεθούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και θα μελετηθούν από το Υπουργείο Υγείας, με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να μεταφέρει τις θέσεις των επιστημόνων στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη τελικών αποφάσεων.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας,  Κωνσταντίνος Αθανασίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι από την περασμένη Παρασκευή, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα απέστειλε μήνυμα προς τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, με το οποίο τους ζητούσε την αξιολόγηση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας, τις εισηγήσεις τους για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και τις εισηγήσεις τους όσον αφορά την άρση των εναπομεινάντων μέτρων και δη της κατάργησης της προστατευτικής μάσκας.

«Δόθηκε περιθώριο μέχρι και αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μελετηθούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να αποφασιστεί ποιες προτάσεις θα οδηγηθούν ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό που ζητήθηκε είναι η θέση τους όσον αφορά την αναστολή της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους», είπε.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε, από τις εισηγήσεις που φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας διαφαίνεται ότι προκρίνουν την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι νοσοκομεία κλειστές δομές, γηροκομεία και άλλα κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων. 

Πηγή: Sigma Live

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close