5-7 August 2022
Μουσική , Συναυλίες & Events

Το μουσικό φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα πνευστά επιστρέφει δυναμικά στα Κατύδατα 

ToWindcraft Music Fest 8 θα μας πάει και το φετινό Αύγουστο σταΚατύδατα Σολέας

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2022

To Windcraft Music Fest επιστρέφει στα Κατύδατα στις 5, 6 και 7 Αυγούστου για ένα μουσικό συναπάντημα όπου τα πνευστά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην όγδοη έκδοσή του, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up με σχήματα από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Κύπρο, που αναμφίβολα θα ξεσηκώσουν τους πάντες για χορό. 

Μπάντες με χάλκινα και ξύλινα πνευστά θα εμφανιστούν σε διαφορετικά μουσικά είδη: από world music και τζαζ μέχρι techno και dance μουσική. Ανάμεσα στις πιο δυνατές στιγμές του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται: μια Μαγκρέμπ φιέστα με χάλκινα και ξύλινα πνευστά, τηνυσιακά φωνητικά και έναν DJ, μια προσαρμοσμένη 24-χορδη κιθάρα που μας ταξιδεύει από την Ινδία στη Μέση Ανατολή, μπάσα ξύλινα πνευστά με εφέ και δυνατά beat που θυμίζουν τα θρυλικά βερολινέζικα κλαμπ και μια ολόκληρη μπάντα χάλκινων πνευστών που στήνει ένα αναλογικό techno party.   

Εκτός από τις συναυλίες, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό παράλληλο πρόγραμμα με τριήμερα σεμινάρια για πνευστά και φωνή, εργαστήρια για παιδιά, ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας, μια οικογενειακή μουσικοαφηγηματική παράσταση, παιχνίδια εξερεύνησης, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και πολλές ακόμα δράσεις. 

Οι εγγραφές για τα τριήμερα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν 5-7 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα εργαστήρι για πνευστά με τον σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Γιάννη Δίσκο (Ιμάμ Μπαϊλντί, Μουσικό Κουτί ΕΡΤ) που θα καταπιαστεί με τον ρόλο των πνευστών στα Βαλκάνια και στο ελληνικό παραδοσιακό και έντεχνο ρεπερτόριο, καθώς και ένα εργαστήρι για acapella φωνητικό σύνολο με την Έλενα Ξυδά που θα εστιάζει στις μουσικές παραδόσεις τις ευρύτερης περιοχής μας. Το κάθε εργαστήρι περιλαμβάνει συνολικά 15 ώρες διδασκαλίας και θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη παρουσίαση.

Θέτοντας τη μουσική και την καλλιτεχνική δημιουργία στο επίκεντρο, το 8ο Windcraft Music Fest θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να καταργήσει τα οποιαδήποτε πολιτισμικά και ηλικιακά σύνορα, περικλείοντας άτομα όλων των γενιών και διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων σε μια μουσική κοινότητα με στόχο τη διάδραση, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και φυσικά την ατέλειωτη διασκέδαση. 

Το Windcraft Music Fest έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας EFFE Label 2022-2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.windcraftmusicfest.com

Επικοινωνία/Δηλώσεις συμμετοχής για εργαστήρια: +357 22 377748, info@windcraftmusic.com
Διοργανωτής: Windcraft Loud
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ. Χορηγός επικοινωνίας: Καθημερινή Κύπρου
Υποστηρικτές: Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Πρεσβεία Ισραήλ στην Κύπρο, Κοινοτικό Συμβούλιο Κατυδάτων, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δικηγορικό γραφείο Δ.Ε.Π.Ε., Sunset Sound, AA MPSound, Windcraft Music Centre

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close