Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το νέο χαριτωμένο απάχικο στο χωριό θα σερβίρει μεζεδάκια και ντόπιο κρασί

Το νέο στέκι του χωριού, κρυμμένο μέσα σε ελαιόδεντρα, για μεζεδάκια και κρασάκι

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022

Τα ζητάμε τα απάχικα, τα γραφικά στέκια, ειδικά εάν βρίσκονται εκτός πόλης. Βλέπεις, έχουμε ανάγκη από απλότητα. Απλό ντεκόρ, απλές κουβέντες, απλές γεύσεις. Αλλά νόστιμες, φτιαγμένες με ντόπιες πρώτες ύλες! Από αυτές που καλλιεργούν οι παραγωγοί μας.

Ένα τέτοιο μαγαζί ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο χωριό Συλίκου της επαρχίας Λεμεσού. 

Πρόκειται για "Το στεκκούι της Σιλίκου", ένα χαριτωμένο απάχικο, σε καταπράσινο φόντο, αφού είναι κρυμμένο μέσα σε ελαιόδεντρα.

Εκεί θα πας για κρασάκι, μπίρα, μεζεδάκι και τσιμπήματα με την παρέα, απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης που προσφέρει η γύρω περιοχή. 

''Η φιλοσοφία μας είναι όλα τα προϊόντα μας να είναι τοπικά, φρέσκα και να καλλιεργούνται από παραγωγούς της περιοχής (σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων). Επίσης στο χωριό υπάρχουν και αιωνόβια ελαιόδεντρα (1000 χρόνο) που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούμε σε όλες μας τις παρασκευές.

Το μενού μας είναι πιατάκια και κρεατικά ψημένα στο κάρβουνο και αλλάζει αναλόγως εποχής.

Αυτό που θα συναντήσει ο πελάτης κοντά μας είναι ότι δεν προσφέρουμε μενού. Αντίθετα, ο σερβιτόρος που θα έρθει στο τραπέζι σου θα σου πει το μενού και εσύ θα επιλέξεις τα πιατάκια της επιθυμίας σου ώστε να φτιάξεις τον δικό σου μεζέ. Αυτό είναι και το μυστικό μας, ώστε όλα μας τα πιάτα να είναι φρέσκα, όλα της ημέρας και όχι προπαρασκευασμένα.

Θέλουμε οι πελάτες μας να περνούν χαλαρά και να θυμούνται τους παλιούς, καλούς καιρούς στο χωριό, κρατώντας ζωντανά την παράδοση του τόπου μας'', μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες.

"Προσφέρουμε μόνο κυπριακό κρασί από ξεχωριστές ποικιλίες, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την ντόπια παραγωγή και τα προϊόντα του τόπου μας, ενώ κοντά μας θα βρείτε γλυκά του κουταλιού, φρέσκια αναρή με κηρήθρα και μέλι, μαχαλεπί, ρυζόγαλο και κυπριακό καφέ και φραπέ''.

"Το στεκκούι της Σιλίκου" θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από την Παρασκευή 20 Μαΐου.

(25 583952) Αυξεντίου 4742, Συλίκου , επ. Λεμεσού. Τετ-Πεμ 13:00-20:00, Παρ-Σ 13:00-24:00 & Κ 10:00-17:00. 







 




Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close