Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Κύπρος θα αποκτήσει τον δικό της ιαπωνικό κήπο

Το Σάββατο η φύτευση των δενδρυλλίων

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2022

Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία είναι υπερήφανοι οι Ιάπωνες είναι οι πανέμορφοι κήποι τους, οι οποίοι, εκτός από βοτανικοί, είναι και πολιτιστικοί θησαυροί. Κι αυτό γιατί δεν έχουν να κάνουν μόνο με μια αυστηρή κηποτεχνία, αλλά αποδίδουν έναν φόρο τιμής στην κουλτούρα και την ιστορία της χώρας τους.

Αν θελήσει κάποιος να επισκεφθεί έναν ιαπωνικό κήπο και να θαυμάσει από κοντά το όμορφο θέαμα των ξακουστών ανθισμένων κερασιών, δεν χρειάζεται να ταξιδέψει ως τη μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς πλέον ιαπωνικοί κήποι υπάρχουν σε πολλές μεγαλουπόλεις σε όλον τον κόσμο.

Πολύ σύντομα, και η Κύπρος και πιο συγκεκριμένα το χωριό Κάμπος θα αποκτήσει τον δικό της Ιαπωνικό Κήπο, το "Πάρκο Σάκουρας Κάμπου". Μάλιστα, όπως προβλέπεται, το εντυπωσιακό θέαμα που θα προσφέρει -ειδικά την άνοιξη, με τις ανθισμένες κερασιές- θα τον κάνουν το νέο instagram point του νησιού!

Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα αναλάβουν να υλοποιήσουν η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου, οι οποίοι θα φυτέψουν ιαπωνικά δενδρύλλια κερασιάς (Σάκουρας - στην ιαπωνική γλώσσα, sakura ονομάζεται η ανθισμένη κερασιά) ως πρώτο βήμα του διετούς έργου που θα οδηγήσει στην ίδρυση του "Πάρκου Σάκουρας Κάμπου".

Το έργο αυτό διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της 60ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας και θα συμβολίζει τη διαρκή φιλία μεταξύ των λαών των δύο χωρών. Τον Απρίλιο του 2022, το πρώτο έτος του διετούς έργου, συνολικά 26 δενδρύλλια Prunusserrulata «Kanzan» και Prunusserrulata «Shiro-fugen» θα φυτευτούν στο 1/2 μιας συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τ.μ. στο κέντρο του χωριού Κάμπος.

Η τελετή φύτευσης δενδρυλλίων Ιαπωνικής κερασιάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου, στην παρουσία της Πρέσβειρας της Ιαπωνίας στην Κύπρο, κας IzumiSeki, του Προέδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου, κ. Σωτήρη Αντωνίου, κρατικών αξιωματούχων, υποστηρικτών του έργου και επίτιμων καλεσμένων.

H  δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11.00.
Χώρος συγκέντρωσης: Απέναντι από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου
Πληροφορίες: Φούλα Παπαδοπούλου, 22942450 & 99492400 (Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close