Eating News , Εστιατόρια

10 ταβέρνες της Κύπρου για το παραδοσιακό τραπέζι του Πάσχα

Πασχαλινά τραπεζώματα στο χωριό σε όμορφες και γραφικές ταβερνούλες

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2022

Το Πάσχα πλησιάζει και εμείς σου δίνουμε ιδέες για να το γιορτάσεις τρώγοντας έξω, σε ταβερνάκια στο χωριό.

Βλέπεις, οι ταβέρνες της Κύπρου στα χωριά, όπως κάθε χρόνο τιμούν την παράδοση του Πάσχα ψήνοντας τη σούβλα τους για όσους τυχερούς θα βρεθούν εκεί. Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά από νωρίς το πρωί και τα τραπέζια γεμίζουν με νοστιμιές και ό,τι παραδοσιακό αρμόζει στην ημέρα. 

Ταβέρνα Περικλής
Πάσχα στο χωριό μάς καλεί να κάνουμε και φέτος η Ταβέρνα Περικλής στη Νατά της επαρχίας Πάφου. Μάλιστα την Κυριακή και τη Δευτέρα της Λαμπρής (24 -25/04/22) το μεσημέρι η Ταβέρνα Περικλής θα προσφέρει πιο πλούσιο μπουφέ, με 25 σαλάτες, 8 φαγητά ζεστά, με άφθονη σούβλα ρίφι και αρνί κυπριακό και με πλούσιο επιδόρπιο από 4 γλυκά σπιτικά και 3 είδη φρούτων. Σημείωσε ακόμα ότι την Κυριακή των βαΐων 17/04/22 θα προσφέρουν επιπρόσθετα και ψαρικά. Η τιμή για τον μπουφέ είναι €20 το άτομο..
(99467079, 26423344) Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Νατά, Πάφος.

Ταβέρνα Ποταμός
Η κυπριακή ταβέρνα «Ποταμός» στο πανέμορφο Καμπί του Φαρμακά που είναι γνωστή για τα παραδοσιακά της πιάτα, τα πεντανόστιμα μεγειρευτά και τους μεζέδες, ετοίμασε ένα πλούσιο πασχαλινό μενού. Συγκεκριμένα από την Κυριακή του Πάσχα έως και την Τρίτη του Πάσχα θα προσφέρει πλούσιο, κυπριακό μπουφέ (€17.50 για τους ενήλικες/€10.50 για τα παιδιά) με μαμαδίστικα εδέσματα. Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει κλέφτικο, σούβλα χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί, τταβά, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, χόρτα με τα αυγά κ.ά. Για το τέλος η ταβέρνα θα σε γλυκάνει με πισίες με το μέλι, μπουρέκια, μαχαλλεπί και φρούτο. Σημείωσε πως την Κυριακή της Ελιάς (17 Απριλίου) θα σερβίρεται ο μπουφές μαζί με νηστήσιμα εδέσματα, καθώς και την Κυριακή του Θωμά.
(22643315) Kαμπί, Φαρμακά, επ. Λευκωσίας.

Εστιατόριο Άγιος Θεράπων
Το Εστιατόριο Άγιος Θεράπων το οποίο βρίσκεται μόλις τρία λεπτά από το χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, θα είναι ανοιχτό την ημέρα του Πάσχα και θα σου σερβίρει πλούσιους, λαχταριστούς, κυπριακούς μεζέδες μέχρι σκασμού. Μάλιστα, μετά το φαγοπότι η κυρία Αντωνία θα σου προσφέρει και γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια της.
(99 493569) Άγιος Θεράπων, επ. Λεμεσού. 

Amiandos Gardens
Κυριακή του Πάσχα θα σερβίρει πλούσιο πασχαλινό μπουφέ με φρέσκο κυπριακό αρνί, φλαούνες, τσουρέκια και πολλές άλλες επιλογές από πιάτα (€25 το άτομο & €12 τα παιδιά εκτός ποτό) ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα (€22 το άτομο & €10 τα παιδιά). 
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1 Αμίαντος, Λεμεσός. 

Η Φωλιά του Δράκου
Αυτό το ρετρό μεζεδοπωλείο στο Πεντάκωμο της επαρχίας Λεμεσού θα ετοιμάσει για σένα και την παρέα σου πλούσιο μεζέ και κλέφτικο. Μάλιστα για την Κυριακή (του Πάσχα) στα κάρβουνα θα γυρίζει και η παραδοσιακή σούβλα. 
(25632535) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.

Ταβέρνα το Βουνό
Ένα κλασικό, παραδοσιακό ταβερνάκι στο πανέμορφο γραφικό χωριό Καπέδες, με θέα το Βουνό, έρχεται την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα με την καλύτερη πρόταση. Η ταβέρνα θα προσφέρει πλούσιο, γιορτινό μπουφέ το οποίο περιλαμβάνει αντικριστά αρνιά και σούβλες!.
(99650467) Kαπέδες, επ. Λευκωσίας. 

Perneia Restaurant
Αν αναζητάς την ηρεμία και τη γαλήνη της κυπριακής υπαίθρου, τότε πρέπει να επισκεφθείς τον Ασκά. Κι αν τον ορίσεις ως γαστρονομικό σου προορισμό, τότε οι επιλογές που έχεις είναι το κέντρο Περνιά. Στην Περνιά τις μέρες του Πάσχα θα αναβιώσουν τα κυπριακά έθιμα, και θα βρεθούν παλιές και νέες γενιές σε ένα τραπέζι, να απολαμβάνουν ποιοτικό φαγητό, κρασί/ζιβανία του χωριού. Η Περνιά λοιπόν θα σε περιμένει Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα μεσημέρι και βράδυ καθώς επίσης και Τρίτη του Πάσχα μεσημέρι για να σε χορτάσει με το καλό φαγητό της!
(99414016) Ασκάς, επ. Λευκωσίας.

Ερυθροδόντας
Τη Δευτέρα του Πάσχα στον Λυθροδόντα θα απολαύσεις παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις και ντόπιο κρασί, σε ένα υπέροχο περιβάλλον.
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας, επ. Λευκωσίας.

Καμασιάς 
Αν δεν έχεις οργανώσει κάτι για την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα ήθελες να περάσεις αυτήν τη μέρα στο σπίτι, τότε σήκωσε το τηλέφωνο και κλείσε τραπέζι σε μία από τις πιο ξακουστές ταβέρνες της ελ. επ. Αμμοχώστου. Ο λόγος για την ταβέρνα Καμασιάς, η οποία για πάνω από 50 χρόνια, σερβίρει αυθεντικό κυπριακό φαγητό, αποτελούμενο από μία πλούσια ποικιλία καλομαγειρεμένων πιάτων και μεζέδων. Μία ταβέρνα που θα λατρέψεις τόσο για τη φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα της. Εδώ όλα είναι φτιαγμένα με εποχικά υλικά, αγνές πρώτες ύλες που προμηθεύονται από ντόπιους παραγωγούς, ντόπια κρέατα, και ακολουθώντας πάντα κυπριακές, παραδοσιακές συνταγές. Όσο για το τραπέζι του Πάσχα, την τιμητική τους στον Καμασιά θα έχει, φυσικά, το κρέας, και μάλιστα στη σούβλα. Αρνάκι, κοτόπουλο, χοιρινό, και ό,τι άλλο παραδοσιακό βάλει ο νους σου θα βρίσκεται στη διάθεσή σου. Και, μάλιστα, χωρίς να κουραστείς καθόλου! Πέρα από τις σούβλες, στο μενού του Καμασιά θα βρεις καλοφτιαγμένους μεζέδες και πιάτα a la carte, ωστόσο πρωταγωνιστής θα είναι το κλέφτικο, που το φτιάχνουν με μεράκι σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και το σερβίρουν με πατάτες λουκούμι! 
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. 

Το στέκι της παράδοσης, Ασκάς
Την ταβέρνα "Το στέκι της παράδοσης" θα την βρεις στο χωριό Ασκάς σε ένα μοναδικό περιβάλλον! Στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό σπίτι, τεσσάρων ορόφων και βρίσκεται πάνω από το ποταμό. Η ταβέρνα έφτιαξε την βεράντας της, η οποία προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στο βουνό (εξάλλου βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του σπιτιού). Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά, παραδοσιακό πάτωμα και επενδύσεις από ξύλο. Το μαγαζί θα σε εξυπηρετήσει το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα φτιάχνοντάς σου μεζεδάκια..
(97 616876) Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close