Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 φούρνοι σε χωριά φτιάχνουν τα καλύτερα παραδοσιακά εδέσματα της Κύπρου

Μυρωδάτα αρτοποιήματα,τραγανά ψωμιά, δελεαστικές μυρωδιές και λαχταριστά αρτοσκευάσματα για κάθε γευστικό γούστο

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2022

Τα αρτοποιεία στο νησί μας είναι πολλά, αξιόλογα και αποτελούν σήμα κατατεθέν σε κάθε χωριό στο οποίο βρίσκονται.

Στη λίστα μας υπάρχουν 3 που ξεχωρίζουν για τις συνταγές τους, τις τεχνικές τους, τα είδη ψωμιού που προσφέρουν καθώς και τη φιλοσοφία τους.  

 

Ο Φούρνος του Κύπρου 
Από το 1999 το σταυροδρόμι Καλαβασού-Ζυγίου έχει γίνει καθημερινό σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών, για ολόφρεσκα προϊόντα, αλλά και καλό σπιτικό φαγητό, από τον Φούρνο του Κύπρου.
Από το χθες: Τo αρτοποιείo “Ο Φούρνος του Κύπρου” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής εδώ και 22 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Αυγούστου 1999, οπόταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Με αργά και σταθερά βήματα, η επιχείρηση άρχισε να ξεχωρίζει τόσο για την ποικιλία των αρτοσκευασμάτων και όλων των ειδών ζαχαροπλαστικής καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση των πελατών της… Άλλωστε τόσο η διεύθυνση της επιχείρησης όσο και τα μέλη της οικογένειας αλλά και οι υπάλληλοι του αρτοποιείου, με πολύ κέφι και μεράκι, μεριμνούν για την πλήρη ικανοποίηση των πελατών του, την υγιεινή και την καθαριότητα. 

Στο σήμερα: Εδώ όλα τα απολαυστικά προϊόντα τους είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και πολύ προσοχή. Από το φρεσκοζυμωμένο ψωμί και όλα τα είδη αρτοποιίας (φραντζόλες, slice κ.ά.) που φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί, μέχρι τα πεντανόστιμα αλμυρά που φτιάχνονται με αγάπη από τα χεράκια της κ. Κατερίνας, τα σιροπιαστά, οι ταχινόπιτες, το γαλακτομπούρεκο τις τούρτες, τα κουλούρια κ.ά. Ωστόσο η κ. Κατερίνα τις μέρες του Πάσχα σού ετοιμάζει και αφράτες, πεντανόστιμες φλαούνες, που μοσχομυρίζουν παράδοση, όπως ακριβώς τις προτιμάς: αλμυρές, γλυκές, με σταφίδες ή χωρίς και φυσικά με αναρή, που έγιναν πολύ γνωστές. Επίσης, φτιάχνει τσουρέκια σκέτα ή με καρύδι και φουντούκι δικής της συνταγής. Τέλος, στον Φούρνο του Κύπρου θα βρεις και αυγά κόκκινα, ώστε να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι σου.
(24333168 & 99418652) Σταυροδρόμι Ν25, Καλαβασός-Ζύγι, επ. Λάρνακας. 
Facebook: Ο Φούρνος του Κύπρου

 

Παραδοσιακός Φούρνος Γαλάτας
Ο Παραδοσιακός Φούρνος της Γαλάτας, αποτελεί μια παραδοσιακή επιλογή αλμυρού, γλυκού και καφέ καθ΄ οδόν για το Τρόοδος.
Από το χθες: Από το 1953 η κυρία Άννα Κυρίλλου και ο σύζυγός της κύριος Ιάκωβος Κυρίλλου, άρχισαν να παρασκευάζουν ψωμιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να εξυπηρετούν τους παραθεριστές. Από τότε η οικογένεια Κυρίλλου αρχίζει αυτή να προσφέρει ψωμί για την κοινότητα. Το 1964 με την κάθοδο της Ελληνικής Μεραρχίας, δυο τάγματα είχαν εγκατασταθεί: το ένα στο Φυτώριο της Γαλάτας και το άλλο στον Άγιο Νικόλαο Στέγης. Αυτά προμηθεύονταν ψωμί από το αρτοποιείο της οικογένειας Κυρίλλου. Οι πωλήσεις άρχισαν να ανεβαίνουν και η ζήτηση συνεχώς αυξανόταν. Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης ψωμιού η οικογένεια αποφάσισε να κτίσει έναν μεγαλύτερο φούρνο στην Γαλάτα, όπου ήταν κτισμένο και το σπίτι της οικογένειας Κυρίλλου. Με την επέκταση αυτή, κάλυπτε τις ανάγκες της περιοχής της Σολιάς, αλλά προμήθευε σε όλη την Κύπρο. 


Στο σήμερα: Το σημερινό σύγχρονο αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο της Γαλάτας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου υπερσύγχρονα μηχανήματα και παράγει άριστης ποιότητας αρτοπαρασκευάσματα, γλυκίσματα, παραδοσιακά φαγητά (ψησταριά), και καφέ. Ο στόχος τους είναι να κρατήσουν τα παραδοσιακά εδέσματα της Κύπρου, τόσο όσον αφορά στην γεύση όσο και στην ποιότητα όπως παλιά. Όπως με παραδοσιακή Φλαούνα, παξιμάδια, μπισκότα και το αυθεντικό προζυμένιο ψωμί με αλεύρι από το δικό τους μύλο.
(22 922337) Αρχιεπισκόπου Κύριλλου 5, Γαλάτα 2827, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 05.00-21:00. 
FacebookΠαραδοσιακός Φούρνος Γαλάτας

 

Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης
Ο Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης βρίσκεται στο χωριό Ακάκι, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Στεγάζεται στο πατρικό σπίτι του Λευτέρη και της Μαρίκκας, γονείς του ιδιοκτήτη.
Από το χθες: Ο φούρνος Λευτέρης άρχισε να λειτουργεί το 2005! Ξεκινώντας με την παραγωγή του χωριάτικου κουλουριού με προζύμι, κατέληξε να παράγει πάνω από 30 είδη προϊόντα! Και πάντα με αγνά υλικά και με τον παραδοσιακό τρόπο. 


Στο σήμερα:
Εδώ και 17 χρόνια ο Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης κρατά τις παραδόσεις, ζυμώνοντας χωριάτικα κουλούρια με προζύμι, ελιωτές, χαλουμωτές, όλα ψημένα σε ξυλόφουρνους. Κάθε πρωί περνώντας από εκεί η μυρωδιά από τις πίτες της σάτζιης της Μαρίκκας σε ελκύουν να τις γευτείς. Πόσω μάλλον τα υπέροχα μπουρέκια που φτιάχνονται με μεράκι και έχουν γεύση από παράδοση. Όποιος βρεθεί στον φούρνο του Λευτέρη δεν παραλείπει να δοκιμάσει τα ζεστά αλμυρά, τα χωριάτικα παξιμάδια και τα υπέροχα σιροπιαστά του. Όλα πάντα φτιαγμένα με αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς. Ο φούρνος του Λευτέρη είναι επίσης γνωστός για τις χωριάτικές του φλαούνες που κάνουν το γύρο της Κύπρου. Πολλά από τα προϊόντα του υπάρχουν και σε διάφορες υπεραγορές σε όλη τη Λευκωσία.  
(99130858, 99183772 ) Α & Μ Παπαθωμά 47, Ακάκι, 2720 Λευκωσία. 
Facebook: Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης Λτδ - Lefteris Bakery.
Instagram: lefteris_bakery / Παραδοσιακός Φούρνος Λευτέρης

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close