Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάσχα στο χωριό: Η ιδανική πρόταση για διαμονή και φαγητό

Σκέφτεσαι πού να περάσεις το Πάσχα φέτος;

Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2022

Αν και το Πάχα έχει ταυτισθεί με την οικογενειακή κουζίνα, με την πατροπαράδοτη σούπα αβγολέμονο την ημέρα της Ανάστασης, με προετοιμασίες ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, στους κήπους όπου ψήνονται οι σούβλες, το κοκορέτσι και όλα τα σχετικά της Κυριακής του Πάσχα, εντούτοις εμείς προτείνουμε φέτος το Πάσχα -ανήμερα αλλά και τις υπόλοιπες μέρες- να τις περάσεις στο χωριό, συνδυάζοντας διαμονή και καλό φαγητό.

Άλλωστε, η πρόταση «Πάσχα στο χωριό» είναι εκείνη που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε όλα τα χρόνια της ζωής μας! Αν αναζητάς λοιπόν ένα μέρος στο βουνό, όμορφο, οικονομικό και ταιριαστό στην πιο ωραία εποχή του χρόνου, την άνοιξη, τότε μάλλον θα πρέπει να πας στον Ασκά! Ένα χωριό που θα το αγαπήσεις, τόσο για τη γραφικότητά του, τις παραδόσεις και τα έθιμά του όσο και για τη φιλοξενία αλλά και τις γεύσεις του.

Στον Ασκά μία ελκυστική πρόταση διαμονής και καλού κυπριακού φαγητού αποτελεί το εστιατόριο Περνιά, όπου τις μέρες του Πάσχα θα αναβιώσουν όλα τα παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας, ενώ παλιές και νέες γενιές θα καθίσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι απολαμβάνοντας εξαίσια σπιτική κουζίνα φτιαγμένη από τον ιδιοκτήτη και σεφ Χάρη, καλό κρασί και ντόπια ζιβανία, που παράγει ο Κωνσταντίνος, ο οινολόγος της οικογένειας!

Όσον αφορά στο εστιατόριο, η Περνιά πρόσφατα ανανέωσε το χώρο της και σε υποδέχεται σε έναν συμπαθέστατο εσωτερικό χώρο, που ξεχωρίζει για την καθαριότητα, το ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον, και φυσικά για την απρόσκοπτη θέα στην καταπράσινη φύση. Όταν δε ο καιρός το επιτρέψει, απλώνει τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο έξω από τις τζαμαρίες του και τα γεμίζουν με τα νόστιμα μεζεδάκια και τα μαγειρευτά τους.

Στο μενού του εστιατορίου Περνιά θα βρεις καλή σχάρα, νόστιμους μεζέδες, που διακρίνονται τόσο για τη μεγάλη ποικιλία τους όσο και για τις καθαρές γεύσεις τους, αλλά και παραδοσιακά μαγειρευτά που θα σου αφήσουν θετικότατες εντυπώσεις. Σημείωσε εδώ ότι τα κρασιά που χρησιμοποιούνται στα φαγητά είναι δικής τους παραγωγής! Άλλωστε, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην κουζίνα της Περνιάς μπαίνουν ένας μάγειρας κι ένας οινολόγος! Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε τα χωριάτικα -ψημένα στα κάρβουνα- λουκάνικα και τον παστουρμά που κοντεύουν να γίνουν θρύλος αλλά και το στιφάδο χοιρινό στη γάστρα με κρασί κουμανταρία όπως και το αρνάκι στη γάστρα με κουμανταρία.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, το μεσημέρι στην Περνιά θα στηθεί ένα μεγάλο μπουφέ με ποιοτικά φαγητά, που τα έχει όλα και συμφέρει: σπιτικά μαγειρευτά, καλοψημένα κρεατικά και πειραγμένες συνταγές, που μοσχομυρίζουν φρέσκα μυρωδικά του βουνού!

Φυσικά από το γιορτινό τραπέζι δεν θα λείπουν οι 3 ξεχωριστές ζιβανίες, που παράγουν οι ίδιοι, εκ των οποίων μία απλή, μία απλή αρωματική και μία γλυκιά ζιβανία αρωματισμένη με γλυκάνισο. Αν όμως είσαι λάτρης του κρασιού, προτείνουμε να δοκιμάσεις ένα από τα τρία είδη λευκού οίνου, που παράγουν, εκ των οποίων ένα Sauvignon blanc τριών ποικιλιών, ένα Ξυνιστέρι κι ένα Ασύρτικο. Εναλλακτικά, μπορείς να απολαύσεις ένα αρωματικό Ροζέ οίνο ή ένα κόκκινο Μαραθεύτικο-Shiraz.

Εξάλλου, φαγοπότι χωρίς κρασί δεν είναι γίνεται! 

Όσον αφορά στη διαμονή, τα Perneia Roooms έχουν όλα όσα χρειάζεσαι για μία άνετη και ξεκούραστη διαμονή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν γουστόζικη διακόσμηση, είναι προσεγμένα και ξεχωρίζουν για την καθαριότητα και τη μοναδική θέα στο βουνό. Επιπλέον διαθέτουν όλες τις ανέσεις ώστε να μη σου λείψει τίποτα! 

Το εστιατόριο Περνιά τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα θα λειτουργεί ως εξής: 
- Μεγάλη Τετάρτη - Μ. Παρασκευή: μεσημέρι και βράδυ.
- Μεγάλο Σάββατο: μεσημέρι.
- Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα: μεσημέρι και βράδυ.
- Τρίτη του Πάσχα: μεσημέρι

(99414016  Γρήγορη Αυξεντίου 24, 2752 Ασκάς, επ. Λευκωσίας.
Websitewww.perneia.net & https://bit.ly/2uV8r9p (Pernia Rooms)
FacebookPerneia Restaurant 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close