Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε στο ολοκαίνουργιο, στιλάτο εστιατόριο της Μακαρίου

Επισκεφθήκαμε πρώτοι το νέο εστιατορικό καμάρι της Λεωφόρου Μακαρίου στην πρωτεύουσα και σας μεταφέρουμε άφθονες εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2022

Το δίπατο αρχοντικό κτίσμα με τη γραφική πουρόπετρα, τις καμάρες και την απαράμιλλη γοητεία άλλων εποχών, έχει συναντήσει το σήμερα με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο.

Έχει μετατραπεί σε ένα all day, φιλόξενο resto bar, που σε προσκαλεί στους πολυμορφικούς του χώρους από το πρωί μέχρι το βραδάκι.

Το επισκεφθήκαμε από τις πρώτες μέρες για να ζήσουμε από πρώτο χέρι την πρωτοκλασάτη του αύρα, αλλά και για να γευτούμε τις διεθνείς και με fusion διάθεση, γαστρονομικές προτάσεις του βραβευμένου Eλλαδίτη σεφ, Πάμπη Καραούζα, ο οποίος έχει αποδείξει τη δεινή ικανότητά του να μαγεύει τους ουρανίσκους όσων τον τιμούν με την παρουσία τους. 

Η εξυπηρέτηση, ζεστή και καθωσπρέπει, το μαρμάρινο τραπεζάκι μας έναντι στο νεοδομημένο αρτιστίκ μπαράκι, εντυπωσιακό, με μας να δροσίζουμε αμέσως το στόμα με ένα θεόσταλτο ελληνικό Sauvignon Blanc. Ένα ιδανικό κρασί για να υποδεχτούμε τον σολομό ταρτάρ με passion fruit και yuzu, το αριστοτεχνικά κομμένο σεβίτσε από λαβράκι σκεπασμένο με αφρό από παντζάρι και το εξαίρετο βοδινό Black Angus βοδινό ταρτάρ, νοτισμένο με κρόκο αυγού κονφί και σος μουστάρδας.

Η panzanella salad με κρέμα από φέτα, ταξιδιάρικη σε Ελλάδα και Ιταλία μεριά, πριν πάρουμε γαστρονομική πτήση για Άπω Ανατολή, δοκιμάζοντας διακριτικά σοταρισμένο, τόνο τατάκι και Volcano maki με πικάντικη γαρίδα, αβοκάντο και sweet chili teriyaki.

H μουσική ανεβαστική, τα κοκτέιλ να ομορφαίνουν την μπάρα, τα τραπεζάκια του ενδοχώρου και των αίθριων βεραντών, με εμάς να απολαμβάνουμε εξαίρετο Black Angus φιλέτο με φοντάντ πατάτας, άγρια μανιτάρια και ζωμό τρούφας, θελκτική, σιγοψημένη πάπια με πουρέ παστινάκι και εντυπωσιακό στο στόμα και στο μάτι, φιλέτο λαβράκι που κολυμπά σε αρωματικό ζωμό.

Ο σεφ Πάμπης, λατρεύει τις γλυκοδημιουργίες, για αυτό εκμεταλλεύσου το πάθος του και δοκίμασε τις τραγανές του, a la pavlova μαρέγκες, απογειωμένες με φρούτα του δάσους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close