6-7 June 2014
Things to Do , Top Stories

Διαγωνισμός Οινοπαραγωγών Κύπρου

26 οινοποιεία και 100 κρασιά θα διαγωνιστούν από τις 4-7 Ιουνίου στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2014

Με τη συμμετοχή 26 οινοποιείων και εκατόν κρασιών, πραγματοποιείται από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου, στη Λεμεσό, ο "Διαγωνισμός Οινοπαραγωγών Κύπρου", που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λεμεσού και ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου, με τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Οικολόγων Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων.

 

Ο πρώτος "Διαγωνισμός Οινοπαραγωγών Κύπρου", που τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση του "Παγκύπριου Διαγωνισμού Οίνου" που διοργάνωνε μέχρι το 2012 και για επτά συνεχή χρόνια το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου “Ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει να παρουσιάσει και να προβάλει την κυπριακή οινοπαραγωγή, καθώς και τις αποκλειστικά κυπριακές ποικιλίες, στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό και να καταστεί ένας επιτυχημένος θεσμός”.

 

Διαγωνιστικό μέρος - Βραβεία

Σε ό,τι αφορά στο διαγωνιστικό μέρος, επταμελής κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από επτά οινολόγους και άλλους ειδικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα βραβεύσει το 30% των δειγμάτων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι το Μεγάλο Χρυσό, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο Μετάλλιο. Ειδικές διακρίσεις θα απονεμηθούν επίσης στις κατηγορίες οίνων, που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, εφόσον συμμετέχουν στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου, δηλαδή σε έναν οίνο Λευκό Ξηρό, ο οποίος προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Ξυνιστέρι, σε έναν οίνο Ξηρό, ο οποίος προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μαραθεύτικο και σε μία Κουμανδαρία. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, θα κοινοποιήσουν τα ακριβή στοιχεία και τις διακρίσεις των βραβευμένων οίνων στα κυπριακά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Αποτελέσματα-εκδηλώσεις

Θα διοργανωθούν επίσης τέσσερις εκδηλώσεις (Road Shows), μία ανά επαρχία για προβολή των βραβευμένων οίνων. Επιπρόσθετα θα εκδοθεί ειδικό έντυπο, με κατάλογο των βραβευμένων οίνων, το οποίο θα διανεμηθεί κατά τις πιο πάνω εκδηλώσεις στους συμμετέχοντες, στους δοκιμαστές, καθώς και σε επαγγελματίες του χώρου και σε καταναλωτές.

 

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των διπλωμάτων, θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, σε ειδική εκδήλωση απονομής, την Παρασκευή  6 Ιουνίου (19:00), στο Πολιτιστικό κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης".

 

Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 7 Ιουνίου (18.00-22.00), το κοινό θα έχει την ευκαιρία, αγοράζοντας ένα ποτήρι κρασιού, να δοκιμάσει τα βραβευμένα κρασιά και να συνομιλήσει με τους οινοπαραγωγούς και τους ειδικούς του Διαγωνισμού.

Παρασκευή 6 Ιουνίου, 19.00 & Σάββατο 7 Ιουνίου, 18.00-22.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close