News , Guide

Παρουσιάστηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός στο Παραλίμνι

Πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι Δημόσια Διαβούλευση για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 στο αμφιθέατρο Xenion στο Παραλίμνι η Δημόσια Διαβούλευση για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Για την παρουσίαση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού παρέστησαν εκ μέρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Θαλάσσιου Οικοσυστήματος κ. Ιωάννης Τυπάλδος, ο Επικεφαλής του Τομέα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής και Χωροταξίας, Επιθεωρητής Πλοίων κ. Κυριάκος Αλιούρης καθώς και ο Λειτουργός Ναυτιλίας κ. Νικόλας Ιωάννου, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις τις οποίες έθεσε το κοινό.

Παρέστησαν, επίσης, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης καθώς και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου κ. Λοΐζος Λοΐζου. Στη δημόσια διαβούλευση παρευρέθηκαν επίσης και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και μεταξύ άλλων, μέλη συνδέσμων επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, ιδιοκτήτες σκαφών και εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός (ΘΧΣ) αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής (ΟΘΠ) και συνιστά σημαντικό τρόπο συμβολής στη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων ζωνών και των παράκτιων περιοχών.

Το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο προσδιορίζει τη χωροχρονική κατανομή σχετικών τρεχουσών και μελλοντικών δραστηριοτήτων και χρήσεων στα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας. Στόχος του Σχεδίου είναι η συμβολή στη στήριξη και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη θάλασσα, εφαρμόζοντας μια οικοσυστηματική προσέγγιση και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές πτυχές, καθώς και η προώθηση της συνύπαρξης σχετικών δραστηριοτήτων και χρήσεων.

Μέσω του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου, η Δημοκρατία έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των ενεργειακών τομέων στη θάλασσα, των θαλάσσιων μεταφορών και των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, του τουρισμού και της εξόρυξης πρώτων υλών, καθώς επίσης στην προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων και στη διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το προσχέδιο του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου λαμβάνει υπόψη τις βασικές προτεραιότητες, τους στόχους και τις στρατηγικές κατευθύνσεις για τα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας, όπως καθορίζονται στη Δήλωση Πολιτικής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Δημόσια Διαβούλευση – Αποστολή Απόψεων
Παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέρη, οι αρχές και το κοινό (δηλ. οι «φορείς») να υποβάλουν τυχόν απόψεις και παραστάσεις για το περιεχόμενο του προσχεδίου του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεομοιότυπου ή ταχυδρομικώς ως ακολούθως:

•    Διαδικτυακό κανάλι επικοινωνίας Υφυπουργείου Ναυτιλίας: https://comeshipping.com.cy/el/ 
•    Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: nioannou@dms.gov.cy 
•    Τηλεομοιότυπο: 25848200
•    Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κυλλήνης, Μέσα Γειτονιά, 4007, Λεμεσός.

Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείο Ναυτιλίας https://www.dms.gov.cy/ 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close